ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ 11/04/2020

ΗΛΙΟΣ στον ΚΡΙΟ
ΣΕΛΗΝΗ στον ΤΟΞΟΤΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ
ΕΡΜΗΣ στον ΚΡΙΟ (πρώτη μέρα) 
ΣΑΒΒΑΤΟ ημέρα ΚΡΟΝΟΥ 



Αριθμολογία:
1144-Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα να παρατηρήσεις τις συγχρονικότητες που σε πλαισιώνουν. Τις συγχρονικότητες που επαναλάμβανονται τον τελευταίο καιρό και να ενώσεις τις τελείες, να δεις την πλήρη εικόνα ή ένα μεγάλο μέρος του καμβά σου.

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πότισες το όραμά σου; Το όνειρό σου; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ονειρεύτηκες με μάτια ανοικτά ή κλειστά; 

Κατάγραψε τα όνειρά σου. Φρέσκαρέ τα ή βάλε και άλλες λεπτομέρειες σε αυτά. Ή αφαίρεσε μέρη που πλέον δεν σε εξυπηρετούν ή δεν έχουν νόημα για σένα. 

28- Σήμερα μπορείς να καθρεπτίσεις τις ανάγκες σου στα μάτια και στις συνήθειες των άλλων. 
Κοίτα, ερεύνησε με περιέργεια φυσιοδίφη ποιες συνήθειες και λόγια θαυμάζεις στους άλλους. 
Ποιες συνήθειες και λόγια σε εκνευρίζουν στους άλλους. 
Ύστερα επίστρεψε σε σένα. 
Δες τι από όλα αυτά υπάρχουν μέσα σου. Σε ποιο βαθμό... 

Πότισε αυτά που θες να διευρύνεις και να βγάλουν (και άλλους) καρπούς. 
Ξερίζωσε τα "ζιζάνια" και ευχαρίστησέ τα για όσο καιρό έμειναν κοντά σου. 

Ευχαρίστησε αυτούς που σου τα φώτισαν με τον τρόπο τους και έκαναν "μια ολόκληρη παράσταση" (αναπαράσταση) σε σενα για να τα δεις και να τα αναγνωρίσεις... 

Αυτή η εργασία είναι αέναη... 
Και θυμήσου στην πραγματικότητα δεν είσαι μόνος/η...

ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ:

Ο Ερμής ανέβηκε στο πατίνι του και πέρασε στον ΚΡΙΟ. 
Από πίσω η μάνα του να  του θυμήσει να βάλει το ζακετάκι του. 
Ε! ψιτ Ερμή, ξέρει η μάνα σου τι λέει, γιατί έχει εμπειρία με τα θέματα του Κριού. 

ΕΡΜΗΣ στον ΚΡΙΟ: Η καθημερινότητα αποκτά μια ανεμελιά και μια παρόρμηση. Ιδέες δεν  προλαβαίνουν να μπουν στο χαρτί σου και εσύ βιάζεσαι να γίνουν πράξη.

Από την άλλη, η επικοινωνία  βιαστική  και απότομη, όπως το ανοιξιάτικο αεράκι που βρίσκει τρόπους και περνά μέσα από το ρούχο και κάνει τα κόκκαλά σου να τραγουδούν "ωωω μια υγρασία που ήρθε και μας βρήκε!!" και εσύ κάνεις ότι δεν ακούς γιατί δεν πήρες τελικά το ζακετάκι. 

Έχεις μια τάση αυτή την ημέρα να μιλάς για σένα και για τις δικές σου και μόνο ανάγκες παραβλέποντας τις ανάγκες των άλλων και του συνόλου. 
Βιάζεσαι να τα πεις, να τα ξεφορτώσεις. 
Καλέ που ήταν κρυμμένα όλα αυτά τοσο καιρό; αναρωτιέσαι.

Νιώθεις ένα μπούκωμα και συνάμα μια ανακούφιση καθώς τα "αμολάς" όλα... Κυριολεκτικά τα αμολάς γιατί βγαίνουν χωρίς κανένα φίλτρο... 

Ξαφνικά λοιπόν, εκεί που μιλάς χαλαρά σε πιάνει μια λογοδιάρροια και θες ντε και καλά να τα πεις όλα αν είναι δυνατόν, όλα τα θέματα που σε απασχολούν (και να ακούσεις λύσεις για όλα. Γίνεται; Ναι γίνεται.... ή τουλάχιστον αυτό θες στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ). Νιώθεις πως έφτασε η ώρα. Πως είσαι αποφασισμένος/η άιντε να πάνε στο καλό όλα αυτά που περιμάζευες τόσο καιρό από συνήθεια, από ανάγκη, από βαριεστημάρα, από ζήλια, από "μακάρι να ήξερες και εσύ το λόγο"... 

Παύση δε βάζεις ούτε άνω τελεία και συνεχίζεις, συνεχίζεις να μιλάς και να εκφράζεσαι με χέρια όλο κινήσεις και ένταση στη φωνή. 
Χωρίς να παρατηρείς αν ο άλλος/η άλλη το αντέχει ή μπορεί ναναι εκεί... ή θέλει βρε αδελφέ στο κάτω κάτω να σε ακούσει και να σε συμβουλεύσει. 

Μονάχα ένα κράτα και σημείωσέ το κάπου να το θυμάσαι (ή δέσε κόμπο σε ένα σκοινάκι στο δάκτυλο ως υπενθύμιση) σήμερα άκου πολύ πολύ προσεχτικά τι λες, 
άκου και ύστερα σημειώσέ το... 
ιδίως αν δεν μπορείς να βάλεις φίλτρο και να διακρίνεις πότε ή πόσο να μιλήσεις τούτο μονάχα θυμήσου: να σε ακούς... όλο και πιο προσεκτικά, όλο και πιο αληθινά ώστε να πάρεις και τις απαντήσεις ή να θυμάσαι τα καίρια ερωτήματά σου. 

Η αλήθεια σου βρίσκεται μέσα στα ερωτήματά σου... όχι στις απαντήσεις... Εκεί διακρίνεις και τον καλό ερευνητή-εξερευνητή. Απόφθεγμα Σελήνης.
(Σελήνη στον ΤΟΞΟΤΗ)

Και έρχεται η Αφροδίτη με τα γαλανά πέπλα της και σου ψιθυρίζει στο αυτί: 

"Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει" 

και εσύ την κοιτάς μαγεμένος/η και απόλυτα απορημένος/η. 

Αλήθεια, σε ποια καρδιά αναφέρεται; 
Ναι ίσως αυτό είναι το μόνο που δε σκέφτηκες να τη ρωτήσεις... γιαυτό γυρίζει και στο ρωτά πρώτη αυτή με ένα γέλιο γάργαρο σαν το νερό... 





-"Να το πάρει το ποτάμι;" σου λέει και εσύ ούτε κάθεσαι να το σκεφτείς παρά απαντάς: "Να το πάρει το ποτάμι" και ...

.... αυτή παίρνει τη φράση και τη ρίχνει στο ποτάμι και σε προκαλεί να μπεις στο νερό και να τη βρεις: καθαρή και αναψοκοκκινισμένη από το κολύμπι (τη φράση όχι τη θεά). Πού τριγυρνά ο νους σου; 


Και η Καρδιά της θεάς σου ψιθυρίζει: "Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει" λαχανιασμένη και στάζοντας. Και εσύ που δεν έχεις ακόμα προλάβει να βουτήξεις στο νερό παίρνεις μια λαμπάδα, την ανάβεις και της την προσφέρεις αντί για πετσέτα. 

-"Μικρέ/η σοφέ/η" σου ψιθυρίζει καθώς φωτίζεται με τη λαμπάδα σου (Φωτίζεται ολόκληρη) πάρε το τόξο σου και πες δυνατά "βέλος" για να εμφανιστεί. Μη βιαστείς όσο και αν η μέρα σήμερα είναι στη δόνηση του "ΠΑΙΞΕ ΠΑΙΞΕ ΠΑΙΞΕ"... και ύστερα σου δείχνει το πατίνι του Ερμή. "Δικό σου είναι... πάρτο" 

Και σε ένα πανώ διαβάζεις:  Άραγε προς τα πού πάνε για τον ΚΡΙΟ;" 

Θυμήσου όλους τους ΚΡΙΟΥΣ που ως τώρα έχεις συναντήσει στη ζωή σου... ποια τα δώρα τους; τα λόγια τους; η ζωή τους; 


Και αν εσύ είσαι ΚΡΙΟΣ κοίτα αυτές τις ερωτήσεις ξανά και ξανά... μη βιαστείς να απαντήσεις... Κατάγραψε. 

Η καρδιά θέλει αυτό που θέλει... λοιπόν. Εσύ τι θες; 

Και η αμυγδαλιά βιάστηκε να συμπληρώσει: 




"Μην ξεχνάς ότι... Αυτό μόνο που έχουμε είναι το ΤΩΡΑ. Το ΤΩΡΑ ακούς;" 

Και εσύ χαμογελάς. Βρε αυτό μου έλεγε τόσα χρόνια; Τι βιαστικός/η που ήμουν!! Αντί για τώρα άκουγα ώρα... και όλο περισσότερο βιαζόμουν!! φωνάζεις δυνατά και την ταράζεις. 


Ένα άνθος της πέφτει στα χέρια σου και σου χαμογελά. Και εσύ ψιθυρίζεις: 
Συγχώρα με... και το υψώνεις στα ουράνια όσο πιο αργά μπορείς. Τόσο που νιώθεις όλη την ενέργειά που κυλά μέσα σου σαν ζεστό κύμα... τόσο αργά που αγγίζεις την κλωστή που σε ενώνει με το ΟΛΟΝ... και δακρύζεις... 

Ύστερα κοιτάς πάλι το πατίνι... η μέρα σήμερα σε οδηγεί στον ΚΡΙΟ... προς τα πού πέφτει είπαμε; 

Και ύστερα νιώθεις τη φλόγα μέσα σου... θυμάσαι... είσαι γεμάτος/η ενέργεια!

Καλό σερφάρισμα με το πατίνι σου!! 
Δίδαξέ μας κάποια φιγούρα σου... αν θέλεις!

#HappyHeartist
Βασιλική 



Comments

Popular Posts