ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΩΝ 19/5/19 * 25/5/19

ΔΟΝΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η πανσέληνος με το φως της σου έδωσε κάποιες κατευθύνσεις: 
Α. ποια μονοπάτια να αποφύγεις 
Β. ποια όταν πηγαίνεις εκεί χάνεσαι και φεύγεις από το κέντρο σου και
Γ.  ποια σε αποπροσανατολίζουν. 

Η πανσέληνος σου μίλησε για τα μέρη εκείνα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που δημιουργείς, τις πεποιθήσεις και τις φιλοσοφίες που έχεις βαθιά μέσα σου και σε απομακρύνουν από το πυρήνα σου, από τη φύση σου και όλα αυτά που σε αναζωογονούν, σε καλλιεργούν και κάθε "άνοιξή" σου σου δίνουν το πιο όμορφο άνθος και ύστερα τον πιο νόστιμο καρπό. 

Και είναι αυτά που λειτουργούν ως Σειρήνες. Δηλαδή εκεί που είναι να επιστρέψεις στο σπιτικό σου βγαίνουν στα βράχια και σε "μαγεύουν", σου δίνουν οδηγίες που σε στέλνουν όσο γίνεται πιο μακριά και σου θολώνουν τη διάκριση, σε κουράζουν και σε αφήνουν "άδειο"/α από ενέργεια και θέληση. 

Σε μπερδεύουν και σε οδηγούν να πεισμώσεις και να ανυπομονείς εκεί που χρειάζεται να δώσεις προσοχή και να έχεις υπομονή και δοκιμάζουν την πίστη σου έτσι ώστε να δυσκολεύεσαι να πιστέψεις και να εμπιστευτείς την εσωτερική σου καθοδήγηση γεμίζοντάς σε φόβο και "απειλές"... 

Εσύ τι άκουσες; 
Τι ένιωσες όταν οι σειρήνες ήρθαν; 


Να θυμάσαι πως όταν η ψυχή σου μιλά σε γεμίζει ησυχία και γαλήνη. Ακόμα και όταν γύρω σου όλα μοιάζουν να γκρεμίζονται ή να σε απειλούν νιώθεις μια εσωτερική ειρήνη. Τότε γνωρίζεις πως είσαι και εκεί ξέρεις δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό", "σωστό" ή "λάθος", "έχω δίκιο" ή "έχω άδικο"... 

Η σελήνη κάθε πανσέληνο φωτίζει τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να δεις. Τα σημεία εκείνα που δεν καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν ή γιατί εμφανίζονται. Τα σημεία εκείνα που όταν στα "πατάνε" ουρλιάζεις από πόνο και "μετατρέπεσαι" θαρρείς σε "λυκάνθρωπο", σε "άγριο πληγωμένο ζώο" ή "άγριο ζώο που νιώθει ότι απειλούν την αγέλη του".

Και υπό το φως της πανσελήνου άνοιξε την αυλαία της αυτή η βδομάδα. Ζητώντας σου να δεις ΘΕΜΑΤΑ που έχουν να κάνουν με την ΥΛΗ (και την μη ΥΛΗ) και πόσο έχεις γεφυρώσει αυτή την πολικότητα... 

Ποια είναι η δική σου σύνθεση... 


Για τη δόνησή της 5 κάρτες τραβήχτηκαν και ανοίχτηκαν: αντιπροσωπεύουν τις εξής μέρες με τη σειρά που ανοίχτηκαν: 

Η πρώτη (Κυριακή - Δευτέρα), 
η δεύτερη (Τρίτη), 
η τρίτη (Τετάρτη Πέμπτη), 
η τέταρτη (Παρασκευή), 
και 
η πέμπτη (Σάββατο)

και για σενα που επέλεξες μία κάρτα από αυτές: διάβασε αρχικά το μήνυμά της και αν θες να έχεις μια πιο συνολική εικόνα της βδομάδας και της κάρτας σου διάβασε και αυτά που αφορούν τις υπόλοιπες κάρτες. 

Η ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΝΗΣΗ (ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ για την έκβαση της βδομάδας) είναι το νούμερο 1!

Καλή ανάγνωση!!


(Κάρτες: OSHO ΖΕΝ ΤΑΡΩ)


ΚΑΡΤΑ 1 
4. Ο ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ 
(ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, Στοιχείο ΓΗ: πρακτική υλική πλευρά της ζωής)


Το ουράνιο τόξο είναι η γέφυρα που ενώνει τον ουρανό με τη γη, το πνεύμα με την ύλη. Και σου ζητά να βρεις τη δική σου ισορροπία. Αναγνωρίζοντας την ιερότητα κάθε πράγματος και κατάστασης, κάθε ανθρώπου και συμπεριφοράς του. Το ουράνιο τόξο όπως και αυτή η πανσέληνος έρχεται για να σου θυμίσει ότι δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο ούτε διαχωρισμός στην ουσία.

Περνάς από όλα όμως και από διάφορες αποχρώσεις για να μπορέσεις τελικά να αντιληφθείς και να σταθεροποιήσεις την Αλήθεια (σου). Να μπορέσεις να (σε) κατανοήσεις, να δώσεις χώρο και χρόνο. Να σε αγαπήσεις βαθιά με όλα αυτά που φέρεις και είσαι... σε όλες τις καταστάσεις και στιγμές σου... 

Σε προτρέπει να προχωρήσεις με ανάλαφρα βήματα τόσο σε καταστάσεις ανυψωτικές όσο και σε καταστάσεις μη ανυψωτικές. Σε κορυφές και σε κοιλάδες και σε υπόγεια και να γευτείς κάθε σου βήμα. Δημιούργησε το δρόμο σου και έλα σε επαφή με το όλον. Μάθε από όλα γύρω σου και από ό,τι κάνεις και δε θα χαθείς. Ούτε θα χάσεις. 

Αποδέξου με γενναιοδωρία ό,τι έρχεται. 

Σου ζητά να είσαι προσεχτικός με την έννοια ότι σου ζητά να παρατηρήσεις συμπεριφορές και σκέψεις σου αυτόν τον καιρό που έχουν έναν αέρα περιοριστικό, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και όρους, έναν αέρα αποπνικτικό που δεν του επιτρέπεις να ανακυκλώνεται. 

Όταν σε ακούς να λες ή να σκέφτεσαι: "Θα το κάνω εφόσον κάνει αυτό ή το άλλο και μόνο! Τον αγαπώ φτάνει να μιλάει έτσι, ή να είναι συνεπής στην ώρα του κτλ κτλ!! Μου αρέσει η δουλειά που κάνω μόνο εφόσον..... κτλ " τότε χρειάζεται να καταγράψεις όλα αυτά και να δεις τους όρους που θέτεις και τι δημιουργούν όλα αυτά μέσα σου. Πόσο περιοριστικά νιώθεις ή πόσο ανοιχτός/η είσαι στη μέρα σου και σε όλα αυτά που απλόχερα γύρω σου τρέχουν, κινούνται, χαμογελούν, αναπτύσσονται, καλλιεργούνται, έρχονται και σε περιμένουν.... 

Φαντάσου ότι είσαι στην πόλη σε ένα κεντρικό σημείο και πηγαίνεις προς την εργασία σου: πόσο κοντοστέκεσαι και παρατηρείς γύρω σου από τα δρώμενα που συμβαίνουν, πόσα ζευγαράκια βλέπεις να κοιτάζονται ερωτευμένα, πόσα παγωτά έχει το ψυγείο του περιπτέρου, πόσα πουλάκια κελαηδούν ή παίζουν με το νερό της λακούβας, πόσα χαμόγελα έπιασες στον αέρα, πόσους όμορφους ανθρώπους είδες, ποιος έπαιζε μουσική στο απέναντι πεζοδρόμιο και ποιο ωραίο τοπίο ή θέμα φωτογράφησης βρήκες; 
Ή μήπως το μόνο που έχεις να καταγράψεις είναι: "έφτασα στην εργασία μου έγκαιρα. Δε σταμάτησα λεπτό και ήμουν προσηλωμένος/η να φτάσω"; Ή μήπως κατέγραψες: "Δεν πήγα στην εργασία μου σήμερα. Δήλωσα άρρωστος/η. Αρκετά πια! Δεν τους αντέχω άλλο!" 

Στην κάρτα είναι μια γυναίκα που έχει χτίσει ένα τοίχωμα γύρω της και πιάνει όλα της τα υπάρχοντα και κοιτάει κλεφτά μήπως κάποιος/α τη βλέπει. Έχει στολιστεί με φτερά πράσινα τέραστια και γούνες. Το πρόσωπό της ρυτιδιασμένο από την έγνοια μην την κλέψει κάποιος και όλος αυτός ο σημαιοστολισμός περισσότερο λύπηση φέρνει στα μάτια σου παρά θαυμασμό!!! 

Αυτή η κάρτα έρχεται για να σε ρωτήσει: 

"Σε τι είσαι γαντζωμένος/η και προσκολλημένος/η και δεν εννοείς να το αφήσεις;"

Μήπως αυτό το καιρό νιώθεις ότι κάποια πράγματα, καταστάσεις, άνθρωποι σου ανήκουν και το δείχνεις με κάθε τρόπο; 
Αυτό όμως σε φέρνει πιο κοντά; Με αυτό το τρόπο απολαμβάνεις ή αντίθετα απομακρύνεσαι και βουλιάζεις στην απελπισία και στην κούραση; 

Τι κρατάς φυλαγμένο και δεν εννοείς να του δώσεις χώρο και χρόνο και ανάσα; 
Μπορεί ναναι και χρόνος από το πρόγραμμά σου μπορεί να είναι ότι δεν εκφράζεις τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου σε κάποιον... 

Έλα σε επαφή με το σώμα σου: ποιο σημείο του σφίγγεις δυνατά και δε λες να το χαλαρώσεις; 

Έλα σε επαφή με τα χέρια σου και με τους σιαγόνες σου. Έλα σε επαφή με την ανάσα σου. 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανέπνευσες συνειδητά; 

Μήπως αυτό το καιρό έχεις συχνά ημικρανίες και πονοκεφάλους ή πόνους σωματικούς; Σε ποιο σημείο; Κάτι έχει να σου πει το σώμα σου. Άστο να σου μιλήσει.

Χαλαρώνεις; 

Ήρθε η ώρα να εκπαιδευτείς στην χαλάρωση. Γιατί αυτό θα σου αποφέρει κέρδος. Θα σου αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος: να είσαι σε πιο συχνή επαφή με τον εαυτό σου και την Αλήθεια σου. 


Θυμήσου τις στιγμές που μοιραζόσουν το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας με έναν συμμαθητή σου ή συμμαθήτριά σου. Το παγωτό που έτρωγες από κοινού με το φιλαράκι σου με τα τελευταία χρήματα από το χαρτζηλίκι. Το τραγούδι που έγραψες για τον κολλητό σου για να "ρίξει" την  συμμαθήτριά σας, που έλιωνε "για πάρτη της". Το φαγητό που μοίρασες στις γάτες της γειτονιάς ή το πικ νικ έκπληξη που ετοίμασες για μια εκδρομή. Για την αγκαλιά που έδωσες σε μια φίλη που το ζήτησε ή για το χαμόγελο που αντάλλαξες με έναν άγνωστο. 
Για τα ρούχα που έδωσες που ποτέ δε φόρεσες. Ή για το αγαπημένο σου τζην που στο ζήτησε ο κολλητός/η κολλητή σου για μια έξοδο και του/της το χάρισες. Για το δώρο που έφτιαξες με τα χεράκια σου για κάποιον που αγαπάς χωρίς να έχει γιορτή ή γενέθλια απλά γιατί ήθελες να του δείξεις την εκτίμησή σου. Ή για το χρόνο που διέθεσες σε έναν φίλο που είχε ανάγκη παρόλο που είχες τόσες εργασίες να σε περιμένουν!

Θυμήσου πως ένιωσες και πως νιώθεις τώρα που το ανασύρεις από τη μνήμη σου. Πάρε χαρτί και σημείωσε και άλλες στιγμές γενναιοδωρίας σου. 

Και ναι υπάρχουν στιγμές που υπήρξες άπειρα γενναιόδωρος/η. 

Και υπάρχουν και στιγμές που υπήρξες άπειρα τσιγκούνης/α: Είναι η περίοδος εκείνη που νιώθεις προσκολλημένος σε κάτι και μένεις εκεί πεισματικά χωρίς να ακούς τίποτα άλλο γύρω σου ή είσαι διαρκώς επιφυλακτικός/η μήπως και σου φύγει ή το χάσεις. Νιώθεις ότι αν το χάσεις δεν έχεις αξία ή δε θα μπορείς να ζήσεις (ευτυχισμένος/η) και θες να είναι  αυτό ακριβώς όπως το θες και το επιθυμείς, αλλιώς σε εξαπατά!! 

Τότε είναι που χρειάζεται να θυμηθείς ότι: ο στόχος δεν είναι τα πράγματα ή οι καταστάσεις ή οι άνθρωποι (οι συγκεκριμένοι άνθρωποι). Ο στόχος είναι το "είναι". Η σύνδεση με την Αλήθεια σου, με τον εαυτό σου και το όλον. 

Όπως λέει ο OSHO: "Δεν είναι τα πολλά πράγματα, αλλά η ανοιχτή υπάρξη, η διαθέσιμη σε εκατομμύρια πράματα". 

ΚΑΡΤΑ 2
3. ΓΛΕΝΤΙ (Στοιχείο ΝΕΡΟ)

Αυτές οι τρεις γυναίκες χορεύουν στον άνεμο και στη βροχή θυμίζοντάς σου ότι σημασία έχει πως νιώθεις και όχι τι κατάσταση επικρατεί γύρω σου. Σημασία έχει να είσαι, να ζεις το εδώ και τώρα... 

Τα πόδια τους γυμνά πατούν το νερό και σχεδόν πετούν. Τα χέρια ίδια κλαδιά σε παρασύρουν να χορέψεις μαζί τους όσο και να συνομιλήσεις στη σιωπή και υπό τους ήχους της βροχής. Στα κεφάλια τους στεφάνια όλο λουλούδια θυμίζουν έντονα το μήνα που διανύουμε, τον Μάη,  και σε καλούν να γιορτάσεις μαζί τους. Το δέντρο μοιάζει λες και χορεύει και αυτό μαζί τους ενώ σχεδόν ακούγεται η μουσική και το τραγούδι τους. 

Εσύ γιορτάζεις; 
Πώς περνάς τις γιορτινές μέρες; 
Χορεύεις; 
Εκφράζεσαι;
Με τι είδους ανθρώπους συναναστρέφεσαι; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι αυθόρμητο; Πού σε οδήγησε; Σε ποια εμπειρία; 
Ποια είναι η πιο ακραία εμπειρία που μπήκες να ζήσεις, και ενώ υπό άλλες συνθήκες θα έλεγες όχι, σε αυτή είπες ναι; 

Τι αποκόμισες; 

Τη θυμάσαι με χαρά, ηρεμία, γέλιο ή τρόμο; 

Είναι η κάρτα που σου θυμίζει πόσο όμορφο είναι να είσαι ανοικτός/η στις προκλήσεις της ζωής. Να είσαι ανοικτός/η στις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου και να βουτάς σε αυτές με εμπιστοσύνη, με επίγνωση και με θάρρος. 

Η κάρτα αυτή σου ζητά να λύσεις τα μαλλιά σου, να βγάλεις τα παπούτσια σου και ότι σε σφίγγει και να βγεις να γιορτάσεις. Να θυμηθείς τη χαρά της ζωής. Το γλέντι γίνεται γύρω σου κάθε στιγμή!! 

Αναφέρει ο OSHO: 
"Η ζωή είναι στιγμή γιορτής, απόλαυσης. Κάνε την γιορτή και τότε θα μπεις στο ναό. Ο ναός δεν είναι για τους μουτρωμένους, ποτέ δεν ήταν για κείνους. Κοίτα τη ζωή. Βλέπεις πουθενά λύπη; Έχεις δει ποτέ κανένα δέντρο με κατάθλιψη; Έχεις δει κανένα πουλί με άγχος; Έχεις δει κανένα νευρωτικό ζώο; Όχι, η ζωή δεν είναι καθόλου έτσι." 

Θυμήσου ότι είναι απαραίτητο βήμα και η παύση. Να σταματάς. Μη φτάνεις στα άκρα. Να προχωράς και να σταματάς. Η ανάπαυση και η παρατήρηση είναι το ίδιο απαραίτητα. Πόσο μάλλον η απόλαυση. Τίποτα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φαντάζεσαι. Λίγη ανοησία κάνει καλό εξίσου με τη σοφία. 

Και παρατήρησε. 
Θέσε  την ισορροπία που σου αρμόζει (στο τώρα σου). Μήπως το έχεις ρίξει πολύ στο γλέντι; Ή μήπως τοχεις ρίξει πολύ στις υποχρεώσεις και λησμονάς να ξεκουραστείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου; 

Έχεις μάθει να χαλαρώνεις; Ή να λες μπράβο στον εαυτό σου; 

Έχεις έναν  φίλο τουλάχιστον που αγαπά το χορό; 

ΚΑΡΤΑ 3
ΙΙ. Εσωτερική Φωνή


Στα παλιά τα χρόνια λέγανε σε κάθε παιδί που γεννιόταν ότι είναι ένα τραγούδι. 
Και έτσι είναι!. Είσαι ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι μοναδικό. 

Μάλιστα τότε που η σύνδεση με το όλον ήταν κάτι που δεν είχε ακόμα ξεχαστεί η μητέρα και ο πατέρας του μωρού τραγουδούσαν αυτό το τραγούδι πριν τη σύλληψή του και καθόλη τη διάρκεια και φυσικά μετά.
Του το τραγουδούσαν και έτσι το παιδί μεγάλωνε, όπως ποτίζεις ένα άνθος ή δέντρο για να αναπτυχθεί... 

Και αυτό το τραγούδι είναι η εσωτερική φωνή και καθοδήγηση που διαθέτεις. Είναι αυτή η εσωτερική φωνή που είναι συγχρόνως το όλον και μέρος του όλου. Είναι η ψυχή σου που σου ζητά να έρθεις σε επαφή μαζί της και να ζεις με σεβασμό, αλήθεια και ιερότητα. 

Η εσωτερική φωνή σου υπενθυμίζει την πληρότητά σου. Το ταξίδι σου και τα άπειρα δώρα σου που άλλα τα έχεις ξετυλίξει και τα απολαμβάνεις μοιράζοντάς τα και άλλα τα έχεις αφήσει να αραχνιάζουν στην αποθήκη ανοικτά ή κλειστά ακόμα. Και τα δώρα αυτά μοιάζουν με τα δέντρα... όσο τα μοιράζεις δηλαδή τα ποτίζεις με το νερό (σου και το νερό της Πηγής) τόσο αυτά διευρύνονται και ανθίζουν και μεγαλώνουν....

Η εσωτερική φωνή σου θυμίζει ότι η φύση σου είναι να δίνεις συνεχώς φτάνει να είσαι στο κέντρο σου και σε επαφή με τον πυρήνα σου. Γιατί είσαι ήλιος και φεγγάρι μαζί και έχεις άπειρους δορυφόρους... 

Η εσωτερική φωνή είναι αυτή που σου θυμίζει πότε είσαι και πότε δεν είσαι... 
Πότε χάθηκες και πότε βρέθηκες ξανά... Πότε είσαι αλλού για άλλου και πότε στο εδώ και τώρα... Και το να το αντιλαμβάνεσαι αυτό και να επαναπροσδιορίζεσαι είναι ό,τι πιο απαραίτητο στο δρόμο της αυτογνωσίας σου!!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκες κοντά στη Φύση; 
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φυτό; 
Ποιο το αγαπημένο σου λουλούδι; 
Ποιο το αγαπημένο σου δέντρο; 
Ποιο ζωύφιο φοβάσαι; 
Ποια είναι η αγαπημένη σου πράσινη απόχρωση; 

Πόσο ζηλεύεις; Και τι; 
Τι σχέση έχεις με τη ζήλια γενικότερα; 

Τι παρατηρείς τελευταία ότι επαναλαμβάνεται στη μέρα σου και συνεχώς το "πετάς" στα αζήτητα και στις αναμνήσεις που θες να θάψεις; 

Πόσο καλό παρατηρητή θεωρείς τον εαυτό σου; 

Θυμήσου τα μάτια της παρατήρησης είναι τα αυτιά της καρδιάς!! 
Πότε τα καθάρισες για τελευταία φορά; Πόσο ανοιχτά ηχεία έχουν; Μείνε στη σιωπή και αφουγκράσου και αν γύρω σου επικρατεί "φασαρία" κυριολεκτικά και μεταφορικά άκου τι έχει και αυτό να σου πει... και ύστερα βάλε ως πρόθεση την γαλήνη και την απλότητα. 



ΚΑΡΤΑ 4 
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ 

Παρατήρησε τη σοφία αυτής της  κάρτας!!! Κάθε φορά που ανοίγει το πιο σημαντικό μέρος της είναι η περιγραφή της. Η περιγραφή που αντικρύζεις εσύ και θες να περιγράψεις ιδίως πριν δεις τη διατύπωση της κάρτας (κατανόηση) ή και μετά αφού τη δεις. 

Τι κατανοείς εσύ αντικρίζοντας αυτή την κάρτα; 

Αν ήσουν αυτό το πουλί που στέκεται στην ανοικτή πόρτα αυτού του κλουβιού τι θα σκεφτόσουν; Τι θα έλεγες; 
Και σε ποιο μέρος του κλουβιού είναι; Από μέσα που κοιτά προς τα έξω; Ή από έξω που κοιτά προς τα μέσα; 

Να θυμάσαι ότι κατά τη διάρκεια της ζωής σου πέρασες και από τις δυο φάσεις και σίγουρα θα ξαναπεράσεις. 

Άλλοτε ευχήθηκες να πετάξεις ελεύθερα προς τα έξω από τη έσω φυλακή σου ή την φυλακή κυριολεκτικά (αν νιώθεις το χώρο εργασίας σου ή το χώρο που διαμένεις έτσι) και άλλοτε ευχήθηκες να επιστρέψεις σε κάποια "χρυσή" φυλακή και άλλοι να φροντίζουν τα έξοδα σου και όλα και ας νιώθεις εσύ σαν πουλί σε κλουβί... 

και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει τόσο κέρδος όσο και "χασούρα" όπως και σε κάθε επιλογή σου αυτό όμως που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι είσαι ελεύθερος/η ανά πάσα στιγμή ακόμα και όταν εσύ νομίζεις ή νιώθεις φυλακισμένος/η γιατί αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεχτικά θα δεις ότι διαθέτεις φτερά... 
διαθέτεις χέρια και νου και καρδιά και με αυτά μπορείς να πετύχεις ότι βάλεις με το νου σου... 

Σε ποια θέση του κλουβιού στέκεσαι σήμερα εσύ; 
Και πόσο κατανοητό σου είναι αυτό; 

Πόσο κατανόηση δείχνεις στην ιστορία σου; Σε αυτά που αισθάνεσαι και λες; 
Πόσο ανοικτός/η είσαι να σε ακούσεις πραγματικά και να δώσεις χώρο και χρόνο σε όλα αυτά που φαντάζεσαι ότι διαδραματίζονται στη ζωή σου; Πόσο ανοικτός/η είσαι να σταθείς στην ανοικτή πόρτα και να περάσεις σε ένα άλλο επίπεδο; σε μια άλλη φάση/σελίδα ζωής; 

Ο ουρανός βρίσκεται στον ΤΑΥΡΟ αυτή την εποχή. Και ο ήλιος αυτή τη βδομάδα περνά στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ αφού έμεινε στον ΤΑΥΡΟ για λίγο καιρό... Περνά στο ζώδιο του αέρα ανανεώνοντας το αεράκι και την ατμόσφαιρα... περνά στο ζώδιο της επικοινωνίας ζητώντας σου να έρθεις σε επαφή με εσένα και να επικοινωνήσεις αληθινά μαζί σου... και αληθινά σημαίνει ειλικρινά και ειλικρινά σημαίνει με κατανόηση και συμπόνοια... 

Μην υψώνεις το δάχτυλο σου προς εσένα επισημαίνοντάς σου λάθη και συμπεριφορές όλο θυματοποίηση και κατάκριση ή ρίξιμο ευθυνών στο παρελθόν: στην κακή σου μοίρα και στον γονέα σου... ύψωσε τα χείλη σου και χαμογέλασε στην πληρότητά σου δηλαδή στα "καλά" και στα "στραβά" σου, στις "φυλακές" και στις "ελευθερίες" σου και μαζί βγείτε για καφεδάκι και συζητήστε τα επόμενα βήματα σου με το λάβαρο της ελευθερίας στα χέρια της καρδιάς σου. 

Η ελευθερία είναι η υψηλότερη αξία. Με ελευθερία όλα είναι πιο ανάλαφρα και ανθίζουν και ευωδιάζουν υπέροχα... 

Ύψωσε τα φτερά σου στην καρδιά του ήλιου και χαμογέλασε... 

Πες μου τι λέει τώρα αυτό το πουλί της κάρτας. Τι όνομα του δίνεις;
Ποιο πουλί είσαι εσύ στη φώτο; 


ΚΑΡΤΑ 5
VIII. ΘΑΡΡΟΣ 

Το αντίθετο της λέξης ΘΑΡΡΟΣ είναι η ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ. Από Θ αρχίζουν και οι δυο λέξεις όπως η λέξη ΘΕΛΗΣΗ όπως η λέξη ΘΑΝΑΤΟΣ. Το πρώτο σε κάνει να ανθίζεις το δεύτερο να μαραίνεσαι. 

Ο ΘΥΜΟΣ είναι μια άλλη λέξη που συνδέεται με το ΘΑΡΡΟΣ. Είναι ο θυμός που σε ενεργοποιεί και σε κινητοποιεί να δράσεις να κάνεις κάτι. Όταν ο θυμός είναι δημιουργικός και συνειδητός τότε όμορφα έργα παράγονται. 

Μπορείς να σε φανταστείς ως σπόρο που έχεις τόσο θέληση για να αναπτυχθείς, διευρυνθείς και ανθίσεις που τρυπάς ακόμα και τσιμέντο (όπως το άνθος της κάρτας)... 

Ο ΘΥΜΟΣ είναι μια άλλη λέξη που συνδέεται με το ΘΑΝΑΤΟ. Είναι τόσο τοξικός όταν γιγαντώνεται και προσπαθεί να βρει ένα φταίχτη και μια αιτία να ρίξει όλη την καταστροφή και το φταίξιμο για τις δυσκολίες που αντί να σε ενεργοποιήσει σε ακινητοποιεί. Σε βάζει σε μια στρεσογόνα κατάσταση και σου στέλνει τοξίνες και στέλνεις τοξίνες προς πάσα κατεύθυνση. Και αντί να ανθίζεις μαραίνεσαι, γεμίζεις ρυτίδες και πόνους και πικρία και οργή και δηλητήριο. Τα λόγια σου φαρμακώνουν, οι κινήσεις σου βίαιες και σπασμωδικές. Η ενέργειά σου αμέσως σβήνει. Γίνεσαι πέτρα, πύον, κάρβουνο αναμμένο στο χέρι σου, λάβα και δηλητήριο και αγκάθι που μπαίνει βαθιά στο δέρμα. 

Και με ΘΑΡΡΟΣ μπορείς ακόμα και αυτό να το γιατρεύσεις. Φτάνει να σταθείς με ειλικρίνεια εμπρός σου αρχικά και να το παρατηρήσεις και να το δεις και να το αποδεχτείς και να το παραδεχτείς και ύστερα να σε συγχωρέσεις. Και αν χρειαστεί να ζητήσεις συγγνώμη στα "θύματα" του πολέμου και στον άμαχο πληθυσμό και να επιδοθείς σε έργα ειρήνης, οικοδόμησης και σε χτίσιμο γεφυρών. 


Και μια σημείωση: ο σπόρος δεν γνωρίζει που έχει φυτρώσει ή τι συνθήκες επικρατούν πάνω. Ο σπόρος δε γνωρίζει καν τι είδος λουλουδιού είναι ούτε το αποσχολεί. Αυτό που κάνει είναι να πιστεύει και να προχωρά εμπρός... Και το ταξίδι του είναι μακρύ... 

Μοιάζει αρκετά με το δικό σου δρόμο... η κάρτα αυτή σου ζητά να παρατηρήσεις τη φύση αυτή τη βδομάδα και να καταγράψεις παραδείγματα από αυτήν που θα σε εμψυχώνουν και θα σου θυμίζουν διάφορα όταν ξεχνιέσαι. Όταν νιώθεις άδειος/α από ενέργεια, όταν νιώθεις μαραμένος ή χωρίς ανθισμένα χαμόγελα ή όταν πέφτουν τα μαλλιά σου ή τα νύχια σου σπάνε εύκολα.... 

Τι σημαίνει ΘΑΡΡΟΣ για σένα; 
Θύμησε στον εαυτό σου έναν άνθρωπο που θαυμάζεις για το θάρρος του... και περιέγραψε το θάρρος που εσύ διαθέτεις όπως και το θάρρος που θες να καλλιεργήσεις και να διευρύνεις... και εστίασε εκεί... 




Να έχεις μια βδομάδα γιορτινή! 
Και ξέρεις σε μια γιορτή όλα είναι στο πρόγραμμα....

#HappyHeartist
*Συντονίστρια Χαράς
*Διαισθητική και Αυτογνωσιακή Σύμβουλος
Βασιλική 











Comments

Popular Posts