ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ 24/03/2020


                     


24/03/2020
ΤΡΙΤΗ ημέρα ΑΡΗ (ΦΩΤΙΑ)
ΗΛΙΟΣ στον ΚΡΙΟ (ΦΩΤΙΑ)
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ στον ΚΡΙΟ (ΦΩΤΙΑ)

6322/222322/922/13 (6)

Νέα Σελήνη στον ΚΡΙΟ. Λίγο πριν ο Προμηθέας δωρίσει στους ανθρώπους τη φωτιά. 

Ο Προμηθέας βαδίζει και συλλογίζεται. Ο ουρανός σκοτεινός. Η Σελήνη είναι ακόμα θαμμένη, κρυμμένη στα χώματα. Ένας σπόρος φωτιάς στα σωθικά του ουρανού. Άφαντη θαρρείς στα γυμνά μάτια. Στα άγουρα μυαλά. Και ο ουρανός μοιάζει ναναι άδειος. Κενός.

Μια αράχνη υφαίνει τον ιστό της δημιουργώντας το πρώτο (νέο) ονείρεμα: 

  • Άραγε μπορείς να τη διακρίνεις πως κρυσταλλίζει στην άκρη της νύχτας; 
  • Τολμάς να μπεις στα έγκατα του δάσους μια νύχτα που το φως της Σελήνης έχει αποσυρθεί από την ίδια τη Θεά; 


Και ξέρεις... όταν η Σελήνη αποσύρει τα φώτα της είναι για να αναμετρηθείς με τον Μινώταυρο που τρέφεις μέσα σου. Με τον λαβύρινθο που έχτισες όλο αυτό το διάστημα και τώρα καλείσαι ή να τον γκρεμίσεις ή να τον διασχίσεις. Αν θες πάλι μπορείς να τα παρατήσεις και να αποσυρθείς. 

Ο ΚΡΙΟΣ σε κοιτά κατάματα και σου δείχνει συνεχώς την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ που καλείσαι να συμπληρώνεις με κάθε επιλογή σου. Γιατί έχεις επιλογή ακόμα και όταν αποφασίζεις ότι δεν έχεις επιλογή (ναι αυτή είναι η επιλογή σου: ότι τάχα μου τάχα μου δεν επιλέγεις εσύ)... 

Αυτή η δικαιολογία δεν περνά πια. Καιρός να το δεις αλλιώς. Ο κόσμος έχει πλέον αναποδογυρίσει. Ότι συνδετηράκι έκρυβες στις τσέπες σου τώρα φανερώνεται και μπαίνει στο κουτί. Τέρμα τα συρραπτικά και οι προχειρότητες. Ή θα συνδεθείς αληθινά ή όχι. Ξαναβάζεις το χέρι στην τσέπη σου: βρίσκεις μια σκουριασμένη ξύστρα και ένα μολύβι με σπασμένη μύτη. 

Στα τεφτέρια του ο Κόσμος γράφει: 
"Ημέρα Άρη. Κατακόκκινος ο ουρανός. 
Στην κατοικία του Κριού. Κατακόκκινη η ατμόσφαιρα.
Μοιάζει με κατάβαση στα σπλάχνα της γης. Στα έγκατα ενός ηφαιστείου που πρώτη φορά εξερευνάς." Ύστερα το χέρι θαρρείς διστάζει να συνεχίσει. Να σχηματίσει άλλες γραμμές, τρίγωνα και σύμβολα. Αφήνει κάτω την πένα και το μελάνι κυλά όπως η φωτιά που βρίσκει προσάναμμα και απλώνεται.

Λίγο πιο κάτω στα σπήλαια του Κριαριού η φωτιά ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί. Υπάρχει όμως σαν μνήμη. Σαν ανάσα κριαριού. Και ανάμεσα στις ωμοπλάτες του ζώου ανθρώπου ένας ρυθμικός ήχος ακούγεται σαν τύμπανο σαμανικό. Σαν ιστορία που αναμοχλεύεται και είναι έτοιμη να ειπωθεί. 

Πότε θα σηκώσεις το ανάστημά σου Κόσμε-αφηγητή για να πεις την ιστορία σου; Αυτή που τώρα γράφεται, παίζεται και μουντζουρώνεται. Αυτή που έχει μια σκουριασμένη ξύστρα και ένα μολύβι με σπασμένη μύτη. Δείξε Κόσμε-Παραμυθά την Τέχνη σου...


Ο Προμηθέας κοιτάζει μια την απέραντη πλάση μια τον άπειρο ουρανό. Σαν καμίνι η καρδιά του καίει. Είναι στη φύση του να υπηρετεί. Είναι ο ίδιος θαρρείς η φωτιά που ετοιμάζεται να αρπάξει από το ιερό βωμό των θεών. 

Τι νέο καλείται να φωτίσει στα έγκατά του ο άνθρωπος; Κατάβαση στα σπλάχνα της γης. Και ακόμα πιο βαθιά. Στους ιστούς. Στα κύτταρα. 

Δίπλα του στέκεται ο θεός Φο(Ι)βος Απόλλωνας με τα πύρινα βέλη του. Τα έχει ήδη ξοδέψει όλα. 
Ενώ ο Αχιλλέας δεν έχει ακόμα συναντηθεί με τον Πάρη. Ακόμα οι Θερμοπύλες δεν έχουν γνωρίσει τους 300. Ο Οδυσσέας δεν έχει ακόμα συναντήσει την Καλυψώ, την Κίρκη  και τις Σειρήνες. 

Ενώ σε κάποιο βουνό ένας πατέρας καλείται να θυσιάσει το μονάκριβο γιο του για να αποδείξει την Πίστη του στο Θεό. Ή τουλάχιστον έτσι άκουσε ότι χρειαζόταν να κάνει. 

Πιο κάτω σε μια άλλη γη, ο κόσμος γέμισε μαντριά κάθε λογής. Και αρνείται να μείνει μόνος/η μήπως ο δεσμοφύλακας που όρισε πετάξει τα κλειδιά του μαντριού του. Και το Κριάρι απορεί: "Και γιατί απλά δεν πηδά πάνω από τον φράχτη προς τον ανοιχτό ορίζοντα αντί να οδύρεται και να αλυχτά;"



Ο Προμηθέας γυρίζει στη γη με τη φωτιά στην τσέπη του. Μιλά μαζί της και της σιγοτραγουδά. Να καρδαμώσει, να γίνει λεβέντισσα λυγερόκορμη. Της μιλά για το σκοτάδι. Για τα όνειρα. Για τα παραμύθια. Για τα καρβέλια και τους ηλιόσπορους. 


Και στα γυαλιά της μπλέκονται μαργαρίτες και γύρη. Μοιάζει με μέλισσα που έχει βουτήξει στο άνθος και τα μελένια μάτια της δεν μπορείς να διακρίνεις πού κοιτούν. 

Ο Κόσμος σηκώνει την πένα του και πάλι. Γράφει: 
"Φωτιά, κυρά μου, με την κριαρίσια σου καταγωγή, πες μου αλήθεια τι ήρθες να μου δείξεις;" 




Και η φωτιά, κουρνιάζει, μαζεύεται. Σιωπά. Και ύστερα... λάμπει.

Περίεργη μέρα για προφητείες. 
Και στους Δελφούς οι μάντεις σιωπούν. 

Οι Πυθίες δεν καίνε δάφνες. 
Αυτές τις δυο μέρες δεν επιτρέπεται να "ταράζονται" οι (ιεροί) όφεις. 

Ούτε λουλούδια επιτρέπεται να μπουν στα βάζα. 
Παλιό έθιμο που κρατά από την εποχή του Προμηθέα. 



Γιατί ακόμα δεν είχε έρθει η κυρά η Ελευθεριά, η έλευσις του Θέρους. Η Περσεφόνη από τα έγκατα της Γης, ως Βασίλισσα και γυναίκα κατέχοντας την Πλουτώνια Γνώση. Γιατί ακόμα ύφαιναν  το πρώτο Κυτταρο της Συλλογικότητας. 

Και μια τέτοια νύχτα που ο Προμηθέας κατανόησε γιατί χρειαζόταν να κλέψει τη φωτιά και όχι να ικετέψει για να την πάρει.... 

Και μια τέτοια νύχτα που ολοκληρώθηκε το υφαντό: ήρθε το πρωτοκύτταρο. 

ΚΥΤΤΑΡΟ: Όταν ένα κύτταρο φωτίζεται από μέσα προς τα έξω στήνει ένα χορό τρικούβερτο και συμπαρασύρει όλα τα άλλα κύτταρα. Αρκεί να επικεντρωθείς εκεί: σε αυτό το ένα φωτεινό κύτταρο για να φωτιστούν και τα άλλα σε μια θεσπέσια λαμπαδοδρομία. 

Μπορείς να μαντέψεις τι γίνεται εάν επικεντρωθείς σε ένα "άρρωστο" κύτταρο; 

ΚΟΙΤΑ-ρο: ΚΟΙΤΑ-ΔΕΣ-Παρατήρησε. Ρο: ένρινο (νερό)-Ρα: Ήλιος/Φως. ΚΟίτα το φως.
Ελευθερία: Προχώρα στο φως. 

Επομένως, η ΟΥΣΙΑ σου (η ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑ σου) είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το ΦΩΣ. 



Να η πρόγνωση (=Προμηθέας/προ-μανθάνω) που ο Κόσμος κατέγραψε εκείνη την ημέρα. Και στις κάρτες Ταρώ ο αριθμός 13 δηλαδή ΘΑΝΑΤΟΣ. 

Δηλαδή, αφήνω μια κατάσταση ή την καταργώ και προχωρώ σε μια άλλη. 

                        

Μπες σε αυτή τη νέα κατάσταση. Άναψε ένα λυχνάρι και μπες προς εξερεύνηση. Ή μείνε εκτός και κλαψούριζε για την κατάσταση που άφησες ή κατήργησες. Για την κατάσταση που βρήκε τρόπο να αλλάξει. 

Αν κάτι φέρνει αυτή η Νέα Σελήνη  είναι η κατανόηση ότι δεν έχεις τον έλεγχο. Ούτε θα τον έχεις ποτέ και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Και όσο απρόβλεπτη και αν είναι, είναι παράλληλα και ασφαλής. 

Φτάνει κάθε στιγμή να κεντάς και να καλλιεργείς την Πίστη σου. 




Να έχεις μια θεσπέσια μέρα
 #HappyHeartist
Βασιλική


Comments

Popular Posts