ΔΟΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ 27/02/2020


ΗΛΙΟΣ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΣΕΛΗΝΗ στον ΚΡΙΟ
ΕΡΜΗΣ στους ΙΧΘΕΙΣ
ΔΙΑΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Πέμπτη: Ημέρα ΔΙΑ.



Αριθμολογία: 27/02/2020-
27222/72222/9222/744/17/8
7-8

ΜΗΝΥΜΑ: Τα θαύματα είναι μια αέναη διαδικασία μετουσίωσης και πραγμάτωσης. 
Παράλληλα μπορείς να τα βρεις και στον ορατό και στον μη ορατό κόσμο. Μπορείς να τα βρεις, στα σύμπαντα που υπάρχουν, ενυπάρχουν, υπήρξαν και θα υπάρχουν. 

Και  βιώνεις ένα θαύμα όταν μπορείς να αντιληφθείς το χρυσό νήμα (που όλα τα ενώνει), ακόμα και να το αγγίξεις, να το ταλαντώσεις και να δημιουργήσεις μια νέα δόνηση ακόμα πιο Υψηλή. 

Ναι μπορείς! Και σήμερα η μέρα έχει μια χρυσαφένια τέτοια ιστορία να σου διηγηθεί... 

Κάποιοι πιο "προχωρημένοι" στα μαθήματα Θαυμάτων μπορούν την ώρα που αφηγούνται να δημιουργούν ταυτόχρονα το τώρα τους σε όλες τις αποχρώσεις και σχήματα (που και η πιο αχαλίνωτη φαντασία σου μπορεί να ακολουθεί με πράσινο άτι παράλληλα). 

Με Ερμή στους ΙΧΘΕΙΣ ακολούθα τις λέξεις, όπως ακολουθείς ποτάμι όταν ξεχύνεσαι σε εκδρομή μετά από μήνες στην πόλη. Άσε κατά μέρος τη λογική-τη νόηση, τη γραμμική σύνδεση και την αλληλουχία νοήματος. Νιώσε τι γίνεται μέσα σου. Τι "αναταραχές" ίσως συντελούνται, τι σκέψεις-φόβοι σου ανακοινώνονται... ή ίσως τυχόν σωματικοί πόνοι ή ενοχλήσεις. Παρατήρησε και κατέγραψε. 

Με ΗΜΕΡΑ ΔΙΑ σήμερα (ΠΕΜΠΤΗ) (ΔΙΑ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ) φέρε τα θαύματα στα μέτρα σου. Συνέλεξέ τα με βάση την εμπειρία σου. Κλάδεψε ή προέκτεινε όπου χρειαστεί. Με το ανάλογο "εργαλείο". 

Ποια εργαλεία διαθέτεις; 
Ποια εργαλεία αξιοποιείς; 

Θυμήσου... 
.... και τα θαύματα στα μέτρα σου έρχονται όταν τα ζητάς και τα σχηματίζεις.
Θυμήσου...
ότι τα θαύματα παρουσιάζονται όταν είσαι συντονισμένος/η σε αυτά και στο μέγεθος που αντέχεις!

Δεν είναι και λίγο να σου "σκάσει" θαύμα από το πουθενά! 

Τι σχήμα δίνεις στο πρώτο θαύμα της μέρας; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες την ανατολή; 

Σε περίπτωση που το επιθυμείς να! όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για αύριο:

Ανατολή: 6.59 (Δύση: 18.16, σε περίπτωση που θες να συγκρίνεις τα χρώματα)

                         

Και αν τίποτα από αυτά δεν σου λένε κάτι κράτα αυτό: 

Σήμερα γιορτάζουν: 
Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης. 
Σαν σήμερα γεννήθηκε η Λιζ Τέιλορ.

Ασκληπιός σημαίνει αυτός που γιατρεύει τις επίπονες και δύσκολες ασθένειες. 


Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μια ανάσα. Ύστερα επίλεξε ένα αριθμό από το 1 ως το 3. 
Ανάτρεξε παρακάτω για να πάρεις ένα επιπλέον μήνυμα για τη μέρα σου... 


1.



Ελεύθερος/η είναι αυτός/ή που μοιράζεται. 

Όταν μοιράζεσαι είσαι ελεύθερος/η ή ανακαλύπτεις τις κλίσεις σου. 

Γιαυτό λένε εάν δεν γνωρίζεις τις ανάγκες σου και τι αγαπάς να κάνεις: κάνε κάτι εθελοντικά. Μπες στο χώρο της αλληλεγγύης. Πρόσφερε με τη γνησιότητά σου και την αλήθεια σου. Η αλήθεια φέρνει απόλαυση και η απόλαυση ομορφιά. 

Εάν πάλι θέλεις να προχωρήσεις πιο βαθιά μπες στο χώρο της διαφορετικότητας//σε χώρους άγνωστους σε σένα ή στην ιδιοσυγκρασία σου και παρατήρησε τα πάντα (στο βαθμό που μπορείς και σημείωνε, σημείωνε, σημείωνε). Με διάθεση κατανόησης.
Όπου δεις καταγραφή επίκρισης διέγραψέ τα, συγχώρεσε και προχώρα. Δες τι χρειάζεται να μάθεις, να ρωτήσεις, να κατανοήσεις... (άσκηση αυτογνωσίας) 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησες ένα θαύμα; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μοιράστηκες κάτι; 


Ζύμωσε ένα ψωμί, φούρνισέ το και ύστερα κόψε ένα κομμάτι. Με αργές κινήσεις κόψε το μισό και φάτο. Το άλλο  μισό κάντο ψιχουλάκια και πέτα τα από το ανοικτό παράθυρο. Δες τα σπουργίτια και τα περιστέρια να καταφτάνουν... δες όλη τη σκηνή και αν χρειαστεί επανέλαβε... Κλείσε τα μάτια σου και βρες ένα νέο όνομα για αυτή τη μοιρασιά. Επανέλαβε. Μάθε να μαγειρεύεις για να μοιραστείς το φαγητό σου με κάποιον. Μάθε να τρως μοιράζοντας μια ποσότητα. Ότι και αν κάνεις παράλληλα μοιράσου το. 

Μοιράσου τις ιδέες σου για μοιρασιά στα σχόλια. Ίσως σήμερα να είσαι εσύ η έμπνευση σε κάποιον/α.



2.


Μετάφραση: "Γράψε μέχρι να ξαφνιάσεις τον εαυτό σου!"

Ιδανική μέρα για να αρχίσεις να γράφεις το βιβλίο σου ή την αυτοβιογραφία σου. Τόσο καιρό το έχεις στα σκαριά και εκεί που ήταν έτοιμο να "πετάξει" (πάλι) στη χώρα της Λήθης, σου ξανακτυπά (για τελευταία φορά;) την πόρτα.
Θα δεχτείς την πρόσκληση;

Σε τι μορφή ήρθε;
Τι σου ζητάει; Τι σου λέει; Τι απαντάς;

Το μήνυμα έχει και κυριολεκτική και μεταφορική "μετάφραση". Την κυριολεκτική την αντιλαμβάνεσαι έτσι; 

Για τη μεταφορική μήπως θες περισσότερες εξηγήσεις; Ωραία λοιπόν... ας πούμε πως αυτό που εννοεί ο ποιητής είναι ότι είναι καιρός να οργανώσεις τη ζωή σου με βάση τις ανάγκές σου. Τις πραγματικές σου ανάγκες και να βγεις να βρεις τι σημαίνει για σένα Αληθινή Ζωή  και να τα εφαρμόσεις όλα πρακτικά. 

Και αν δεν έχεις ιδέα ή είσαι μπερδεμένος/η: 
1. Και τι έγινε; Ποιος δεν είναι κάποια στιγμή; Επίμενε. Εάν χρειαστεί πάρε βελόνα και ξέμπλεκε έναν έναν τους κόμπους. Για σένα ίσως είναι χαλαρωτικό. Εάν όχι πάρε και το ψαλίδι εάν χρειαστεί  και άρχισε να κόβεις. Τώρα τι θα μείνει τι να σου πω... εσύ κρατάς το ψαλίδι, εσύ και την κλωστή. 

2. Πάρε ανάσα. Ένα βήμα τη φορά. Χαλάρωσε. Πήγαινε μια βόλτα στη φύση ή άκου κλασσική μουσική. Κατέγραψε. Παρατήρησε. Ρώτα (το μέσα σου). 

3. Γράψε γράψε γράψε. Ότι σου έρθει. Άσε το χέρι σου ελεύθερο να εκφραστεί. Γράψε για ώρα και ύστερα κάθισε και διάβασε τι έγραψες. Υπογράμμισε τα "λαβράκια" που ψάρεψες και συνέχισε την άσκηση για μέρες εάν χρειαστεί. Το ένα φέρνει το άλλο και "ο κολιός τον Αύγουστο" (=καλοκαίρι// την καλή είδηση//αυτό που αναζητάς). Γράψε μέχρι να ξαφνιάσεις τον εαυτό σου. Μέχρι να νιώσεις το χέρι σου να παραδίδεται με μια γλυκιά κούραση και γεμάτο μελάνια. Κάντο εικόνα. Και κυρίως κάντο πράξη εάν είναι αυτό που κατάβαθα ζητάς.

Το ζητάς;
Αυτό ισχύει για οτιδήποτε σε παθιάζει και σου φέρνει εσωτερική ηρεμία.
Οτιδήποτε δημιουργεί κύματα ευεξίας και ενθουσιασμού. 



3.




Πόσο βαθιές νιώθεις τις ρίζες σου; Και πόσο τις περιποιείσαι;
Νιώθεις ασφαλής;
Και όταν μια ανατρεπτική αλλαγή συντελείται ποια θέση λαμβάνεις;
Φοράς ζώνη ασφαλείας; Για ποιο λόγο;
Και όταν μια νέα θεωρία έρχεται πώς συμπεριφέρεσαι;
Μήπως τελευταία νιώθεις το κεφάλι σου βαρύ;
Τον αυχένα σου να κρεμά; Ή έχεις πόνους στην πλάτη;


Είναι σημαντικό να γνωρίζεις και κυρίως να εφαρμόζεις τη μέθοδο "άδειασμα-γέμισμα" ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με περίσσεια υπομονή και επιμονή. Με θέληση και δύναμη ψυχής.

Για να υποδεχτείς το νέο χρειάζεται να αφήσεις το παλιό. Και αυτό ξέρεις το παλιό έχει συλλέξει εμπειρία και χώρο ε! δεν είναι και τόσο εύκολο να τα αφήσει όλα και να φύγει για να τα "χαρεί" ο νέος ιδιοκτήτης.

Για να υποδεχτείς το νέο χρειάζεται να αφήσεις το παλιό. Και αυτό είναι μια εργασία που θέλει μέθοδο και πίστη. Δύναμη να αφήσεις το οικείο και να αδειάσεις εντελώς, να μείνεις κενός/η για να υποδεχτείς το νέο. Πόσο τσάι να γεμίσεις σε μια κούπα ήδη γεμάτη; λέει μια ζεν ιστορία από τη μακρινή Κίνα.

Και το παλιό μετατρέπεται πολλές φορές σε κακομαθημένο παιδί που αντιδρά όταν του λένε ΟΧΙ για παγωτό και βόλτα στο πάρκο. Που αντιδρά όταν την ημέρα του λούνα παρκ έξω βρέχει και η έξοδος ακυρώνεται.

Εσύ τι τρόπους έχεις βρεις να αδειάζεις και να γεμίζεις;
Αδειάζεις συνειδητά;
Γεμίζεις συνειδητά και με τι;

Μοιράσου ότι θες στα σχόλια.


Να έχεις μια μέρα συναρπαστικά ενδιαφέρουσα!

#HappyHeartist
Βασιλική 







Comments

Popular Posts