ΔΟΝΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ 16/6/2019 * 22/6/2019


Η βδομάδα αυτή έχει μια δόνηση άπειρη που μπορείς να την αισθανθείς βαθιά στο Είναι σου. Αγγίζει τον πυρήνα των κυττάρων σου και σε προσκαλεί να τοξεύσεις με ακρίβεια σε ότι σε πάει εμπρός. Είναι μια βδομάδα που παίρνεις τον Πατέρα από το χέρι (εάν φυσικά το επιλέξεις) σχεδόν νιώθεις το παλμό του και τον Παλμό του Ουρανού και τον αφήνεις να σου δείξει τον απέραντο Ορίζοντα και να σου θυμίσει τότε που για να περπατήσεις ήταν μια μεγάλη περιπέτεια, τότε που τα όρια του δωματίου σου διευρύνθηκαν και έγινε η αυλή του σπιτιού, μετά η γειτονιά, μετά ο δρόμος προς το σχολείο και το φροντιστήριο και ύστερα η διπλανή πόλη, το χωριό το Πάσχα και το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό και ύστερα οι σπουδές σε άλλη πόλη. Τα πρώτα μαθήματα οδήγησης που από καμαρώτος έγινες τιμονιέρης και καπετάνιος/καπετάνισσα της δικής σου ζωής και ευθύνης. 

Είναι η βδομάδα που ο Πατέρας Εντός σου και Εκτός σου έρχεται για κυριακάτικο γεύμα με χέρια πάντα γεμάτα ακόμα και σήμερα που έχει την τιμητική του. Και καμαρώνει τη μάνα που έβαλε τα καλά της και καθαρίζει φράουλες στον κήπο για να φτιάξει κρυφά γλυκό για εκείνον. Και στο λουλουδάτο φόρεμά της τριγυρνάνε πεταλούδες και μέλισσες και μέλι στάζουν τα λόγια της όταν θυμάται τι όμορφο στήριγμα είναι αυτός ο άντρας που στέκεται στην είσοδο του σπιτιού τους τώρα όπως και εκείνη την ημέρα που τη ζήτησε επίσημα. Ή τότε που του ανακοίνωσε τον ερχομό του κάθε παιδιού τους.

Και αυτός ο άντρας σήμερα γιορτάζει για έναν ρόλο που μόνο ο Ήλιος μπορεί στα αλήθεια να νιώσει βαθιά στα κύτταρά του και να σου δώσει να δεις με το παράδειγμά του. 

Ο Πατέρας είναι ο Φάρος για κάθε πλοίο ή λουόμενο που μπαίνει στη θάλασσα της ζωής. Φωτίζει το ίδιο για όλους και σε όλους. Και πιστεύει πως κάθετι είναι εξίσου σημαντικό και απαραίτητο. 

Ο Πατέρας είναι η φωνή που ακούγεται μέσα στη καταιγίδα. Είναι ο κεραυνός που θα φωτίσει στιγμιαία για να δεις, να πάρεις θάρρος και να προχωρήσεις όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κατάσταση. 

Είναι αυτός που θα σου πει ξανά και ξανά: 

"Πιστεύω σε σένα. Προχώρα. Μπορείς. Και μέχρι να πιστέψεις σε σένα θα πιστεύω εγώ σε σένα (για σένα)." 

Είναι αυτός που θα μπει πρώτος στη φωτιά και στο νερό για να δεις πως μπορείς και εσύ. 

Ελάχιστα μιλά. Περισσότερο πράττει. Είναι η παροχή. Η ενέργεια. Η κίνηση του νερού και η ορμή. 

Είναι ο Άτλας που σηκώνει όλα τα βάρη και τις ευθύνες με την ίδια άνεση που την αφήνει στις πλάτες σου για να πάει να σου φέρει τα μήλα των Εσπερίδων και να τα εναποθέσει στα πόδια σου γιατί εσύ δέχτηκες να σηκώσεις την Ευθύνη πρόθυμα και με δική σου πρωτοβουλία. 


Είναι η Αρσενική Εκδοχή της Αγάπης που ξεδιπλώνεται αυτές τις μέρες. Και η θηλυκή εκδοχή βάζει τα καλά της και στέκεται στο πλευρό του καμαρώνοντας και ενισχύοντας την προσφορά του. 

Στις 17/6/2019 ο Ουρανός υποδέχεται για 3 μέρες μια ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ στον Τοξότη στο ΗΛΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ των Διδύμων. 

Αυτές τις μέρες γίνεται η συγκομιδή της φράουλας ενώ το μέλι είναι και αυτό σχεδόν έτοιμο. Γιαυτό και ονομάζεται ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ της ΦΡΑΟΥΛΑΣ ή ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ του μελιού (HOneyMoon), ενώ για κάποιους άλλους πανσέληνος των ΡΟΔΩΝ. Ο Ιούνιος άλλωστε είναι η εποχή που γίνονται αρκετοί γάμοι γιαυτό και ο πρώτος μήνας του γάμου ονομάζεται Μήνας του ΜΕΛι-ΤοΣ. 


Και ο γάμος έχει και ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ χαρακτήρα. 

Εσύ τι είδους ΓΑΜΟ κάνεις αυτό το καιρό; 
Μήπως πήρες ΔΙΑΖΥΓΙΟ ή ετοιμάζεσαι να πάρεις για να προχωρήσεις σε κάτι νέο; 
Μήπως είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς σε κάποιο τομέα της ζωής σου;
Μήπως ΣΥΝΘΕΤΕΙΣ-ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙΣ δύο ή περισσότερους τομείς της ζωής σου ή σπουδές ή ιδέες ή συνεργασίες; 

Μήπως σκέφτεσαι να μετακομίσεις σε μεγαλύτερο χώρο; Ή ήδη μετακόμισες σε άλλη πόλη ή νομό; 

Μήπως η λέξη "διεύρυνση" και "επέκταση" χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά στις κουβέντες σου ή είναι η εσωτερική σου ανάγκη που συνεχώς αφυπνίζεται; 

Μήπως ύστερα από καιρό επιθυμείς να ριζώσεις κάπου ή να κάνεις μια νέα αρχή; 

Μήπως έχεις ήδη αρχίσει να κάνεις νέα πλάνα και οργανογράμματα; 

Η Αφροδίτη κοιτά κατάματα τον ΗΦΑΙΣΤΟ καθώς αυτός εργάζεται με τη φωτιά στο εργαστήρι του. Η θεά σκέφτεται πόσο ταιριαστοί είναι! Αυτή έχει μια εσωτερική φλόγα και εκείνος με την φλόγα που υπάρχει ολόγυρά του φτιάχνει αριστουργήματα και τα προσφέρει προς πάσα κατεύθυνση! 

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ υποκλίνεται με δέος στην ΟΜΟΡΦΙΑ του ΗΦΑΙΣΤΟΥ. Αναγνωρίζει τη θεία του Χάρη και το Έργο του. Πώς να μην αγαπά αυτόν τον άντρα. Αυτά τα χέρια που γεννούν θαύματα ΦΩΤΙΑΣ! 

Και ύστερα έρχεται ο ΤΟΞΟΤΗΣ με τα βέλη και τη φαρέτρα του και συνομιλεί με τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ που φορούν την ηλιακή φορεσιά τους. Πατέρα τους ο Ερμής και  μητέρα τους η Αφροδίτη. Ο Τοξότης σου θυμίζει ότι για να πετύχεις τον στόχο σου χρειάζεται εξάσκηση και ότι κάθε βέλος που δε βρήκε το στόχο του είναι ένα βέλος που σε οδήγησε στο στόχο σου. Είναι ένα "μπορείς", ένα "ξαναπροσπάθησε", ένα "έκανες πρόοδος", ένα "ο στόχος μήπως είναι αλλού;", ένα "κοίτα πόση ώρα είσαι εδώ και προσπαθείς; Μπράβο κουράγιο που έχεις!" και χίλια άλλα λόγια που σου δείχνουν ότι σημασία έχει να ανοίγεσαι στη ζωή και να τη ζεις! 

Ότι κάθε στόχος σου είναι μια συνεργατική νίκη... ότι στην πραγματικότητα όλοι, όλες, όλα συμβάλλουν για κάθε βήμα που κάνεις για κάθε κορυφή που ανεβαίνεις ή δεν ανεβαίνεις ή που πέφτεις ή που σε βοηθά να δεις όλο και πιο ψηλά ή όλο και πιο χαμηλά. 

Είναι η φωνή που σου λέει ότι η ζωή είναι μια συνεχής διεύρυνση, μια συνεχής αλλαγή, μια περιπέτεια που κάποτε τελειώνει για να ξαναρχίσει μια νέα και που κάποια φορά είναι οκ να την αφήσεις και στη μέση... 


Πόσο κεντραρισμένος/η είσαι; 

Η εβδομάδα αυτή έχει κάτι από ΔΡΑΚΟ... (ΔΡΑΚΟ: αναγραμματισμός ΚΑΔΡΟ/ΚΑΡΔ(ΙΑ): σε βοηθά να βάλεις κάτι σε πλαίσιο με οδηγό την καρδιά. Η ΦΩΤΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ για να δημιουργήσει ΤΕΧΝΗ (Ήφαιστος) ... 

Η Βδομάδα έχει κάτι από φωτιά που βγαίνει προς κάθε κατεύθυνση. Είναι έντονη η παρουσία του ΑΡΗ, η παρουσία του ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ, του ΚΡΟΝΟΥ και του ΟΥΡΑΝΟΥ. ΤΟΥ ΔΙΑ και του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Κάθε Θεού που υπήρξε και ΠΑΤΕΡΑΣ και με τις πράξεις του έφερε τα παιδιά του στην αναγνώριση της μοναδικότητάς τους... Έχει κάτι από ΑΕΡΑ που σε βοηθά να καθαρίσεις το τοπίο και να ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ για ένα ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ, για μια ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Κλείσε τα μάτια και έλα σε επαφή με τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΝΘΗΡΑ με τη ΦΛΟΓΑ που υπάρχει μέσα σου... και ύστερα άνοιξε τα και κοίτα προσεκτικά την ΕΙΚΟΝΑ... 

1. Ποια κάρτα σε τραβά περισσότερο; Γράψε την επιλογή σου στα σχόλια και μαζί γράψε μια συμβουλή πατρική που θα ήθελες να μοιραστείς με όλους... 

2. Ποια κάρτα λέει το όνομα ενός φίλου σου/μιας φίλης σου; Μοιράσου το όνομα του/της (tag το όνομα ή στείλτο του/της) και τον αριθμό της κάρτας και άσε το παιχνίδι να πάρει το δρόμο του (ρόδο του)...




(Βιβλίο: "Ο Κάρολος στο σχολείο των Δράκων" των Alex Cousseau & Philippe-Henri Turin, εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ)
(Κάρτες: DRYID TAROT, και Κάρτα ΕΡΩΔΙΟΣ από τις κάρτες ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΩΝ της Ειρήνης Δελημήτρου)


Ρίξε αλάτι στις γωνιές του σπιτιού σου ή κάνε ένα μπάνιο με άλατα για να φύγει κάθε αρνητικότητα και σκέψη κούρασης από πάνω σου... και ύστερα κάθησε να γράψεις τα επόμενά σου βήματα ή φράσεις που σου δίνουν κουράγιο και δύναμη, που σε κάνουν να χαμογελάς μόνο που τις ανασύρεις... 


Τα αποκαλυπτήρια των καρτών σε νέα ανάρτηση... 

Να έχεις μια ΠΥΡ-ινη βδομάδα ΑΓΑΠΗΣ

Εμπνεύσου!
#HappyHeartist
*Συντονίστρια Χαράς
*Διαισθητική Αυτογνωσιακή Σύμβουλος & ΖΩγράφος
Βασιλική 








Comments

Popular Posts