ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΩΝ 26/5/2019 * 1/6/2019

26/5/2019 - 1/6/2019
ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑΣ: 
8*7*8*11*3*4 = 10 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
10: Yin Yang/ισορροπία/εναρμόνιση που έρχεται μέσα από γεφύρωση δράσης*μη δράσης, παρελθόν*μέλλον (με πυρήνα δύναμης το παρόν)


Ο Μαγιάτικος ήλιος γίνεται όλο και πιο ζεστός θυμίζοντάς σου ότι το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. 

Ενώ οι ΔΙΔΥΜΟΙ βρίσκονται ταυτόχρονα σε ΗΛΙΟ και ΕΡΜΗ, φωτίζοντας έντονα θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων. Εσύ που θες να αναπτύξεις και να διευρύνεις τα ταλέντα σου τόσο στο γραπτό όσο και στο προφορικό λόγο τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις. 
Ενώ, μπορείς να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις τη δημιουργία βίντεο-παρουσίασης της εργασίας σου. Ω!ναι! Αν έχεις ανακαλύψει τις κλίσεις σου και τι μοναδικό έχεις να πεις στον κόσμο τώρα είναι η ευκαιρία σου! Επικοινώνησέ το στο περίγυρό σου, στη γειτονιά σου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε δημόσιους χώρους ή όπου εσύ αισθάνεσαι άνετα και σε αντιπροσωπεύει. 

Η ΣΕΛΗΝΗ αυτή τη βδομάδα παρευλάνει από ΙΧΘΥΣ, ΚΡΙΟ, ΤΑΥΡΟ... και σε βοηθά να ασχοληθείς ή να παρατηρήσεις θέματα: Ονειροπόλησης, εξιδανίκευσης/ωραιοποίησης (ΙΧΘΥΣ), αυθορμητισμού, ενθουσιασμού, υπερβολής, εκρήξεων (ΚΡΙΟΣ), αισθησιασμού, ομορφιάς, ρουτίνας, διατροφικά ζητήματα, σώμα, αυχένας (ΤΑΥΡΟΣ). Φυσικά εφόσον το επιλέξεις. 


Ενώ το παρελθόν συνεχίζεται να εμφανίζεται στην καθημερινότητά σου και σε προτρέπει να πάρεις πανί και σαπούνι και να το καθαρίσεις. 
Εάν το μητρώο σου είναι γεμάτο παραπτώματα και ενοχές, 

εάν ο πίνακας ζωής σου έχει στήλες με τίτλο: ΤΙΜΩΡΙΑ, ΕΞΙΛΕΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΛΙ;, ΩΧ!, ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ, ΠΑΘΗ, ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΔΙΚΙΕΣ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ κτλ.τότε σίγουρα δεν είναι ΛΕΥΚΟ και χρειάζεται να δεις τι επιλέγεις να κρατήσεις και τι όχι. Τι από όλα αυτά σε ωθούν να προχωρήσεις και ποια όχι. 

Και αφού κάνεις το ξεκαθάρισμα και θέσεις το πανί σε δράση δες τον πίνακα ξανά. Πάρε μια ανάσα. Μη βιαστείς να καθαρίσεις. Μη βιαστείς να το κρίνεις. Πες απλά ένα "ευχαριστώ" που είχες την ευκαιρία να σταθείς και να δεις τι σημείωνες τόσο καιρό. Τι συσσωρεύτηκε στις αποθήκες της ζωής και των σκέψεών σου. Τι κρατάς στους καταλόγους σου και τι ξεχνάς να φρεσκάρεις. 

Άκου μια έκφραση για αυτή τη βδομάδα και κράτα την, ίσως σου δώσει μια άλλη προοπτική αυτή τη φορά και μια άλλη μετάφραση-βοήθεια:

"ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ" και κράτα και τη φράση:
"ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΩΜΑ, ψάρι δεν πιάνεται"...

Καλά πλυντήρια σου εύχομαι!

Και τι όμορφο να βλέπεις τον ΙΟΥΝΙΟ να μπαίνει με τα λευκά παντού απλωμένα να χορεύουν με τον ΑΕΡΑ και να θυμίζουν βόλτα στο νησί.
Να θυμίζουν νοικοκυρές που βγάζουν τον ασβέστη για να ασπρίσουν τους τοίχους ή βάζουν λουλάκι στα σεντόνια τους για να αστραποβολούν!!! (λουλάκιασμα)

Ο ΚΡΟΝΟΣ και ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ έχουν τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ παρέα. Ένα ζώδιο με στοιχείο ΓΗΣ που έχει τη δυνατότητα να σκαρφαλώνει -ως αγριοκάτσικο- σε δύσβατα μονοπάτια και να αναζητά τις κορυφές για να θαυμάσει τη θέα από ψηλά ή για να πηδήξει από γκρεμό σε γκρεμό με αυτοπεποίθηση και ελαφράδα.
Με αυτή την ελαφράδα που συναντάς στους δείκτες του ρολογιού όταν περνάνε από τις 12.00 το μεσημέρι στις 00.00 τα μεσάνυχτα.

Εσύ πώς μετράς τον χρόνο σου; 
Τι ποιότητα δίνεις στον χρόνο σου, δηλαδή τι αξία;

Το παρελθόν είναι σοφό γιατί έχει να σου διδάξει μέσα από την εμπειρία του και μοιάζει σαν ένα σοφό βουνό που μετατρέπει τα σπήλαιά του σε πυραμίδες και σε καλεί να μπεις στα έγκατά του. Και εσύ επιλέγεις πόσο βαθιά θα μπεις, πόσο βαθιά θα οδηγηθείς.

Το παρελθόν βγάζει τα πέπλα του και τα πλένει και τα αερίζει για να τα αγγίξεις, να τα (ανα)γνωρίσεις, να τα δεις και τελικά να αποφασίσεις τι θα κάνεις με αυτά.

Ποια σου κρύβουν τη θέα και ποια στην μεταμορφώνουν, ποια σε τυλίγουν επικίνδυνα και ποια λειτουργούν ως αντικείμενο ασφάλειας και αγκαλιάς στο τώρα σου. Ποια είναι λερωμένα ή γεμάτα τρύπες. Ποια έχουν φθαρεί τα χρώματά τους και ποια βρωμάνε σε σημείο λιποθυμίας. 


Όποια κάρτα και αν επέλεξες για αυτή τη βδομάδα να θυμάσαι πως όλες μαζί θέλουν να σου θυμίσουν ότι: 

"Πριν προχωρήσεις είσαι σταματημένος/η. 
Πριν σταματήσεις, προχωράς." 

Φαίνεται απλό και αυτονόητο. Όμως για παρατήρησε: τι συμβαίνει στο τώρα σου; 
Όντως είσαι σταματημένος/η;
Όντως προχωράς; 

Υπάρχει αρμονία στις σκέψεις και στο σώμα σου;
Στις ιδέες και στα πόδια και στα χέρια σου;

Υπάρχει συνειδητή παρουσία στο εδώ και τώρα;

Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό: Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις συχνά. 

Υπάρχεις. 
Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να το βιώσεις. Να το παρατηρήσεις καθαρά (χωρίς ίχνος κριτικής ή φλυαρίας νου) ή όταν αυτή συμβαίνει να το εντοπίζεις αμέσως. 

Μοιάζει κουραστικό στην αρχή. Και το μυαλό θα αρχίσει τη μουρμουρα και να λέει: "ΝΑΙ λες και δεν έχω άλλα χιλιάδες να σκεφτώ!!! Τώρα μου δίνεις και άλλο task!!!Πόσα να αντέξω μάνα μου;" Δικαιολογίες είναι για να ξεφύγει. Γιατί μυρίζεται αμέσως την αλλαγή και το ξεβόλεμα και αυτό είναι κάτι που τρέμει το "φυλλοκάρδι" του. 

Και για σένα... Είναι κάτι που ως τώρα ίσως δεν το είχες εντάξει στην καθημερινότητά σου.  Ή το έκανες κατά διαστήματα. Δεν έχει καμιά σημασία!! 

ΘΥΜΗΣΟΥ: Πιο κουραστικό όμως είναι η δυσαρμονία που δημιουργείται εντός σου και εσύ ως τώρα δεν έπαιρνες χαμπάρι. Αυτό είχε την ικανότητα να σου αδειάζει την ενέργεια στο άψε σβήσε!! Πριν καν γυρίσεις την πλάτη σου να δεις ποιος έρχεται!!! 

Όλα αυτά....  
συμβαίνουν με τις μεταβιβάσεις και τις αλλαγές. 

ΘΥΜΗΣΟΥ! Θέλει χώρο, χρόνο, υπομονή και επιμονή. ΑΥΤΕΣ είναι οι ποιότητες που χρειάζεται να διαθέτει ένας εκπαιδευτής, ένας/μία τροφός ή εκτροφέας, ένας παιδαγωγός, ένας γονέας όταν επιλέγεται να μυήσει κάποιον/ους/α/ες σε μια νέα συνήθεια ή πρόγραμμα ή να τον πληροφορήσει για ένα απόσταγμα εμπειριών σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Ήρθε η ώρα να περάσεις στην ανάγνωση της κάρτας σου!!




ΚΑΡΤΑ 1
6. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Κοίταξε προσεκτικά την εικόνα και τον τίτλο: ποια ιστορία πλάθεις; 

Για ποιο λόγο η κοπέλα με το λαδί, ίδιο ελιά φόρεμα βλέπει αυτή την οπτασία; 
Πώς νιώθει; 
Είναι μια όμορφη αίσθηση ή όχι; 
Είναι μια μνήμη; Μια επιθυμία; Ένα όνειρο; Ένας φόβος; Ένας εφιάλτης; Μια ουτοπία;

Είναι η ίδια αυτή η κοπέλα ή κάποια άλλη;
Ποιος είναι αυτός ο μουσάτος άντρας;


Και θυμήσου ότι στην εξήγηση ονείρων/υποσυνειδήτου σου όλα τα πρόσωπα είναι το ένα και το αυτό: εσύ. 

Τι σημαίνει ο αριθμός 6 για σένα; 
Και για ποιο λόγο εμφανίζεται λίγο πριν ο 6ος μήνας (ΙΟΥΝΙΟΣ) κάνει την εμφάνισή του; 

Τι σημαίνει ΟΝΕΙΡΟ για σένα; 
Κάνεις όνειρα αυτό το καιρό; 
Μήπως τελευταία βλέπεις πολλά όνειρα; ή καθόλου; 

Έχεις ονειροκρίτη στο σπίτι σου;

Αν ναι άνοιξε τυχαία σε μια σελίδα και δες σε ποια λέξη-όνειρο έτυχες.

Αν όχι ζήτησε από κάποιον να σου πει μια λέξη αυθόρμητα για σένα (ζώο, αντικείμενο ή μέρος σπιτιού και βρες στο ίντερνετ έναν ονειροκρίτη για να δεις την ερμηνεία που του δίνεται).

Αν θες δοκίμασε και τα δύο. 

Ετυμολογία λέξης ΟΝΕΙΡΟ (όναρ: στα αρχαία ελληνικά)
ΟΝ+ΕΙΡΩ= ον σημαίνει ΥΠΑΡΞΗ και Είρω: συναρμολογώ, αφηγούμαι. 
ΟΝ+ΑΡ= ον δηλαδή ΥΠΑΡΞΗ και αρά: ευχή (προσευχή), κατάρα.

Αυτό δείχνει τη δύναμη των ονείρων: είναι ο δρόμος που σου δείχνει την Ύπαρξη και στην αφηγείται, είναι ο δρόμος που ανάλογα με την ερμηνεία που δίνεις στην ύπαρξη, δηλαδή στη ζωή άλλοτε την αντικρύζεις ως χαρά/ευχή και άλλοτε μπαίνεις στο φόβο και τη βλέπεις ως κατάρα. Από εσένα εξαρτάται που εστιάζεις, τι επιτρέπεις να μπει στο δρόμο σου και τι απελευθερώνεις. 

Θυμήσου επίσης ότι... έχεις μια ελευθερία που μέσα στα όνειρα τη βιώνεις. Γιατί στο πεδίο αυτό πιστεύεις ότι όλα είναι πιθανά και δυνατά. Ακόμα και να πετάξεις ή να είσαι ταυτόχρονα σε πολλά μέρη και ηλικίες και μορφές!!

Τι άλλο σημαίνει ΟΝΕΙΡΟ για σένα; Είναι μια ονειροπόληση; Μια σκιά; Μια ουτοπία; Ένα "ρομαντικό" ξέσπασμα και υπεκφυγή των αντικειμενικών στόχων; Ή μήπως μπορείς να βρεις έναν συνδυασμό και μια συνεργασία αυτών των δύο; Μήπως για σένα ο όρος "όνειρο" και "στόχος" ταυτίζονται; 

Δώσε τη δική σου ετυμολογία (και άσε τα ΕΤΟΙΜΑ-ΛΟΓΙΑ και τα κλισέ), τη δική σου ερμηνεία στην κάρτα. 

Αυτό όμως που χρειάζεται σίγουρα να κρατήσεις εδώ στο τώρα σου είναι ότι ήρθε η ώρα να δεις που παραδίδεις τη δύναμή σου. Και να δεις μήπως τελικά αντί να είσαι ΠΑΡΩΝ/ΟΥΣΑ στο εδώ και τώρα όταν η ζωή σε καλεί (κάθε στιγμή) εσύ ούτε καν την ακούς γιατί οι σκέψεις σου τρέχουν με ιλλιγγιώδη ταχύτητα άλλοτε στο παρελθόν (στον τότε ιδανικό εραστή) και άλλοτε στο μέλλον (στον ιδανικό εραστή που έρχεται και αυτός είναι η πηγή της ευτυχία σου)... 

Μην ξεχνάς ότι ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ δεν αναζητά κάτι που δεν έχει!!! 

Στην πραγματικότητα ΑΝΑ-κάτεμα κάνει στην σούπα που έχει ήδη φτιάξει και είναι και γεύεται και ζητά να δει και να απολαύσει τα υλικά που ανέμειξε. Είσαι ένας μάγειρας/μια μαγείρισσα που γεύεσαι και απολαμβάνεις αυτά που διαθέτεις (ή μάλλον από αυτά που έχεις βρει ως τώρα ότι διαθέτεις) και επιλέγεις να τα μοιραστείς και να τα διαλαλήσεις σε όλους με τις πράξεις σου και τις ενέργειές σου. 

ΘΥΜΗΣΟΥ... το όνειρο έχει το χρώμα του ουρανού και αυτό το καιρό ο ΟΥΡΑΝΟΣ είναι στον ΤΑΥΡΟ. Έχει έρθει λοιπόν ο Ουρανός στη γη και σου ζητά να τα φέρεις εδώ και να τα καλλιεργήσεις, να επενδύσεις σε αυτά, να τα ριζώσεις και άλλο και να τα ενισχύσεις. Ενώ άλλα να τα κλαδέψεις για να δυναμώσουν όταν χρειάζεται ή άλλα να τα ξεριζώσεις γιατί λειτουργούν ως ζιζάνια. 

ΘΥΜΗΣΟΥ ότι η ΠΗΓΗ της ευτυχίας σου είναι ένα νερό που πηγάζει μέσα σου και έρχεται από τον πυρήνα της ύπαρξής σου. Η ευτυχία είσαι εσύ ο ίδιος/α που αυτό το διάστημα έχεις μια συγκεκριμένη μορφή και υπόσταση. 

Τι είδος ευτυχίας είσαι; Τι ευτυχία προσφέρεις; Θυμήσου ότι αποτελείσαι από εκατομμύρια κύτταρα που το καθένα έχει μια απόχρωση και ήχο της ευτυχίας που εσύ μόνο διαθέτεις. Βυθίσου στο προσωπικό σου κανάλι για να την κοινωνήσεις σε σύνδεση με το όλον και ύστερα βγες να τη μοιραστείς. 

Κάθε φορά που θέτεις τον εαυτό σου σε ΑΝΑΜΟΝΗ ("Μόλις γίνει αυτό ή μόλις έρθει εκείνος/η τότε θα... είμαι ευτυχισμένος/η, τότε θα προχωρήσω στους άλλους στόχους μου....") 

ή κάθε φορά που τον ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙΣ ("Δεν μπορώ να κάνω αυτό αν πρώτα δεν βρω την ευτυχία μου ή αυτό που με κάνει ευτυχισμένο/η... δεν προχωρώ αν πρώτα δεν έρθει ο άντρας/η γυναίκα των ονειρών μου για να με συμπληρώσει")

βάζεις τη ζωή σου στo PAUSE. Και όταν αυτό αρχίζει και γίνεται μια μόνιμη κατάσταση τα πρώτα δείγματα "σήψης" εμφανίζονται... και τότε το όνειρο γίνεται εφιάλτης με ζόμπι... 

Τα άνθη της αγάπης και του ρομαντισμού μαραίνονται και κρανία και κόκκαλα παρατημένα στολίζουν το σκηνικό που αντικρύζεις. 

Ο αριθμός 6 αν τον δεις από την άλλη πλευρά γίνεται 9. Είναι ένας αριθμός που σου ζητά να σταθείς πραγματικά στην αλήθεια και στο κέντρο σου για να είσαι σε θέση να δεις με καθαρή ματιά. Αλλιώς η διαστρέβλωση και η ουτοπία δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σκηνικό της ζωής σου. Και η αυλαία ανοίγει... 

Πάρε τη ΔΥΝΑΜΗ σου πίσω. 
Μην ζητάς κάποιος/α ή κάτι (π.χ. κυνήγι δόξας, χρημάτων) να έρθει για να σου χαρίσει έτσι απλά την ευτυχία. 
Μη ζητάς να καλύψεις το φόβο της μοναξιάς ή του πλησιάσματος εαυτού με το να "απασχολείσαι" με κάποιον άλλον ή με κάποιο άλλο ζήτημα (βλέπε κουτσομπολιό, εργασιομανία). 

Για ποιο λόγο ζητάς τη συντροφικότητα; 
Και τι συμβαίνει όταν τελικά βρίσκεις έναν/μία σύντροφο; 

Ανάλογα σε ποια φάση ζωής είσαι αυτή κάρτα έχει και κάτι διαφορετικό να σου πει!! Και για αυτό το ΕΡΩΤΗΜΑ που έθεσες θα σου είναι χρήσιμο εδώ!!! 

Εάν δεν σου απαντήθηκε τότε διάβασε και τις άλλες κάρτες παρακάτω!!


ΚΑΡΤΑ 2
9. ΤEMΠΕΛΙΑ



Μετά το 6 έρχεται το 9. Και μετά την όμορφη κοπέλα ένας ώριμος άντρας που φορά δακτυλίδι στο χέρι και απολαμβάνει το ποτό του σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Στα πόδια άνετες παντόφλες σε φούξια χρώμα και φορά ρόμπα και γυαλιά ηλίου. Το πάτωμα αποτελείται από ασπρόμαυρα πλακάκια που παραπέμπει σε σκακιέρα.

Ποιο πιόνι σκακιού άραγε είσαι αυτή τη βδομάδα;
Ο βασιλιάς;
Η βασίλισσα;
Ο πύργος;
Ο τρελός;
Το άλογο;
Ένας στρατιώτης;
Λευκό ή μαύρο;
Σε ποια κίνηση του παιχνιδιού είσαι;
Ποιος παίζει;

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που θέλει υπομονή και χρόνο. Περίσκεψη και στρατηγική.
Και στην αριστερή πλευρά της κάρτας καθρέπτες συσσωρευμένοι που μερικοί ήδη έχουν αρχίσει να έχουν ρωγμές.
Ο κύριος ούτε καν έχει παρατηρήσει όλη αυτή την κίνηση. Όλο αυτό τον κίνδυνο που τον πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς.

Είναι λες και στο ίδιο σκηνικό κάποιες πλευρές τρέχουν και κάποιες άλλες μοιάζουν σχεδόν παγωμένες σε μια πλήρη ακινησία.

Και στον ανοικτό ορίζοντα πάνω από το κεφάλι του κυρίου ένας γλάρος πετά βοηθώντας το βλέμμα να ξεδιπλωθεί και να ανακαλύψει και άλλο ορίζοντα στον ήδη ορίζοντα.

Σε ποια πλευρά της κάρτας βρίσκεσαι εσύ;
Σε ποια οι γύρω σου;
Πώς νιώθεις;
Τι θες να τους πεις;
Τι τους λες;
Και ο ΑΡΗΣ μέσα σου τι σου σιγοψιθυρίζει στο αυτί; Τι θες να πεις και δεν τολμάς;
Τι τολμάς να τους πεις και τι γίνεται;

Σε έχει αποκαλέσει κάποιος "ΤΕΜΠΕΛΗ";
Τι άποψη έχεις για την τεμπελιά;
Έχεις δει τα οφέλη της τεμπελιάς στη ζωή σου ως τώρα; Σε ποια περίπτωση;
Έχεις δει τους κινδύνους της τεμπελιάς στη ζωή σου ως τώρα; Σε ποια περίπτωση;


ΔΕΣ ή έστω φαντάσου τη λέξη "τεμπελιά" ως απλά μια λέξη χωρίς θετικό ή αρνητικό πρόσημο μπροστά και ύστερα θέσε την ερώτηση δυνατά:

"ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΩ;"

Ο κύριος κρατά ένα κοκτέηλ στο χέρι του. (ΟΙΝΟ)ΠΝΕΥΜΑ (spirit).

Τι θέση έχει η πνευματικότητα στη ζωή σου;

Μήπως θεωρείς ότι είσαι σε κατάσταση ΖΕΝ ενώ στην πραγματικότητα είσαι σε κατάσταση στασιμότητας (σε μια περίοδο που το μέσα σου σου ζητά να δραστηριοποιηθείς);

Και πρόσεχε!!! Άλλο δραστηριοποίηση άλλο ενεργοποίηση!! Μπορείς να είσαι παράλληλα ενεργός και σε μη δράση. Άλλο όμως είναι η (ενεργοποιημένη) ακινησία και άλλο η αδράνεια. Άλλο είναι να νιώθεις εξαντλημένος, βαριεστημένος και ψόφιος και άλλο να ξεχειλίζεις από γαλήνη και δέος!!!

Στη δεύτερη περίπτωση λάμπεις, ξεχειλίζεις από ζωή, αναβλύζεις, δονείσαι. Στην άλλη το δέρμα σου μοιάζει σκοτεινό, ρυδιτιασμένο και κουρασμένο. Υπάρχει μια αγριότητα στο βλέμμα σου και μια επιφυλακή. Μια κούραση και ένας εσωτερικός θυμός που μοιάζει με στρατιώτη που φυλάει τις επάλξεις ακινητοποιημένος στην κορυφή του πυργίσκου.


Ναι! ήρθε η ώρα να ξεκουνηθείς.
Ποιο ερώτημα έθεσες;
Ζητά να το επανεξετάσεις: ή να το διατυπώσεις διαφορετικά ή ήρθε η ώρα επιτέλους να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Γιατί ξέρεις εσένα στην ουσία κοροϊδεύεις. Εσένα στην ουσία ταλαιπωρείς και κουράζεις αφάνταστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Ναι είναι δύσκολο το ξεβόλεμα. Τώρα όμως αρχίζεις να νιώθεις τα φραύσματα του καθρέπτη. Και ξέρεις ο πόνος αυτός, ενώ αρχικά δεν γίνεται αισθητός, όταν το αίμα αρχίζει να ξεπηδά ίδιος πίδακας γίνεται αφόρητος!!

Τι επιλέγεις;
Ότι και αν επιλέξεις σεβαστό. Είναι όμορφο όμως πού και πού να έρχεσαι σε επαφή με την Αλήθεια (σου). Και να θυμάσαι ότι ό,τι έρχεται ως πρό(σ)κληση στη ζωή σου έρχεται γιατί είσαι έτοιμος/η να το αντιμετωπίσεις. Είσαι έτοιμος/η να το επιλύσεις και μετουσιώσεις.


Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο:
ΞΑΝΑΚΑΝΕ την έρωτησή σου έτσι ώστε να σε εξελίξει.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να είσαι ειλικρινής με εσένα! Μην σε ξεγελάς άλλο!
Ποιο είναι το πιο επώδυνο καθρέπτισμα που δέχεσαι αυτές τις μέρες;
Εκεί θα βρεις τους θησαυρούς σου! Εάν το επιλέξεις.


ΚΑΡΤΑ 3
2. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ



Στοιχείο: ΦΩΤΙΑ. Όλο το σκηνικό της κάρτας στο κυρίαρχο κόκκινο του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στον ΚΑΡΚΙΝΟ (ως τις 2/7) και σου ζητά να ασχοληθείς με τα του ΟΙΚΟΥ σου. Με την οικογένειά σου. Με ότι εσύ θεωρείς οικογένεια.

Να ασχοληθείς με την γκρίνια που δέχεσαι και την γκρίνια που δημιουργείς.
Να δεις τον ήλιο που δύει και τον ήλιο που ανατέλει χωρίς να κοιτάξεις το ρολόι σου.

Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσεις το κόκκινο της δύσης από το κόκκινο της ανατολής.
Το κόκκινο του τέλους από το κόκκινο της αρχής και να τα ενώσεις συνθέτοντάς τα.
Όπως συνθέτεις τη φωτιά της δημιουργίας με τη φωτιά της καταστροφής.

Στη σωστή δόση του φαρμάκι γίνεται φάρμακο.
Έτσι και η φωτιά: Στη σωστή δόση γίνεται θεραπεία-καυτηρίαση και μάλιστα άμεση και συνειδητή. Στη "λάθος" δόση γίνεται έγκαυμα και κίνδυνος και απειλή. Γίνεται καταστροφή και αφανισμός.

Θυμήσου τι δημιουργεί η έκρηξη ενός ηφαιστείου. Από τη μια φέρνει ερήμωση της περιοχής και από την άλλη γόνιμο έδαφος.

Και στο πάνω μέρος της κάρτας ένας ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ που αγναντεύει το ανοικτό τοπίο. Και στο κάτω μέρος γραμμένη η λέξη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και ο αριθμός 2.

2: Δυαδικότητα. Το μάθημα της βδομάδας είναι να γεφυρώσεις το ένα με το άλλο. Να είσαι σταθερός σε σένα και στην αλήθεια σου και παράλληλα να επιτρέπεις στον άλλον να εκπέμπει την αλήθεια του (ακόμα και αν εκείνη τη στιγμή δεν την αναγνωρίζει).

Είναι τόσο ευεργετικό να είσαι στην αλήθεια σου. Να παρατηρείς. Και να στέλνεις αγάπη σε όποιον σε προσεγγίζει ιδίως προς εκείνον/η που είναι τόσο "έξω" από τη δική σου νοοτροπία, που σε "τραβά" να τον κριτικάρεις, να απορρίψεις την άποψή του, να του κλείσεις την πόρτα της μεταξύ σας επικοινωνίας γιατί έχεις "δίκιο", γιατί "είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του" γιατί έτσι μόνο καταλαβαίνει!!!

Ο αετός συμβολίζει την ελευθερία. Την μη προσπάθεια. Τις άπειρες ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που έχει ένας ανοικτός ορίζοντας. Και όταν τελικά διεισδύεις στον ανοικτό ορίζοντα αρχίζεις και διακρίνεις και άλλον ορίζοντα και άλλον και άλλον... Και τότε έρχεσαι σε επαφή με το βάθος και το άπειρο.

Και τότε συνειδητοποιείς τα πλούτη που φέρνει η παρατήρηση. Κυρίως όμως τα πλούτη και την ανακούφιση που φέρνει το κεντράρισμα και η ευθυγράμμιση. Η επαφή με την ψυχή  και με αυτό που αποκαλείς ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ή ΕΣΩ πνεύμα.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Wayne Dyer σε πολλά βιβλία του: "Ξεκίνησε να βλέπεις τον εαυτό σου ως ψυχή με σώμα αντί για σώμα με ψυχή".

Αυτή η κάρτα σου δείχνει ότι κάθε στιγμή σου ανοίγονται άπειρες δυνατότητες. Και τώρα βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο σημείο και το έχεις εντοπίσει. Αυτό και αν είναι κέρδος!

Έχεις αρχίσει να αγαπάς τον εαυτό σου. Και είπες τα πιο συνειδητά "ΟΧΙ" σου ακόμα και αν σου ήταν δύσκολο στην αρχή ή προκάλεσες αναταραχή και αναστάτωση γύρω σου γιατί τάραξες τα ήρεμα (νωθρά) νερά στη λίμνη της ζωής (σου).

Επειδή είσαι χαλαρός/η και ήρεμος/η είναι πιο εύκολο για σένα να διακρίνεις τις επόμενες κινήσεις σου ή απλά να δεις την πλήρη εικόνα ή σε ποιο κεφάλαιο άνοιξε το βιβλίο της ζωής σου και συνεχίζεις να γράφεις για τους άθλους σου.

Αυτή η κάρτα ήρθε γιατί είσαι συντονισμένος/η με τη φύση σου και κατανοείς πλέον ότι η Ύπαρξη σου παρέχει ότι ακριβώς χρειάζεσαι κάθε στιγμή.

Απόλαυσε την πτήση!
Και πίστεψε! Δεν έχει σημασία πόσο θα διαρκέσει η πίστη αυτή τη φορά! Να θυμάσαι ότι από τη στιγμή που το βιώνεις αυτό σταθεροποιεί ακόμα περισσότερο τη βάση σου. Αυτό σε ενδυναμώνει και ενισχύει την πίστη σου.

Γιόρτασε τα θαύματα που φέρει το τοπίο. Την ομορφιά που αποκαλύπτεται μπροστά σου γιατί ήδη την έχεις αντικρύσει μέσα σου και έρχεται να προβληθεί και ολόγυρά σου!

Η κρυμμένη ομορφιά που σε κάθε κύτταρο υπάρχει, που κάθε κύτταρο δημιουργεί... έρχεται τώρα και σε βρίσκει και συνδημιουργείτε εκρήξεις χρώματων και νέων συνθέσεων, όπως συμβαίνει όταν η ακουαρέλα συναντά το νερό (ή το νερό και το αλάτι και άλλες τεχνικές τυχαίες ή από χρόνια δοκιμασμένες) και απλώνεται στην απεραντοσύνη του χαρτιού.

Αυτό το καιρό τι όρια θέτεις; Ποια από αυτά είναι συνειδητά;
Ποια άποψη έχεις για τα σύνορα των κρατών;
Ποια άτομα, νοοτροπίες κρατάς σε απόσταση ή περνούν από "τελωνείο" για σένα;

Πώς νιώθεις όταν αντικρύζεις τον απέραντο ουρανό ή τον βυθό;

Τι σημαίνει το στοιχείο του αέρα για σένα; Τι της φωτιάς;

Ικανοποιείσαι εύκολα;
Ικανοποιείσαι δύσκολα;
Νιώθεις απέραντος/η;
Νιώθεις μικρός/η;
Πότε συμβαίνει αυτό;


Ποιο είναι το απεριόριστο δυναμικό σου;
Ποια η ερώτησή σου;
Πόσες δυνατότητες της δίνεις;
Εάν η ερώτηση απαντούσε σε ένα ναι ή οχι και ερχόταν ο αετός-σύμπαν και σου έδινε ΝΑΙ στην ερώτησή σου πόσες δυνατότητες της δίνεις; Πόσο χρόνο θα σου έπαιρνε να πεις ΝΑΙ και εσύ και να το πιστεύεις απόλυτα;
Όπως απόλυτη είναι η θέση των βουνών στην εικόνα;

Τι άλλο αντικρύζεις σε αυτή την εικόνα που δεν διατυπώθηκε;
Και ανάμεσα στους θάμνους ή στα δέντρα τι πιστεύεις ότι υπάρχει;




Αυτή η βδομάδα έρχεται για να ξεκαθαρίσεις το τοπίο. Για να "καθαρίσεις" αμφιβολίες και τυχόν φοβίες που έχουν συσσωρευτεί και σε εμποδίζουν να δεις τα μαθήματα, να δεις τους ανοιχτούς ορίζοντες που κάθε στιγμή ξεδιπλώνονται μπροστά σου!

Να δεις τι σε αδρανοποιεί και τι "θρέφει" το εγώ σου.
Ποια στοιχεία είναι αυτά που "θρέφει" και ενισχύει τα όνειρά σου και κυρίως την αισιοδοξία και την πίστη σου στη ζωή.


Είναι ο καιρός να αναθεωρήσεις την έννοια της "πνευματικότητας" και την έννοια της "τεμπελιάς". Και να σε ακούς προσεκτικά. Ιδίως όταν λες: "αυτή η έννοια" είναι σημαντική ενώ η άλλη είναι αδιάφορη, ασήμαντη.

ΘΥΜΗΣΟυ κάθε έννοια είναι σημαντική γιατί κάθε έννοια στηρίζει το όλον και κρατά μέρος της ισορροπίας...


Να έχεις μια βδομάδα όλο έσω φως και να έρχεσαι σε επαφή με τον πνευματικό σπινθήρα σου (ό,τι και αν αυτό σημαίνει)

#HappyHeartist
*Συντονίστρια Χαράς
*Διαισθητική Αυτογνωσιακή Σύμβουλος & ΖΩγράφος
Βασιλική










Comments

  1. Υπέροχο κείμενο, γεμάτο εθαισθησία καί ποίηση! Καί χρήσιμο! Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για το σχόλιο σου, για το χρόνο σου να το διαβάσεις και που σου φάνηκε χρήσιμο.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts