ΘΗΛΥΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ * ΙΣΙΔΑ

Παρασκευή. Ημέρα ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ σήμερα και η Σελήνη περνά στον ΥΔΡΟΧΟΟ.

Ιδανική μέρα για να οραματιστείς και να έρθεις σε επαφή με τα πλάνα σου. Διεύρυνση. Επέκταση. Η δύναμη του αέρα σε βοηθά να ανανεωθείς, να διώξεις τη σκόνη και ότι πλέον δεν σε εξυπηρετεί.

Η δόνηση της μέρας φέρνει εδώ την ΙΣΙΔΑ και το μύθο της.
 Μαζί της και ένα μήνυμα για σένα…



Ο ΜΥΘΟΣ της ΙΣΙΔΑΣ

Σύμφωνα με τον μύθο, όπως παραδίδεται από τον Πλούταρχο, η Ίσιδα ήταν κόρη του Γκεμπ και της Νουτ και γεννήθηκε την τετάρτη από τις πέντε εμβόλιμες ημέρες που επετράπη στη μητέρα της να γεννήσει, στην περιοχή των ελών του Δέλτα. Επιλέχθηκε από τον αδελφό της Όσιρι ως σύζυγός του και ανήλθε μαζί του στο θρόνο των θνητών. Τον βοήθησε στο εκπολιτιστικό του έργο, διδάσκοντας στις γυναίκες την άλεση του σιταριού, το γνέσιμο του λιναριού και την υφαντική. Δίδαξε επίσης στους ανθρώπους τον τρόπο θεραπείας των ασθενειών και τους δίδαξε τους οικογενειακούς θεσμούς, με πρώτο τον θεσμό του γάμου.
Αντιβασίλισσα της Αιγύπτου, κατά την απουσία του συζύγου της, όταν εκείνος είχε φύγει από τη χώρα του για την ειρηνική κατάκτηση του κόσμου, κυβέρνησε συνετά περιμένοντας την επιστροφή του. Όταν πληροφορήθηκε τη δολοφονία του συζύγου της από τον αδελφό τους Σετ, την κατέλαβε οδύνη. Έκοψε τα μαλλιά της, έσχισε τα ενδύματά της και αναχώρησε αναζητώντας το κιβώτιο, μέσα στο οποίο ευρίσκονταν τα μέλη του Όσιρι.
Το κιβώτιο έσπρωξαν τα νερά του Δέλτα στη θάλασσα και το ξέβρασαν τα κύματα στις ακτές της Φοινίκης, όπου και χώθηκε στη ρίζα ενός δένδρου. Το δένδρο αναπτύχθηκε ταχύτατα και έκρυψε το κιβώτιο στον κορμό του. Όταν όμως το έκοψαν για την υποστήλωση της στέγης του βασιλικού ανακτόρου, το δένδρο άρχισε να διαχέει εξαιρετική ευωδία. Ακούγοντας η Ίσιδα με τρόπο θαυμαστό το γεγονός ταξίδεψε στη Βύβλο. Εκεί η βασίλισσα Αστάρτη της εμπιστεύθηκε την ανατροφή του νεογέννητου γιου της. Η Ίσιδα δέχτηκε και θα έκανε το παιδί αθάνατο, αν η μητέρα του δεν ταραζόταν, όταν είδε τη θεά να λούζει το παιδί στις καθαρτήριες φλόγες. Για να την καθησυχάσει, η Ίσιδα της αποκάλυψε ποια ήταν και τον λόγο που την έφερε στη Φοινίκη. Ο βασιλέας της παρέδωσε τον πολύτιμο στύλο και η θεά απέσπασε το φέρετρο του συζύγου της, το κατάβρεξε με τα δάκρυά της και το μετέφερε στην Αίγυπτο. Εκεί το έκρυψε στα έλη της Βουτούς, μακριά από το μίσος του Σετ.
Ο Σετ ωστόσο, ανακάλυψε τυχαία το σώμα αδελφού του. Το τεμάχισε σε δέκα τέσσερα κομμάτια και τα διασκόρπισε στα σημεία του ορίζοντα. Η Ίσιδα αναζήτησε τα λείψανα και τα βρήκε όλα, εκτός από τον φαλλό, που τον καταβρόχθισε ένα ψάρι του Νείλου, ο οξύρρυγχος. Βάζοντας τα μέλη στη θέση του η Ίσιδα ανασχημάτισε το σώμα του Όσιρι, το οποίο τύλιξε με λωρίδες ο Άνουβις. Με τη βοήθεια της αδελφής της Νέφθυος, του ανηψιού της Άνουβι, του Θωθ και Ώρου το αναζωογόνησε με τη μαγεία της. Τέλεσε για πρώτη φορά το τυπικό της ταρρίχευσης, δίνοντας ζωή αιώνια στον δολοφονημένο θεό. Κατόπιν η θεά αποσύρθηκε και πάλι στα έλη της Βουτούς με τη συνοδεία επτά ερπετών-φυλάκων, για να αποφύγει την οργή του Σεθ και να αναθρέψει με ασφάλεια τον γιο της Ώρο. (Πηγή: Wikipedia)

ΙΣΙΔΑ- ISIS (Πύλη ΙS IS)

Σεληνιακή Θεά των Αιγυπτίων. Η Μητέρα Θεά. Παντοκράτειρα, βασίλισσα του Ουρανού, της Γης και του Κάτω Κόσμου, Πάνθεα, Μητέρα της Ζωής, Κυρά της Ιερής Σεξουαλικότητας, Κυρά της Μαγείας, Δέσποινα της Ερμητικής Σοφίας, Θεά των Μυστηρίων, Θεά της Φύσης.




Διαθέτει φτερά που μοιάζουν με τα φτερά του αετού και συμβολίζουν την ικανότητά της να επαναφέρει τις ψυχές των νεκρών.


Κατέχει τα μυστικά των ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ. (ΠΥΡΑ-ΜΙΔΑ: η τέχνη της ΕΣΤΙΑΣΗΣ, η Σοφία της Ακτίνας).
Λέγεται ότι η Ίσις χρησιμοποιούσε ένα μαγικό ραβδί για τη θεραπεία και την υλοποίηση και κρόταλα για την απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας και της χαμηλής δόνησης πνευμάτων.

Απεικονίζεται να έχει στην κεφαλή της θρόνο, ενώ σε μεταγένεστερες εποχές με κέρατα ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένας δίσκος (συμβολίζοντας τη ΣΕΛΗΝΗ: Μητέρα/Θρέψη/Ασυνείδητο/Όνειρα/Εσωστρέφεια) ενώ στις ζωομορφικές παραστάσεις έχει ΚΕΦΑΛΙ ΑΓΕΛΑΔΑΣ. (Ινδία/Ιερότητα ΣΩΜΑΤΟΣ/ΕΥΦΟΡΙΑ).

Η ΙΣΙΔΑ, η βασίλισσα του ΘΡΟΝΟΥ. Η ΙΕΡΕΙΑ της ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ. Η Αλχημίστρια. Η γητεύτρα των φιδιών.
Δίδαξε τη Γεωργία (άλλη μια μορφή της Θεάς Δήμητρας) και την Ανάγνωση. Είναι η θεά της Σοφίας και της Ιατρικής. Άλλη μια εκδοχή της Μαρίας (Παναγία και Μαρία Μαγδαληνή). Άλλη μια εκδοχής της Τριαδικής θεότητας: Περσεφόνη – θεά Δήμητρα – Εκάτη. Άλλη μια εκδοχή της θεάς Δήμητρας και θεάς Αφροδίτης σε συγχώνευση.

Είναι η θεά της ΑλΧΗΜΕΙΑΣ. Της ΟΛΟΤΗΤΑΣ. Εκπροσωπεί το πέρασμα από τον κόσμο του διαχωρισμού στον κόσμο του ΟΛΟΥ. (βλέπε διαμελισμό σώματος Όσιρι). Από το πέρασμα της διπολικότητας στην αποδοχή της σφαιρικότητας και της δύναμης της ΣΠΕΙΡΑΣ (μια εξελιγμένη μορφή του ΚΥΚΛΟΥ).

Μέσα από το φως της Σελήνης περνά ο κύκλος της ζωής και το άρμα του Ήλιου για να περάσει στο φως της ΑΥΓΗΣ, του ΠΡΩΙΝΟΥ, του ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ, του ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ, του ΔΕΙΛΙΝΟΥ και πάλι από την αρχή. Και αυτός ο χρόνος μετριέται με τη βοήθεια του ήλιου, της Σελήνης, των άστρων και άλλων πλανητών ή με τις βασιλείες των Φαραώ ή άλλων φαινομένων. Με τη βοήθεια της σκιάς και του φωτός.

Η θεά αναδεικνύει τα προσωπικά χαρίσματα σου. Σε εμψυχώνει και σε ενθαρρύνει. Σου υπενθυμίζει τον σκοπό ζωής σου. Για ποιο λόγο είσαι εδώ, ΤΩΡΑ. Σε βοηθά να έρθεις σε επαφή με το εσωτερικό σου φως. Να ενώσεις τα κομμάτια σου με εργαλείο την αγάπη/την καρδιά.


Συνδέεται με τον ΣΕΙΡΙΟ. Ιερή Πέτρα της: Cintamani. Το ΦΩΣ σε μορφή ΟΡΥΚΤΟΥ: ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ.
To όνομά της είναι ΠΥΛΗ: ΙS – IS = Είναι – Είναι (ΟΥΣΙΑ- ΟΥΣΙΑ//ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Θυμίζει τον αριθμό 15 – 15 15 + 15 = 30 δηλαδή 3: ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΑ/ ΙΕΡΗ ΤΡΙΑΔΑ με ΟΣΙΡΙ και ΩΡΟ) //ΕΙΣ: στα Έγκατα της Γης/ 1
Μερικά από τα σύμβολα της: ΦΙΔΙ (Κόμπρα), Στάρι, Τριαντάφυλλο, Φεγγάρι (Φεγγάρι στη Γέμιση) Κηρύκειο, Αγελάδα, Κέρατα, Κρανίο, Πάπυρος, Πυραμίδα, σείστρο, ραβδί.

Θεματοφύλακας και παράδειγμα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΘΗΛΥΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ:
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:  


«Θυμήσου...
Η δύναμη συνδέεται με τη ΦΩΤΙΑ της ΓΗΣ. Είναι η ΜΗΤΡΑ. Η μύηση στο «Ε». ΜΗΤ(Ε)ΡΑ. ΜΗΤΡΑ με όλες τις μορφές και εκφάνσεις της.
ΘΥΜΗΣΟΥ...
Το Μ όταν το αντιστρέψεις γίνεται W (= ωμέγα). Γίνεται φεγγάρι στη γέμιση: το καλάθι που κρατάς στα χέρια σου και γνωρίζεις ότι ήδη έχεις ότι χρειάζεσαι. Και όλα αυτά είναι μέσα σου και τώρα τα βγάζεις στο φως και τα μοιράζεις απλόχερα.
Η: όπως κλεψύδρα. Ο χρόνος είναι ισοδύναμος με μια κουκκίδα άμμου στο γυαλί. Ο χρόνος είναι ισοδύναμος με μια κουκκίδα άμμου στην έρημο. Ο χρόνος είναι σχετικός. Η μόνη αλήθεια το ΤΩΡΑ της ΔΡΑΣΗΣ και της ΜΗ ΔΡΑΣΗΣ σου.
Τ: όΤαν το κάθετο συναντά το ορίζοντα όπως η θάλασσα συναντά τον Ουρανό τότε το σημείο τομής τους γίνεται το ιερό κέντρο. Και το αποκαλούν: Αιθέρα, Ομφαλό, Καρδιά, Ανάσταση, Φως, Αλήθεια, Ισορροπία
Ρ: Σημαία που ανεμίζει. ΡΑ. ΨΥΧΗ. Ροή. νεΡο. ΚαθαΡισμός. ΚαθαΡση.
Α: Αρχή. Κύκλος ζωής. W – A και Α – W... και πάμε από την αρχή/τέλος... Τέλος = σκοπός. Και αρχή = σκοπός. Ο δρόμος του σκοπού/της Υπηρεσίας»

Να έχεις μια αποκαλυπτική μέρα
#HappyHeartist *Συντονίστρια Χαράς *Διαισθητική Σύμβουλος

Βασιλική

Comments

  1. Εκπληκτικό πανόραμα όλων των ποιοτήτων της θεας Ισιδας και του γενεαλογικού ιστορικου

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts