ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ 19/05/2020

ΗΛΙΟΣ στον ΤΑΥΡΟ
ΣΕΛΗΝΗ στον ΚΡΙΟ (στις 23.33 περνά στον ΤΑΥΡΟ) 
Στοιχείο ΓΗΣ και ΦΩΤΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ: ημέρα ΑΡΗ

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1522-622-22222: 
Στη ζωή όταν αναμειγνύεις το άσπρο και το μαύρο δεν έρχεται το γκρι ως αποτέλεσμα εκτός και αν περνάς αυτόματα από το ένα άκρο στο άλλο θεωρώντας πως η ζωή είναι γραμμική συνάρτηση και όχι κύκλος. 
Αυτό που σου δίνει είναι η επίγνωση αρχικά ότι αυτό που για σένα είναι μαύρο για κάποιον άλλον είναι άσπρο ή ότι ακόμα και στο μαύρο υπάρχει το άσπρο ή το αντίθετο. (βλεπε σύμβολο γιν γιανγκ).
Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι όταν αποφασίζεις να επιλέξεις κάτι και να αναμείξεις αυτά τα δυο χρώματα-καταστάσεις το ζητούμενο είναι η ισορροπία. Τώρα αν θελήσεις να βάλεις και άλλα χρώματα στην παλέτα σου και να παίξεις με αυτά το ζητούμενο παραμένει το ίδιο: η ισορροπία. Το αρμονικό αποτέλεσμα. Η δόνηση που κάνει το μέσα σου να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία. 




Ο Κριός επισκέπτεται τη Σελήνη σήμερα και όπως κάθε φορά που περνά να τη δει τις φέρνει διάφορα γλυκίσματα για να την καλοπιάσει. Σήμερα εν όψει του μίνι καύσωνα της έφερε παγωτό σε χωνάκι. 
-"Ή τώρα ή ποτέ" της λέει. " Άιντε ξεκίνα να το τρως γιατί ήδη έχει στάξει στους κρατήρες σου φουστανάκι σου!" 

Και η Σελήνη δεν προλαβαίνει καν να συλλογιστεί εάν θέλει παγωτό ή όχι. Αρχίζει αμέσως να το τρώει και ας είναι σοκολάτα, ενώ εκείνη προτιμά κρέμα με σιρόπι κεράσι. Ύστερα από λίγο διαπιστώνει ότι αυτή τη γεύση την τρώει εκείνος, αλλά αποφασίζει να μην πει τίποτα. Της μιλάει ακατάπαυστα για ζητήματα της γης και στις παύσεις άπειρα τα "μμμμ...μμμ" για την υπέροχη γεύση παγωτού που τρώει και δεν την αλλάζει με τίποτα. 
"Ούτε που με ρώτησε τα νέα μου", σκέφτεται η Σελήνη, αλλά και πάλι δε λέει τίποτα. 

Ο ταυρίσιος ήλιος την κοιτάει και χαμογελά. Είναι λες και παρακολουθεί πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αναμένει από ώρα σε ώρα την έκρηξή της. Είναι περίεργος να δει με ποια μορφή θα έρθει το ξέσπασμα. 

Στο μεταξύ το Κριάρι "πέρα βρέχει", χαμπάρι. Συνεχίζει απτόητος. Ενώ από το ένα θέμα περνάει στο άλλο με το ίδιο πάθος και ένταση. Ανάσα δεν παίρνει και παράλληλα καταβροχθίζει το παγωτό του. 
Λες και φοράει χρονόμετρο και χρειάζεται να πει όλα τα νέα όσο γίνεται πιο σύντομα αλλά και με κάθε λεπτομέρεια. Και παράλληλα να κάνει νέο ρεκόρ γκίνες για την πιο γρήγορη κατανάλωση παγωτού.

Τα κατάφερε! Έφαγε όλο το παγωτό του και γλύφει τη μουσούδα του ενώ η Σελήνη αργά και κομψά συνεχίζει να τρώει το χωνάκι της. Έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο και θέλει να το απολαύσει: εκεί που κρύβεται όλη η σοκολάτα. Έλα όμως που το Κριάρι της το αρπάζει με μια επιδέξια κίνηση και της πετά: 
"Έλα τι το λιβανίζεις τόση ώρα!! Μάλλον χόρτασες. Άσε θα σε βοηθήσω εγώ και να σου πω και το άλλο νέο που μόλις θυμήθηκα. Σίγουρα δεν το άκουσες" και με ένα χραπ το καταβροχθίζει. 

Για λίγο απλώθηκε μια απέραντη σιωπή ολόγυρα. Ακόμα και το Κριάρι κάτι διαισθάνθηκε (;) πήρε μια ανάσα παραπάνω (;) ποιος ξέρει... και η Σελήνη έβγαλε μια κραυγή που πολλά αστέρια έπαψαν να λάμπουν για λίγο και δυο κομήτες πνίγηκαν από την τρομάρα τους. Ενώ οι αστρονόμοι νόμιζαν ότι ο πλανήτης Άρης ανέβασε τη δόνησή του κάποια ντεσιμπέλ. Κι όμως ήταν η μικρή χαριτωμένη ντελικάτη Σελήνη. 

"Τι συνέβη καλέ; Τι μύγα σε τσίμπησε; Ή να πω πιράνχας καλύτερα;" αστειεύτηκε το Κριάρι που πραγματικά ώρες ώρες δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου και σε ποιο εμπόλεμο πεδίο έμπαινε. 
Καλά κανείς δεν του έχει μιλήσει για τα άγαρμπα αστεία του;!! 

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση σήμερα. Και σίγουρα θα περάσεις τόσο και από την πλευρά του Κριαριού όσο και από την πλευρά της Σελήνης. Χρειάζεται να επιστρατεύσεις όλη την παρατηρητικότητά σου και την υπομονή σου. Και κυρίως να θυμηθείς πως όλα μαθήματα είναι. 

Και είναι μια κατάλληλη μέρα για να φωτίσεις πολλά πράγματα που έχουν κατακαθίσει μέσα σου και έχουν βρει μια γωνιά και έχουν στρογγυλοκαθίσει και δε λένε να το κουνήσουν από εκεί. 
Αυτό που χρειάζεται να κάνεις σίγουρα είναι να τα δεις. Να δεις ότι όντως είναι εκεί και σε ποια διεύθυνση κατοικούν μέσα σου. 

Και οι σημερινές αφορμές που θα γεννηθούν ή η δόνηση της μέρας που περνά σαν (υπερ)μεγεθυντικός φακός από κάθε μαρκαρισμένη περιοχή σου είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρεις χαμπάρι ότι τελικά σε αυτή τη γειτονιά κάποιοι τόσο καιρό μένουν κρυφά και όχι μόνο δεν πληρώνουν νοίκι, αλλά ζουν και εις βάρους σου και κάνουν υπερχρεώσεις στην κάρτα σου. Και συνεχώς απαιτούν και άλλα και άλλα. Ή είναι χρωστούμενα που συνεχώς απαιτούν να τους αποδίδεις τα δέοντα. 

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη ε! κάποια στιγμή πιάνεται ο κλέφτης ή τελοσπάντων τον παίρνεις χαμπάρι. 

Θυμήσου, 

ότι υπάρχει και τρίτος στην ιστορία ο ήλιος Παρατηρητής που ανυψωμένος παρακολουθεί. 

Θυμήσου, 
ότι όπως και σε κάθε παραμύθι ή όνειρο όλα τα πρόσωπα είναι το ένα και το αυτό, διάφορες πλευρές του που φωτίζονται. Διάφορες πλευρές του που βγαίνουν στην επιφάνεια για να βρουν εκ νέου την ισορροπία και την αρμονία. Να φροντιστούν καταστάσεις και αντιλήψεις που δεν εξυπηρετούν πλέον. Να φωτιστούν συμπεριφορές και συνήθειες που έγιναν με το καιρό αυτόματες και δεν ήταν ως τώρα συνειδητές. 

Μια του κλέφτη όμως δυο του κλέφτη τώρα τις "τσίμπησες", τις έκανες συνειδητές... 
Επέστρεψες στο εδώ και τώρα, στο σπιτικό σου ως ένας άλλος άσωτος  υιός. 

Πώς να μη στηθεί εορτή για χάρη σου; 

Πώς να μη νιώσεις τη γλύκα να σε πλημμυρίζει; 

Και πες τώρα ότι πάμε από την αρχή... να δούμε πάλι την ιστορία-μέρα: 

Εκείνη τη στιγμή που ο Κριός επισκέφτεται τη Σελήνη με δώρο χωνάκι παγωτό. 

Και η Σελήνη παίρνει το χωνάκι και αρχίζει και το τρώει και ο Κριός κάνει τα δικά του. Η Σελήνη μόλις αντιλαμβάνεται ότι χάνει την ισορροπία της παίρνει μια ανάσα, παρατηρεί. Κάνει ένα βήμα πίσω και του λέει πως η αγαπημένη της γεύση είναι αυτή που τρώει εκείνος και αν γίνεται να τη μοιραστούν. Του λέει ότι ευχαρίστως να τον ακούσει αφού πρώτα απολαύσουν το παγωτό τους στη βεράντα και θα χαρεί να του πει και τα νέα της. Ότι για εκείνη η ταχύτητα του είναι πολύ γρήγορη και θέλει πολύ θέλει να τον ακούσει, αλλά δυσκολεύεται αν κάνει τόσα πολλά ταυτόχρονα. 


Και ο Κριός σημειώνει την αγαπημένη της γεύση για να γνωρίζει και της προσφέρει ιπποτικά το χωνάκι του να πάρει το μισό. Και την κοιτάζει με θαυμασμό. Τι ωραία που μίλησε και που τα τακτοποίησε όλα... 
Και της είπε: "Εντάξει λοιπόν. Πάμε στη βεράντα, αλλά άσε με να σου πω ένα νέο πρώτα γιατί εδώ το χω και θα σκάσω!" 
Και η Σελήνη γελά ξεκαρδίζεται και του λέει με τα μάτια εντάξει. 

Νιώθει ότι επικοινωνούν αληθινά. Ότι γίνεται διάλογος. Ότι κάτι έμαθε αυτή για αυτόν και εκείνος για εκείνη. 
Και τον κοιτά καθώς ένα αγεράκι κουνά τη σβουρή φράντζα του και θαυμάζει το τόσο ζεστό του χαμόγελο. Πόσο ωραίος δείχνει, αυτή σκέφτεται και του το λέει με μια χειρονομία. 

-"Πόσο ωραία είσαι σήμερα Σελήνη μου και εσύ. Πιο ασημένια και φωτεινή. Λες και ο Σείριος είναι πιο κοντά σου. Είναι;" της έκανε και το κοπλιμέντο του ο Κριός ενώ βιάστηκε να της πει το μαντάτο πριν το ξεχάσει. 


Και όταν η συζήτηση τελείωσε ο Κριός γύρισε και είπε στη Σελήνη. 
"Έλα τώρα πες μου μια από τις ιστορίες σου για να αποκοιμηθώ εδώ στην αγκαλιά σου πριν αφήσω τη θέση μου στον Ταύρο. "

Και η Σελήνη ήξερε ακριβώς ποια ιστορία να του πει. Και του είπε για τη βελόνα και το ψαλίδι. Και ότι η αγάπη δε γνωρίζει το ψαλίδι παρά μόνο τη βελόνα. Και κάθε βράδυ κεντά κάθε ύφασμα που σκίζεται ή παλιώνει ώστε το πανί του σύμπαντος ναναι ολόκληρο... 



Να έχεις μια όμορφη μέρα!
#HappyHeartist
Βασιλική 

Comments

Popular Posts