ΔΟΝΗΣΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 20-22/03/2020

Παρασκευή 20/03/2020
ΗΛΙΟΣ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΣΕΛΗΝΗ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΚΡΟΝΟΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
ΗΜΕΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
Εαρινή Ισημερία-Equinox 

Σάββατο 21/03/2020
ΗΛΙΟΣ στον ΚΡΙΟ
ΣΕΛΗΝΗ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΚΡΟΝΟΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
ΗΜΕΡΑ ΚΡΟΝΟΥ

Κυριακή 22/03/2020
ΗΛΙΟΣ στον ΚΡΙΟ
ΣΕΛΗΝΗ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΚΡΟΝΟΣ στον ΥΔΡΟΧΟΟ
Ημέρα ΗΛΙΟΥ

                              

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ 

20/03/2020
  • 2322/522/ 9:
  • Κάτι τελειώνει κάτι αρχίζει(;) Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Αυγό ή αβγό; 
  • Πόσο έτοιμος/η είσαι να απελευθερώσεις δηλ. να αποχαιρετήσεις καταστάσεις/συνήθειες/ανθρώπους; 
  •  Άλμα ή Μετάβαση/Μετατόπιση
  • Πόσο αγάπη επιτρέπεις να εισχωρήσει; Πόση αγάπη αντιλαμβάνεσαι με το Είναι σου; 
  • Πόσο μητρικός/η είσαι; Αντι-λαμβάνεσαι τη ΜΗΤΡΑ σου; Μεταφορικά: Πού είναι η ΜΗΤΡΑ σου; Επιμένεις να τη φοράς στο κεφάλι ζώντας μια ερημική/εξόριστη "ζωή" ή να την κρατάς στα χέρια σου σφραγίζοντας και ψηφίζοντας καταδικαστικούς νόμους εγκρίνοντας ή ακυρώνοντας ή να την έχεις μέσα σου ιερή και αγνή δημιουργώντας ζωή; Ήρθε ο καιρός να "ξεσκονίσεις" έννοιες όπως μήτρα-μητέρα-μητριά-μητριαρχία και να ανοίξεις λεξικά. Να εμπλουτίσεις τις εμπειρίες σου. 



ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η άνοιξη ήρθε!!!

Εαρινή Ισημερία (Equinox). Μια νέα πρωτοχρονιά. 

Το φως δυναμώνει και το φίδι, η αρκούδα ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη. Τεντώνονται. Οι χυμοί τους ξεπαγώνουν. 

Το φως εισχωρεί βαθμιαία και στα πιο σκοτεινά μέρη και σπρώχνει τη ζωή να βγει ξανά και να περπατήσει, να τρέξει, να χαρεί (σ)τα λιβάδια. 

Τα ποτάμια έχουν γεμίσει πλέον με νερό βρόχινο και κελαρύζουν στις κοιλάδες. 

Τα δέντρα νιώθουν τους χυμούς τους όλο και πιο ζεστούς και τα βράχια καμαρώνουν τα στολίδια της άνοιξης στα υγρά τους σκαλίσματα. 


Η άνοιξη ήρθε!!

  Γιατί ο καμβάς της αγάπης είναι πιο μεγάλος από τον πλανήτη Γη. Και τα νήματά της άπειρα και απέραντα. Αόρατες βελόνες και ψαλίδια αέναα κινούνται περιστροφικά σαν δορυφόροι. 

Τελευταία μέρα του ΗΛΙΟΥ στους ΙΧΘΕΙΣ με Σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ. 

12(ο ζώδιο) +12(ο ζώδιο) = 24: Το λες και μια μέρα και μια αιωνιότητα. Έχεις την ικανότητα εάν το θελήσεις να κλείσεις τα μάτια και να δεις αυτό το υφαντό της αγάπης. Να υψωθείς από όλους, όλες και όλα και να θαυμάσεις την εργασία που συντελείται... όπως όταν ανοίγεις τον άτλαντα του ανθρώπινου σώματος και αντικρύζεις το νευρικό σύστημα ή το μυικό σύστημα. Όταν μελετάς έναν σκελετό ή τα εσωτερικά (ζωτικά) όργανα ή μια αμοιβάδα ή ακόμα και ένα κύτταρο. Και είναι σαν να μελετάς ταυτόχρονα το φυτικό, ζωικό και ορυκτό βασίλειο ή αστρονομία. 
Πόσα μπορείς να αντικρύσεις με ένα γυμνό μάτι; Πόσα με τη βοήθεια ενός μικροσκόπιου; Και πόσα με τη φαντασία; 

Τελευταία μέρα του ΗΛΙΟΥ στους ΙΧΘΕΙΣ με Σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ. Έχεις την ευκαιρία να δεις τον ήλιο σαν κρυστάλλινη σφαίρα και να σταθείς και να καθρεπτίσεις το παρόν σου. Να καθρεπτίσεις το μέλλον ως μέλο(ς) (= μελωδία ή τμήμα/μέρος/κομμάτι). 

Ποια μουσική θες να συνθέσεις; Σε ποιο ρυθμό; Σε ποια γλώσσα; Με τι νότες θα γεμίσεις το πεντάγραμμο; Ποιοι θα ακούσουν αυτή τη μουσική; Για ποιο λόγο; Ποιο "γιατί" θες να φανερώσεις και να επενδύσεις μουσικά; 

Ποιο κομμάτι της ζωής σου θες να δεις; Να το οραματιστείς; Να το φέρεις μπροστά σου; Ποια πλευρά θες να χαρτογραφήσεις και να εξερευνήσεις; Ποιο το τόλμημά σου; 

Οι πρώτοι σπόροι έχουν ήδη κάνει την επανάστασή τους. Έχουν ήδη ξεπεράσει χαλίκια και σκοτεινά σημεία και έχουν ξεχυθεί προς τα πάνω. Προς τον ήλιο. Αψηφώντας τη βαρύτητα και το απρόβλεπτο. Άλλωστε για αυτά δεν υπάρχουν σκέψεις ή δισταγμοί. Ακολουθούν τη φύση τους. Ακολουθούν το πρόσταγμα της φύσης. Όπως θες πες το. 





Ι ΤΖΙΝΓΚ: (29) Νερό πάνω στο νερό: Αν σου φέρει αναγούλα ή το αλάτι σε εμποδίζει να βλέπεις καθαρά αφέσου στην επιφάνεια. 

Άσε το νερό να κάνει την εργασία του. Να σε καθαρίσει: είτε αυτό είναι ένα μπάνιο, ένα κλάμα, μια εξομολόγηση, μια πολύωρη προσευχή, ένα ευχαριστώ, μια πράξη αλληλεγγύης, μια αγκαλιά, μια στοργική κουβέντα ή λίγη ώρα από το χρόνο σου σε κάποιον που το έχει περισσότερη ανάγκη από σένα... Άσε το νερό να  σου δείξει ότι όσο και αν "δαιμονίζεσαι" έχεις μια αγγελική πλευρά που όταν βγαίνει "είναι λες και ένα λουλούδι άνοιξε διάπλατα τα πέταλά του" έτσι στα ξαφνικά στο πιο σκοτεινό σημείο του σπιτιού σου. 

Νερό πάνω στο νερό. Και στα υπόγεια σου ένας μπαμπούλας που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς τις νύχτες. Τι ζητά; Γιατί εμφανίστηκε έτσι στα ξαφνικά; Τι θέλει να σου θυμήσει; Ακόμα και αν όλα είναι κουβάρι μέσα σου αυτό χρειάζεται κάθε φορά που βρίσκεις τα "σκούρα" να θυμάσαι: Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ. 

Νερό πάνω στο νερό. Από τη μια φέρνει μια θολούρα και μια αστάθεια. Δεν μπορείς να διακρίνεις πού ξεκινά και πού τελειώνει η αλήθεια. Ούτε καν αν υπάρχει κάποια αλήθεια στη "στεριά" που διακρίνεις από ένα άλμπουρο που σκάει συνεχώς το μανιασμένο κύμα... 

Από την άλλη το νερό πάνω στο νερό σε αφήνει ελεύθερο να φτιάξεις έναν νέο χάρτη, να συμβουλευτείς τα άστρα, να ζητήσεις βοήθεια, να συζητήσεις, να μοιραστείς, ή απλά να σιωπήσεις και να αναμένεις τι το επόμενο κύμα θα φέρει... άλλοι αξιοποίησαν μια σανίδα (σωτηρίας), άλλοι ένα σεντούκι με προικιά και άλλοι ένα κύμα για να πάνε στο επόμενο και μετά στο επόμενο ώσπου έφτασαν σε ένα νέο λιμάνι ή έμαθαν να περπατούν στη θάλασσα... 

Νερό πάνω στο νερό. Μοιάζει λες και έφτασες στο παλάτι της Βασίλισσας Κούπα ως άλλη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Πόσο αυστηρή είναι η βασίλισσα μαζί σου; 
Παίζεις κρίκετ;
Και ποια Αλίκη επιλέγεις να είσαι; Αυτή που ήπιε κάτι; Αυτή που έφαγε κάτι; Αυτή που έγινε μικροσκοπική ή γιγάντια; Ή η Αλίκη Βουγιουκλάκη; Ή μήπως η Αλίκη Διπλαράκου (πρώτη Eλληνίδα Μις Ευρώπη, το 1930, σε ηλικία μόλις 18 ετών, και η τρίτη γυναίκα που ντύθηκε με ανδρικά ρούχα και παραβίασε το άβατο του Άγιου Όρους. Το συμβάν έγινε πρωτοσέλιδο). 

Αλίκη σημαίνει ευγένεια αλλά και κόκκινο (Yin - Yang). 
Νερό πάνω στο νερό= Τόλμημα.

Θυμήσου ότι ο ΜΑΡΤΗΣ φέρνει το ΚΟΚΚΙΝΟ και το ΛΕΥΚΟ ως χρώματα. Το φοράς στον καρπό ως ενθύμηση. Και τα δυο μαζί: ΡΟΖ. Μπες στην καρδιά. 

Τραγούδησε (μέλος)- Ύμνησε τη ζωή 
Ο καμβάς της αγάπης είναι πιο μεγάλος από τον καμβά της ΓΗΣ. Επέτρεψε στην αγάπη να γίνει η ΝΕΑ ΜΗΤΡΑ, το ΝΕΟ ΕΑΡ (ΡΕΑ/ΑΗΡ). 

Θυμήσου ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις μπουγάδα και να καθαρίσεις τους λεκέδες- φόβους που δεν σου επιτρέπουν να δεις τη νέα ζωή που αναδύεται... 




Σάββατο 21/03/2020




  • 21322/3322/64/10/ 1: 
  • Αρχή/Νέα σελίδα/Νέα Φωτιά
  • Ξύπνημα από χειμερία Νάρκη
  • Είσοδος Σπηλαίου: Τολμάς να βγεις, να εξερευνήσεις, να μπεις σε μια νέα τροχιά; Α-πρόβλεπτο.

Παρατήρησε την εικόνα. Τι μεταφράσεις της δίνεις; 
Άσε κατά μέρος την επικαιρότητα... και κοίτα βαθιά την εικόνα. 

Τα χρώματα, τις κινήσεις. Το χορό που στήθηκε μπροστά σου. 

Αυτά τα χέρια εκφράζονται, επικοινωνούν, συνομιλούν, αλληλοϋποστηρίζονται, αυτοσχεδιάζουν. Υμνούν τη ζωή και την καλωσορίζουν. 

Σήμερα είναι ιδανική μέρα για να αναλογιστείς τα μέρη του σώματός σου που ονομάζεις "χέρι(α)", το χέρι βοηθείας που ζητάς ή δίνεις και σε ποιον/ους ή στερείς ή σου στερούν. Να αναλογιστείς τα χέρια της καρέκλας ή του τραπεζιού, τα χέρια της αγαπημένης κούκλας σου ή τα χέρια που σε περιποιήθηκαν ή που σου μαγείρεψαν ή που σου ύψωσαν απειλητικά το "δάχτυλο"... 

Σήμερα είναι ιδανική μέρα να αναλογιστείς τι μπορείς να καταφέρεις με τα χέρια σου ή τι θεωρείς ότι δεν μπορείς να κάνεις με αυτά. 

Να δεις πόσες κινήσεις μπορείς να κάνεις ή πόσες γλώσσες μπορείς να μιλήσεις με αυτά; 

Πόσες φιγούρες γνωρίζεις να σχηματίζεις στη σκιά; Έπαιξες κάποια στιγμή αυτό το παιχνίδι; Ή άκουσες κάποιο παραμύθι με σκιές; 

Και πόσο εύκολα μπορείς να μεταβείς από τη σκιά στο φως; 
Αντλώντας τη σοφία της και αξιοποιώντας το στο νέο κεφάλαιο σου; 

Πόσο εύκολα ξεγλιστράς; Ή το βάζεις κάτω από το χαλί; 
Και αν δεν χωράει πλέον κάτω από το χαλί; 

Κοίτα πάλι την εικόνα... τι βλέπεις; 


Εμπλουτίστηκε... 



Κυριακή 22/03/2020


"Αγαπάς αυτό που είσαι όταν είσαι μαζί τους;"

  • 22322/434/ 11: Ηλιακή ΠΥΛΗ-Προετοιμασία-Πλατφόρμα.
Καλώς τα δέχτηκες! Από τη μια έρχεται η πρώτη φωτιά: ο ΚΡΙΟΣ (μόλις χτες κατέφτασε) και από την άλλη ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ φτάνει με κουτί γλυκά στον ΚΡΟΝΟ. 

Ο Κρόνος μπερδεύεται: 
"Καλέ στο σπιτικό σου φέρνεις γλυκά;!! του λέει ξαφνιασμένος. Εσύ είσαι ο οικοδεσπότης όχι ο φιλοξενούμενος!!"

Και ο Υδροχόος με αυτά τα όλο ουρανό μάτια του απαντά: 

"Έχουμε αρκετή εργασία να κάνουμε. Ψήσε καφέ παραδοσιακό στη χόβολη και εγώ σερβίρω γλυκάκι. Χρειάζεται να βάλουμε κάποια τάξη και να κατανοήσουμε την αταξία αμέσως." Και ο ΚΡΟΝΟΣ καμάρωσε το νεαρό βλαστό που ήρθε ορεξάτος. 

-Φτου φτου, μακάρι να μην "ξεφουσκώσει" αυτός ο ενθουσιασμός πριν μπουν τα νέα θεμέλια του ευχήθηκε καθώς ανακάτευε τον καφέ. Και του έκανε κάτι φουσκάλες! Μα κάτι φουσκάλες! Φίνο καϊμάκι. Μερακλίδικο. 

Και σέρβιρε το καφέ σε ένα φλυτζάνι που έγραφε: "Αγαπάς αυτό που είσαι όταν είσαι μαζί τους;" και ήταν η πρώτη εργασία που του ανέθεσε. 

Ο Υδροχόος πήρε τον χρησμό και κατευθύνθηκε προς τη βιβλιοθήκη. 
Το τηλέφωνο χτύπησε. 

Άραγε, ποιος τον καλούσε; 




Σήμερα και αύριο και μεθαύριο, άφησε στο παράθυρό σου λίγα ψίχουλα για τα πουλιά που καταφτάνουν... 

#HappyHeartist
Βασιλική 



Comments

Popular Posts