ΔΟΝΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ* 21/4/2019 - 27/4/2019

ΔΟΝΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ * 21/4/2019 - 27/4/2019

Αριθμολογία: 

7-3: Ήρθε η ώρα να εστιάσεις ότι κάθετι γύρω σου είναι ένα θαύμα. Ότι και εσύ είσαι ένα θαύμα και παράλληλα ένα δημιούργημα εν εξελίξει. Φυσικά αν το επιλέξεις. 

13-3: Κάθε τέλος μια νέα αρχή. Όπως και κάθε θάνατος μια ανάσταση. Όμως θυμήσου για να υπάρχει ανάσταση χρειάζεται πρώτα να υπάρχει θάνατος. Για να ζήσεις ουσιαστικά χρειάζεται να θυμάσαι ότι κάθε τώρα σου είναι μια ανεκτίμητη στιγμή γιατί ο θάνατος καραδοκεί από παντού. Όχι σαν απειλή και σαν ταινία θρίλερ, αλλά ως ένα χαμόγελο και αυτομέριμνα. Ως ύμνος και ευγνωμοσύνη προς το δώρο της Ζωής... Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Γι' αυτό βίωσε αυτή τη βδομάδα και παράλληλα παρατήρησε τη ζωή του Θεανθρώπου και την τελευταία σημαντική βδομάδα του στη Γη, τότε. Και να θυμάσαι ότι κάθε φορά που το ζεις όλο αυτό συνειδητά: τόσο τη ζωή σου, όσο και τη ζωή Του, ξαναγεννιέσαι και ξαναγεννιέται. 

Μια περίοδος Αναγέννησης συντελείται. 
Κάθε φορά. 


(Κάρτες: Τσιγγάνικη Τράπουλα, Ρίξιμο 5 χαρτιών) 



Κυριακή 21/4/2019 

Η Κυριακή αυτή ονομάζεται και Κυριακή των Βαΐων και οι καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα. Ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσύλυμα καβάλα σε ένα γάιδαρο και ο κόσμος τον υποδέχτεται θερμά με βάγια από φοίνικες στα χέρια και του επιφυλάσσει υποδοχή βασιλική. 
Ο Χριστός δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και συνέχισε την πορεία του. 

Θυμίζοντάς σου ότι κάθε επιτυχία, κάθε δόξα ή θερμή υποδοχή είναι πρόσκαιρη. Μείνε σε αυτό ευχαριστώντας το και βιώνοντάς το. Δέξου το δώρο αυτό της ζωής και ύστερα συνέχισε το δρόμο σου. Φύγε πριν "χορτάσεις" από τις κολακείες και τα όμορφα όλο δαντέλες λόγια και εκδηλώσεις "αγάπης" και θαυμασμού". Μείνε στο "διψώντας και πεινώντας" έτσι ώστε να μπεις σε ένα νέο κύμα δράσης και δραστηριοποίησης και κυρίως διεύρυνσης χωρίς να βαλτώσεις ή να ακινητοποιηθείς από έλλειψη ενδιαφέροντος. 

Η είσοδό σου σε μια νέα πόλη (βλεπε Ιεροσόλυμα) ή σε μια νέα κατάσταση ή σε μια νέα κατοικία είναι απλά μια μετάβαση, μια αλλαγή από τις άπειρες που κάθε στιγμή συντελούνται γύρω σου και μέσα σου. 

Το έχεις αντιληφθεί;
Το χωράει ο νους σου αυτό; 

Πόσο αυτό (=οι συνεχείς, άπειρες αλλαγές) σε βοηθά να παραμένεις στη ροή και πόσο σε ξεκουνά και σε βάζει σε μια "αντίσταση" ή σε μια στάση άμυνας και προφύλαξης; 

Ή σε μια ερμηνεία που σου προκαλεί ρίγη ανησυχίας: "ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΟΜΕΡΑ"/"ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!"; 

Πόσο υποστηρικτός/η είσαι με σενα; Με τους άλλους; 

Και αν είσαι με τους άλλους και όχι με τον εαυτό σου... πάρε από αυτό και μεταλαμπαδευσέ το και σε σένα. Με τον μοναδικό ολόδικό σου τρόπο ή παρατηρώντας τους άλλους και συνθέτοντας... ξανά και ξανά. 

Πόσο έτοιμος/η είσαι για αλλαγές;
 Ή για τις συγκεκριμένες αλλαγές που έρχονται; 
Τις αλλαγές που δήλωσες; 
Τις αλλαγές που δε δήλωσες, αλλά ήρθαν (και χρειάζονται να γίνουν πριν από αυτό που δήλωσες); 
Τις αλλαγές που φοβόσουν ότι θα έρθουν και ήρθαν; 
Πόσο συνειδητά σου είναι όλα αυτά; 

Η βδομάδα αυτή ονομάζεται Μεγάλη. Διαρκεί το ίδιο χρονικά. Έχει όμως μια ιερότητα. 
Έχει έναν αστερίσκο στις υποσημειώσεις του κάθε ημερολογίου και σου ζητά αυτή τη βδομάδα μαζί με τη δική σου ζωή να ξαναζήσεις τη ζωή του Χριστού. Αυτή που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα και τώρα το Πάσχα συνεχίζεται. Είναι η ιστορία μιας Πύλης, ενός περάσματος (=Πάσχα) και της κάθε Πύλης που από τότε και στο εξής άνοιξε με έναν άλλον τρόπο. Πιο γήινο, πιο κοντά στον κάθε άνθρωπο. 

Και δόθηκε με μια ιστορία απλή, όπως συμβαίνει στα λαϊκά παραμύθια και στα βιβλία που γράφονται οι θρύλοι των ηρώων, και λόγο λιτό ώστε να αγκαλιάσει και να κατανοηθεί από τον καθένα και κάθε ηλικίας. Γιατί η Αλήθεια είναι λιτή και δίνεται μέσα σε λίγες λέξεις και γενναίες πράξεις καινοτομίας. 

Πάσχα>Πέρασμα>Έλευσις (Ελευσίνα/Ελευθερία)

Η Σελήνη ξεκινά μέσα στο δάσος με έναν Τοξότη να κυνηγά και να αναζητά αστρικές αρκούδες και κύνες στους γαλαξίες ελεύθερος και ξένοιαστος ζητώντας να πάρει ειδική εκπαίδευση για "Ρομπέν των Δασών" και κλείνει με έναν Υδροχόο που κρατά μια στάμνα όλο καινοτομίες και προτάσεις για προσφορές-υπηρεσίες. 
Ο ρομαντισμός και ο ενθουσιασμός του Τοξότη παίρνει λίγο από τη σοβαρότητα της Σελήνης στον Αιγόκερω και μετά περνά ομαλά στον Υδροχόο. Μοιάζει με άνεμο αλλαγής δροσερό που αγναντεύει το καλοκαίρι αν και φορά ακόμα βαρύ παλτό. 

Μεγάλη Βδομάδα βλέπεις. Και προς το παρόν η ομπρέλα παραμένει στην τσάντα εργασίας καλού κακού.

Οραματίζεσαι μια όμορφη ατμόσφαιρα και περιβάλλον ζωής για σένα; 
Τι κινήσεις κάνεις πάνω σε αυτό; 
Και ξέρεις οι κινήσεις μπορεί ναναι και απλά να κάτσεις να δεις αυτή την εικόνα με όλες τις λεπτομέρειες και να τη ζήσεις "εκ των προτέρων"... από τον καναπέ σου. Με πλήρη συνείδηση. 

Λέγεται και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Ενεργοποίηση ΝΕΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Γεμίσματος του ΚΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ στο Νόμο της Υλοποίησης....

Σημαίνει να αυτοσχεδιάσεις και να γράψεις και τραγουδήσεις τα δικά σου ΚΑΛΑΝΤΑ ΖΩΗΣ για αυτή τη βδομάδα με τις άπειρες διδαχές της. 

Η βδομάδα αυτή άλλωστε είναι ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης και υπηρεσίας από τον Χριστό προς εσένα. Αξιοποίησης των δώρων και των ταλέντων του. Της μοναδικότητάς του. Της Πίστης. Είναι η Υπέρτατη Εμπιστοσύνη στο Όλον, στο Θεϊκό Σχέδιο, στον Άνθρωπο, στη Γη, στη Ζωή. 

Εσύ πόσο εμπιστεύεσαι τη Ζωή; 
Εσένα;
Τους γύρω σου; 
Τους φίλους σου;
Την οικογένειά σου; 
Αυτούς που θεωρείς οικογένεια; 
Τους "εχθρούς" σου;


Κλείσε τα μάτια σου και φέρε στο νου σου αυτή τη βδομάδα και πως ξεκινά, τι πλάνα έχεις, τι αναμνήσεις και πες: 

"Στο Τώρα μου επιλέγω τον αριθμό ..... (και βάλε έναν αριθμό από το 1 ως το 5)" και σημείωσέ τον στα σχόλια μαζί με ένα τραγούδι που σε κάνει να χαμογελάς, αντί για ευχή βδομάδας.

Να είναι κάθε βδομάδα πολύτιμη για σένα και λαμπερή 
όπως τα κρυστάλλινα νερά και τα όμορφα λόγια αγάπης και στοργής 

#HappyHeartist 
*Συντονίστρια Χαράς 
*Διαισθητική Αυτογνωσιακή Σύμβουλος & ΖΩγράφος
Βασιλική 




Comments

  1. Διαλλεγω το τεσσερα.
    Υπαρχει ενα τραγουδι που εχει συνθεσει μια φιλη ,φορος τιμης στη φυση.
    "Ευχαριστω ,ευχαριστω,τη γη ,τον αερα ,τη φωτια ,το νερο"εχει κ ωραια μελωδια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπημένη φίλη, αγαπημένο τραγούδι :) σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή

      Delete

Post a Comment

Popular Posts