ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΩΝ 9/6/19-15/6/19


(Κάρτες: ΤΟ ΤΑΡΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του OSHO, εκδόσεις ΡΕΜΠΕΛ).

Η βδομάδα αυτή είναι μια βδομάδα που καλωσορίζει τους καύσωνες του καλοκαιριού και συγχρόνως σε βοηθάει να δεις τις κρυμμένες οάσεις των ερήμων σου. 

Πόσο εξοικειωμένος/η είσαι με τα ανεξερεύνητα κομμάτια σου; 

Και ιδίως με αυτά που στέκουν ακόμα σκληρά και αφυδατωμένα μέσα σου;
Γεμάτα βράχια, φίδια και σκορπιούς που ως τώρα δεν τολμούσες να αγγίξεις πόσο μάλλον να επισκεφτείς;
Γεμάτα κινδύνους και παγίδες; 

Και ξέρεις αυτή τη φορά το ταξίδι γίνεται με γυμνά πόδια. Από τη μια για να είσαι σε πλήρη σύνδεση με τη γη και να λαμβάνεις δύναμη και επιπλέον ενέργεια από την άλλη για να νιώθεις κάθε βήμα σου σε όλα σου τα κύτταρα. 

Ίσως έχεις πλέον πετάξει τις πανοπλίες και τους μηχανισμούς άμυνας και βαδίζεις για πρώτη φορά "εκτεθειμένος/η"-αγνός/η-γυμνός/η ίσως πάλι είπες να δοκιμάσεις κάτι που ως τώρα δεν τολμούσες ή για πρώτη φορά αντιλαμβάνεσαι την πανοπλία σου την ακουμπάς, τη γνωρίζεις (αυτή που τόσο καιρό αγνοούσες ή θύμωνες όταν κάποιος άλλος σου την περιέγραφε και έλεγες: "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Εγώ δεν έχω πανοπλία!") 

Όταν μπορείς και βγαίνεις από το κουκούλι, το κέλυφος τότε ως άλλος σπόρος σου είναι πιο εύκολο να ανθίσεις. Σου είναι πιο εύκολο να λάμπεις και να αναπνέεις ελεύθερα. 

Και τώρα ήρθε η ώρα για άλλη μια φορά! 
Οι 3 κάρτες σου δείχνουν τον τρόπο και τα βήματα που αυτή τη βδομάδα προτείνονται...

Διάβασε την κάρτα που επίλεξες ή ακόμα καλύτερα και τις τρεις κάρτες για να πάρεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 




ΚΑΡΤΑ 1 
25. ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 

Στην κάρτα μπορείς να διακρίνεις έναν κεραυνό να σχίζει τον ουρανό στα δυο. Οι άντρες: ένας νεαρής ηλικίας που κοιτά προς το μονοπάτι και ένας ηλικιωμένος  που κοιτά προς τα πάνω βρίσκονται μέσα στην καρδιά του δάσους, ενώ ένα μονοπάτι από χώμα διακρίνεται ανάμεσα στα χόρτα. 
Το δάσος στο βάθος σκοτεινό, το ίδιο και ο ουρανός. 
Το φως του κεραυνού διαρκεί όσο ένα ανοιγόκλειμμα βλεφάρου. Σου δίνει απλά μια αναλαμπή, μια ιδέα για να δεις το δρόμο μια στιγμή. 

Είσαι στο εδώ και τώρα; 
Πρόλαβες αυτή την ευκαιρία;
Και αν όχι πώς αισθάνεσαι; 
Είσαι αισιόδοξος/η ότι θα έχεις και άλλη ευκαιρία; 
Νιώθεις πως η ευκαιρία πέρασε και εσύ δεν την αξιοποίησες και τώρα όλα χαμένα; 
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; 
Πιστεύεις πως δεν σου ήταν και τόσο απαραίτητη αυτή η αναλαμπή, αλλά κάτι άλλο; Τι είναι αυτό; Το βρήκες; 


Φαντάσου ότι αυτό το δάσος είναι η ζωή σου ή ακόμα καλύτερα η βδομάδα  που τώρα ξετυλίγεται μπροστά σου...

Φαντάσου ότι είσαι αυτός ο νεαρός και αυτός ο γέροντας την ίδια στιγμή. 

Σε ποιες στιγμές σου νιώθεις νέος/α και σε ποιες γέρος/γρια; 
Σε ποιες στιγμές νιώθεις σαν πρώτη φορά να έχεις αυτή την εμπειρία και σε ποιες σαν να έχεις ήδη συλλέξει αρκετή εμπειρία; 

Η κάρτα αυτή σε παροτρύνει να ρίξεις λίγο φως μέσα σου: στην καρδιά του δάσους σου και να δεις τι είναι αυτό που κρύβεται ανάμεσα στους θάμνους (αν προλάβεις να δεις) ή απλά να αντικρίσεις το μονοπάτι που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. 
Πού κοιτάς; 
Τον ουρανό;
Το μονοπάτι; 

Τι έχει αυτό να πει για τη ζωή σου; 


Και αν πάλι είχες μια ευκαιρία που θα κοιτούσες αυτή τη φορά; 

Η κάρτα αυτή σε προτρέπει να κοιτάξεις μέσα σου: μπαίνοντας σε δράση. Πριν καν προλάβεις να ρωτήσεις: πώς; 
Βάλε πρόθεση να σε γνωρίσεις πιο βαθιά. Να σε γνωρίσεις στο τώρα σου και να δεις ποια κρατάς, ποια αφήνεις. Ποια σε αντιπροσωπεύουν και ποια όχι πλέον μπαίνοντας σε δράση. 

Και δράση σημαίνει να ενδιαφερθείς για τη ζωή: να δεις τι σημαίνει για σένα να ζεις αληθινά. 
Και να κάνεις το καίριο ερώτημα σε σένα: 
Ζω αληθινά; 
Πού δε ζω αληθινά; 
Που ζω αληθινά; Πώς να το ενισχύσω; 

Τι χρειάζεται να επιδιορθώσω; 
Τι χρειάζεται να διευρύνω; 

Και αν ακούσεις μια φωνή να λέει μέσα σου: "Ωχου!!! Πάλι;!!! Αυτή η δουλειά θα γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι; Δε γίνεται να τα δω όλα μετά τις διακοπές;!" 

Στάσου για λίγο και αναλογίσου κατά πόσο αυτό είναι βοηθητικό στο τώρα σου... Και απάντησέ του όσο πιο όμορφα μπορείς: "Έχεις και εσύ τα δίκια σου. Όμως δεν ψάχνουμε αυτά τώρα. Ας κάνουμε μια αρχή: βήμα βήμα. Καλοκαίρι είναι θα το απολαύσουμε και αυτό. Βήμα βήμα." 

Μπες σε δράση και άσε πλέον τη θεωρία. Γιατί όσο μένεις εκεί η φαντασία οργιάζει και το σκοτεινό δάσος μπορεί εύκολα να γίνει μαγεμένο, γεμάτο κινδύνους ή όλο τέρατα. Να αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις... 

Όσο όμως μπαίνεις σε δράση τόσο περισσότερα συναρπαστικά γίνονται όλα και εκεί βλέπεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολα ή κουραστικά. Τελικά κοίτα να δεις που τα καταφέρνεις και βρίσκεις όμορφους, δικούς σου τρόπους και εμπνεύσεις.

Γιαυτό όταν επιθυμείς να χορέψεις: χόρεψε. Μην περνάς τον καιρό σου σκεπτόμενος/η τρόπους να μάθεις χορό. Ανέβα στην πίστα, βάλε μουσική και ξεκίνησε. 
Γιαυτό όταν επιθυμείς να διαλογιστείς: διαλογίσου.
Γιαυτό όταν επιθυμείς να ξεκουραστείς: ξεκουράσου. 

Μπες σε δράση. Γίνε ο ίδιος/η ίδια το μονοπάτι και όλο το δάσος και ο νεαρός και ο γέρος. Ακόμα και ο κεραυνός. 

Με ποια αναλαμπή τελειώνει αυτή η βδομάδα σου; Σημείωσέ την είναι σημαντική για σένα. 
Μήπως είχες περισσότερες; 

Και άρχισε να φυτεύεις σπόρους στόχων και επιθυμιών. Και παρατήρησέ τους. Πώς αναπτύσσονται, πώς πετάνε στο κουκούλι τους, πως βγάζουν ρίζες, πως βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Με κάθε δράση σου οι σπόροι αυτοί αναπτύσσονται... Με κάθε δράση σου οι σπόροι αυτοί ανθίζουν. Με κάθε δράση σου οι σπόροι αυτοί βγάζουν καρπούς και στους προσφέρουν...

25: (7) αριθμός θαυμάτων. Συνδυάζει το 2 και το 5. Δηλαδή την ισορροπία αρσενικού θηλυκού και την αιθερική ενέργεια: 

Μήνυμα: Όταν είσαι αυθεντικός/η τότε νιώθεις ανάλαφρος, ισορροπημένος. 




ΚΑΡΤΑ 2 
56. ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Η ετυμολογία της λέξης "ΑΦΟΣΙΩΣΗ": από + όσιος (=ιερός, αγνός). Είναι μια ποιότητα απαραίτητη για σένα. Είναι μια ποιότητα που χρειάζεται να εμπεριέχεται σε κάθε σου σχέση και ιδίως την ερωτική. Είναι αυτή η ενέργεια που σου επιτρέπει να λιώσεις μέσα στην ύπαρξη και να ενωθείς μαζί της κάνοντας ένα ιερό προσκύνημα. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία μένεις πλήρης και συνάμα γεύεσαι την ολότητα. 

Η αφοσίωση είναι αυτό που αποκαλείται "ο θάνατος του "ΕΓΩ", της προσωπικότητας". Φεύγεις πλέον από την επιθυμία της αυτοϊκανοποίησης και μόνο και περνάς σε αυτό που ονομάζεται προσφορά και δόσιμο. 

Η αφοσίωση είναι το ιερό προσκύνημα προς τη ζωή. Μοιάζει με μια τελετουργία τάματος: προετοιμάζεσαι: καρδιά-νους-σώμα για τη διαδικασία, επενδύεις χρόνο και καλή διάθεση, εξασκείσαι και με πλήρη αφοσίωση και δέος ξεκινάς για να έρθεις στο ιερό μέρος και να πραγματοποιήσεις την υπόσχεσή σου. 

Και αυτή η υπόσχεση είναι κάτι που θες να το κάνεις με όλη σου την καρδιά, με όλο του είναι σου όχι γιατί ΠΡΕΠΕΙ ή γιατί έτσι γίνεται αλλά γιατί πραγματικά αυτό και μόνο είναι το φυσικό να κάνεις. Αυτό και μόνο είναι το φυσικό να είσαι... 


Η αφοσίωση είναι ένας ιερός χορός. Μοιάζει με γυναίκα που χορεύει μέσα σε ένα ναό ανθοστολισμένο όπου παντού μυρίζει λιβάνι και το άρωμα από τα φρέσκια λουλούδια. Η μουσική γεμίζει τον χώρο και οι κινήσεις της γυναίκας γίνονται ένα με τα χρώματα και τα σχήματα των εικόνων. 

Στην εικόνα διακρίνεται μια Ινδή γυναίκα που χορεύει μπροστά στην Ινδική θεότητα: Κρίσνα. Ενώ ο θεός παίζει για χάρη της φλογέρα. 

Τι σημαίνει αφοσίωση για σένα; 
Πόσο αφοσιωμένος/η νιώθεις στις σχέσεις σου; 
Επαγγελματικές, φιλικές, ερωτικές, κοινωνικές, οικογενειακές;
Ποια τα όρια σου; 

Πότε νιώθεις ότι "χάνεις" εσένα; 
Πότε νιώθεις ότι σε βοηθάνε να σε βρεις; 

Η αφοσίωση είναι ανώτερη μορφή αγάπης. Γιατί δεν έχει να κάνει με το ποιος είσαι, τι καταφέρνεις ή τι δεν καταφέρνεις. Έχει να κάνει με την πρόθεση να μείνεις και να είσαι ουσιαστικά παρών/ουσα. Έχει να κάνει με την πρόθεση να οργώσεις και να καλλιεργήσεις την επιλογή σου, την κάθε επιλογή σου και να χορεύεις στο σύμπαν και στο κόσμο που συνδημιουργείς. 

Και όταν χορεύεις να χαίρεσαι. Όταν τραγουδάς να νιώθεις συγκινημένος/η και ευγνώμων. 

Και όταν χαμογελάς να βγαίνει από μέσα σου. Και όταν ζεις να νιώθεις ζωντανός/η. 

56: (11) Ο αριθμός αυτός είναι σύνθετος από το 5 (αιθερική ενέργεια) και το 6 (μαγικός αριθμός μεταμόρφωσης). Το άθροισμα του: 11 είναι η πύλη που ανοίγεται μπροστά σου και σε προτρέπει να κοιτάξεις μέσα της. Τι βλέπεις; Τι θες να αλλάξεις; 

Μήνυμα: Η πύλη της μετουσίωσης είναι πάντα ανοικτή για σένα

Και κυρίως ποιες μετουσιώσεις είσαι έτοιμος/η να πραγματοποιήσεις; Η λέξη "αφοσίωση" είναι μια αλχημιστική λέξη/έννοια. Σου θέτει τα θεμέλια για να αφήσεις τον περιοριστικό μικρόκοσμό σου και να στραφείς στον μακρόκοσμο υπηρετώντας και δίνοντας μέσα από τα μοναδικά σου ταλέντα!! 
Δοκίμασέ το! Θα εκπλαγείς ευχάριστα!!! 



ΚΑΡΤΑ 3
28. ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Αυτή η κάρτα διηγείται μια γνωστή ιστορία: Κάποτε στον κήπο ενός βασιλιά όλα σχεδόν τα φυτά μαράθηκαν μέσα σε ένα βράδυ. Το έμαθε αυτό ο βασιλιάς και σπεύδει να δει ο ίδιος τι συμβαίνει. Μια και δυο μπαίνει στον κήπο του και αρχίσει και ρωτά ένα ένα τα φυτά. Γρήγορα ένα σούσουρο δημιουργήθηκε και άκουγες παντού φυτά να γκρινιάζουν και να παραπονούνται: "Εγώ είπε η βελανιδιά ήθελα να ψηλώσω όσο το πεύκο αλλά δεν τα κατάφερα. Εγώ είπε το πεύκο μαράθηκα γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω σταφύλια όπως το σταφύλι. Εγώ είπε το σταφύλι πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να ψηλώσω όπως το έλατο. Και το τριαντάφυλλο γκρίνιαζε που δεν μπορούσε να βγάλει τόσο μεγάλα λουλούδια όπως ο κρίνος. Μόνο ο πανσές στεκόταν ολάνθιστος και λαμποκοπούσε. Τότε γεμάτος έκπληξη τον πλησίασε ο βασιλιάς και το ρώτησε πως αυτό τα κατάφερε. Και η απάντηση που πήρε ήταν: "Βασιλιά μου, θεώρησα δεδομένο όταν με φύτεψες ότι ήθελες πανσέδες. Έτσι επίλεξα να είμαι ο καλύτερος πανσές που μπορώ". 


Εσύ κατά πόσο αποδέχεσαι τον εαυτό σου; 
Έτσι ακριβώς όπως είσαι; 
Τι κάνεις όταν δυσκολεύεσαι να σε αποδεχτείς; 
Πόσο αυστηρός/η είσαι με τους άλλους; Με το γούστο τους; 
Με την εμφάνισή τους;
Με τη συμπεριφορά τους; Ιδίως όταν διαφέρει αρκετά από τη δική σου; 

Αυτή η κάρτα έρχεται για να σου απλώσει το χέρι και να σε καλέσει να σε ξαναδείς. Να σταθείς για λίγο στα σημεία εκείνα που καμαρώνεις πάνω σου και να τα ενισχύσεις αλλά και στα σημεία εκείνα που δυσκολεύεσαι. 

Σου ζητά να ακούς προσεκτικά όταν κάνεις συγκρίσεις με άλλους ή με εσένα στο παρελθόν. 

Πώς σου μιλάς; Πώς σε βοηθάς ή δε σε βοηθάς; 
Στάσου να ακούσεις όχι για να σε μαλώσεις αυτή τη φορά αλλά για να βρεις άλλους τρόπους πιο αγαπησιάρικους ή ακόμα καλύτερα μόνο για να ακούσεις τι κάνεις... όλα τα υπόλοιπα θα παρουν το δρόμο τους...

Δώσε χώρο και χρόνο σε αυτό... 

28: (10) Ο αριθμός αποτελείται από το 2 ισορροπία αρσενικού θηλυκού και το άπειρο 8. Το άθροισμα: 10 είναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, η πληρότητα. 
Μήνυμα: "ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ"... 

και αυτό είναι το μόνο που δε χρειάζεται προσπάθεια. Είναι ο μόνος δρόμος που θα σε οδηγήσει σε ανθίσεις και διευρύνσεις... 

Επανέλαβέ το αρκετές φορές μέσα στη μέρα... 



Να έχεις μια μεταμορφωτική εβδομάδα!
#ΗappyHeartist
*Συντονίστρια Χαράς
*Διαισθητική Αυτογνωσιακή Σύμβουλος & ΖΩ-γράφος
Βασιλική 



Comments

Popular Posts