ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ 03/03/2020

03/03/2020
ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3322/6-4//55
ΤΡΙΤΗ: Ημέρα Άρη
ΜΗΝΑΣ: Άρη (Μάρτιος-Μars)/ΜΑ(ρ)ΤΙ-ος
ΗΛΙΟΣ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΣΕΛΗΝΗ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον ΚΡΙΟ (για 2 τελευταίες μέρες)
ΑΡΗΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ (30/3 περνά στον ΥΔΡΟΧΟΟ)



ΜΗΝΥΜΑ: Όταν ανοίγει μια πόρτα δε σημαίνει ότι ντε και καλά χρειάζεται να την περάσεις. Ότι ντε και καλά είναι (η μόνη) κατεύθυνσή σου. Πρώτα, αφουγκράσου την κατάσταση. Πρώτα δες τις ανάγκες σου. Τους στόχους σου στο χαρτί. Έχεις χρόνο. Ακόμα και αν νιώσεις πίεση, κάνε ένα βήμα πίσω. Πάρε ανάσα. Και άλλη. Τότε ακόμα και από το χερούλι της θα πεταχτούν μάτια. 
Είσαι έτοιμος/η να κοιτάξεις; 
Τι βλέπεις; 



Ψυχραιμία! Υπάρχει μια γενική ταραχή που λίγο ή πολύ σε έχει επηρεάσει. 

Από τη μια η Άνοιξη ξεμυτίζει και τα λιβάδια σε καλούν να ξαμοληθείς στους αγρούς ή να βγαίνεις όλο και πιο συχνά και να γνωρίζεις (καλύτερα) κόσμο (ΣΕΛΗΝΗ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ) και να επικοινωνείς τα "θέλω" σου και τις εμπειρίες σου 

και από την άλλη 

αυτό το γενικό νέφος από πάνω σου που συνεχώς παίζει σε συχνότητες "ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΡΥΨΟΥ ΦΥΛΑΞΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ"... και ακούς φτέρνισμα και δεν ξέρεις αν είναι από τη γύρη ή από την "γύρω απειλή". 

Τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η καθαριότητα, η υπευθυνότητα και η φροντίδα εαυτού, είναι αυτά που έχεις γράψει στο χαρτί σου να τηρείς κατά γράμμα, όταν αποφάσισες να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και να το εμβαθύνεις. 
Τίποτα στην πραγματικότητα διαφορετικό δεν ισχύει. 

Το θέμα είναι το τηρείς; 

Είσαι υπεύθυνος/η; 
Και εμβαθύνεις πάνω σε αυτή την έννοια με την καθημερινή σου πρακτική; 

Δώσε το παράδειγμα στους γύρω σου. Ξεκινώντας από εσένα. 

Στάσου για λίγο σε αυτό και αναλογίσου: (χωρίς να αναλύσεις κάτι). Απλά "διαλογίσου" πάνω στο θέμα: 

Χρειάζεται να υπακούς (πάντα) μόνο υπό την απειλή "αφανισμού" και όταν αυτή λήξει να επιστρέφεις στις παλιές σου συνήθειες; 

ή μήπως ήρθε η ώρα να παίρνεις τα μαθήματα πιο εύκολα, πιο ευχάριστα και απλά να είσαι συνεπής; 

Δε μοιάζει λίγο με όταν πήγαινες σχολείο που έκανες τα μαθήματά σου όταν έγραφες τεστ ή ήξερες ότι θα εξεταζόσουν και όλο τον υπόλοιπο καιρό σχεδίαζες κοπάνες και τι θα έκανες στα διαλείμματα και στις εκδρομές; 

Έτσι όμως, δεν υπήρχε συνέπεια και ακολουθία, δηλαδή ροή. Έτσι όμως δεν υπάρχει σύνεπεια και ακολουθία, δηλαδή ροή. 
Έτσι τελικά τον εαυτό σου κοροϊδεύεις, όχι μόνο τους άλλους. 

Και παράλληλα,
Άλλο πρόσωπο δείχνεις με εποπτεία, άλλο όταν δεν είσαι "κάτω από το άγρυπνο μάτι της"... αυτό και αν είναι μπέρδεμα! 
Για ποιο λόγο γίνεται; 
Ποιον ωφελείς; 
Έχεις αναλογιστεί αυτή την τάση σου; 
Και πόση επιπλέον ενέργεια χρειάζεται να καταναλώσεις για να επιφέρεις την ισορροπία ξανά και ξανά;
Στόχευε στην κατανόηση αυτών των τάσεων σου. Να δεις τις θυμαπάτες σου και να μπορέσεις έτσι να τις πλησιάσεις με καθαρή ματιά. Με θάρρος. Κρατώντας κλαδί ελιάς.

Με τρυφερότητα προχώρα λίγο ακόμα... Μπορείς! 

Πόσο ελεύθερος/η νιώθεις τελικά; Πόσο ελεύθερος/η είσαι; 
Τι είναι αυτό που σου διαφεύγει; 
Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαχωριστικότητα; Ήρθε η ώρα η μάθηση και το διάλειμμα να γεφυρωθούν.

Ναι δεν σου λέω κάτι καινούργιο. Είναι ένας φαύλος κύκλος που τώρα έχεις την ευκαιρία να δώσεις και άλλες απαντήσεις και να τις εφαρμόσεις... #με πειθαρχία τρυφερότητας 


Ότι κάνεις να το κάνεις με ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑΣ αυτές τις μέρες: αυτή είναι η φράση-κλειδί το νέο στοιχείο που φέρνει αυτή η μέρα στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σου. Μπορείς!


Αναλογίσου επίσης ότι:

Ναι μερικές φορές κάποια εντατικά μαθήματα είναι χρήσιμα. Και οι περιστάσεις τα φέρνουν έτσι ώστε να σε "σπρώξουν" να κάνεις τα άλματα μεμιάς. 

Άλλες φορές όμως χρειάζεται τα μαθήματα να τα λαμβάνεις βήμα βήμα. Κυρίως γιατί κάθε βήμα είναι μια ολόκληρη σχολή. Μια ολόκληρη πανεπιστημιακή πτέρυγα γνώσεων και εμπειριών. 



Η αργή κίνηση είναι μια διαδικασία Αλήθειας που σου φέρνει απόλαυση και η απόλαυση σου φέρνει την ομορφιά. 
Η αργή ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ κίνηση. Σημαντική παρατήρηση. 


Θυμήσου τον μύθο του Αισώπου με τον λαγό και τη χελώνα. 

Θυμήσου ότι η χελώνα και το τοπίο απόλαυσε και τον αγώνα και στο τέλος πρώτη έκοψε το νήμα. Αποδεικνύοντας ότι η ζωή είναι όλο ανατροπές, όλο νέες προοπτικές φτάνει βήμα βήμα να βαδίζεις και να βιώνεις τον στόχο σου. Τον κόπο σου. Τον ιδρώτα. Το νέο τοπίο που αντικρύζεις και να συνεχίζεις ακάθεκτα ακόμα και αν αγνοείς τι ακολουθεί στην επόμενη γωνία. Να πιστεύεις στον στόχο σου και να επιμένεις.

Και τώρα φέρε τον μύθο στη σύγχρονη εποχή. Στο σύγχρονο σκηνικό. 
Πόσα ποντάρεις στη χελώνα; 
Πόσα στον λαγό; 

Αναλογίσου πόσους αντιπερισπασμούς η χελώνα έχει να αντιμετωπίσει. Πόσες πόρτες θα ανοίγουν και θα κλείνουν και θα την καλούν (ωσάν σύγχρονες σειρήνες) να πάει στα δωμάτιά τους. Και αν η χελώνα πάει και η πόρτα μετά κλειδώσει πίσω της; Ή ξεχάσει τον αγώνα δρόμου; 

Πριν βιαστείς να απαντήσεις, αναλογίσου ότι τον ανάλογο αντιπερισπασμό θα συναντήσει και ο λαγός. Και μάλιστα πιο γρήγορα. Ίσως βρει και ένα αναπαυτικό κρεβάτι κάτω από το δέντρο να τον περιμένει και μπόλικα φρέσκα βιολογικά καρότα. 

Αυτές τις μέρες εξετάζεις τα αποτελέσματα των ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ σου. Τις τάσεις σου. Τις συνήθειες σου που ναι! μπορείς να τις αποκαλέσεις είτε αυτόγκολ ή (αυτο)τρικλοποδιές. Καλύτερα σκέψου δυο και τρεις φορές πριν κάνεις κάτι ή κυρίως πεις όταν είσαι "εκτός εαυτού" ή "αλλού για αλλού" ή "σαστισμένος/η". Πάρε τον χρόνο σου. 

Και μπες σε παρατήρηση. Τι "αυτόματα" σου βγαίνει να πεις ή να κάνεις. Τι σκέφτεσαι για τον άλλον/η. Γιατί τρώγεσαι με τα ρούχα σου; 

Ψυχραιμία! Είναι χρήσιμες αυτές οι μέρες για να δεις τι χρειάζεται να αλλάξεις. Να αποχαιρετήσεις. Πού χρειάζεται "να πάρεις το καπελάκι σου και να την κάνεις" χωρίς καν να κοιτάξεις πίσω. Πού χρειάζεται να πεις "Ως εδώ!" και να κόψεις κάθε επικοινωνία. Που χρειάζεται να κάτσεις ξανά και ξανά μέχρι να σταθεροποιήσεις τη νέα σου συνήθεια. Που χρειάζεται να βάλεις τα όριά σου ή να διευρυνθείς ή να κάνεις χρήση νέων τρόπων συμπεριφοράς. 

Ψυχραιμία! Υπομονή! Επιμονή! Παρατήρηση! Καταγραφή! Εμπιστοσύνη! Εξάσκηση! Και πάμε πάλι! 

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο εφευρέτης Μπελ! Παραδειγματίσου από τη ζωή του: μέσα από άπειρες αποτυχίες τελειοποίησε την εφεύρεσή του: το κουδούνι! 

Βάλε ξυπνητήρι και ξεκίνα! Ή ανέθεσε σε κάποιον/α να είναι το προσωπικό σου "ξυπνητήρι-κουδούνι" αυτή την περίοδο. 

Μπορείς! 

Να έχεις μια ημέρα όλο γαλήνη!

#HappyHeartist
Βασιλική 



Comments

Popular Posts