ΔΟΝΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ 20/1/2019 - 26/1/2019

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΩΝ 

Κάρτες: DA VINCI TAΡΩ του Mark McElroy 



Η μεγάλη Αρκάνα αναφέρεται σε θέματα μεταμόρφωσης και συνήθως όταν ένα χαρτί της επιλέγεις σου ζητά να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στα μηνύματα που φέρει. Είναι ένα χαρτί που έχει να σου μιλήσει για κάτι που ως τώρα δεν έχεις κατανοήσει αρκετά γιαυτό επαναλαμβάνεις ένα μοτίβο συμπεριφοράς... είτε είναι ένα χαρτί που τώρα κατανόησες και χρειάζεται να σταθείς ξανά και να του επιτρέψεις να έχει το χώρο και το χρόνο μέσα σου, ώστε να πάρει τη θέση που του αρμόζει... είναι ένας κρίκος που βρήκε την αρμονία μέσα σου και επιζητά να το συνειδητοποιήσεις και να το σταθεροποιήσεις αναγνωρίζοντάς το και μετουσιώνοντάς το στην δική σου εναρμόνιση και δόνηση. 

Αυτή τη βδομάδα 2 από τις 3 κάρτες που φανερώνονται ανήκουν στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ γιαυτό υπάρχει και αυτή η εισαγωγική παράγραφος, ώστε να πάρεις μια πρώτη γεύση τι σημαίνει ο "όρος" Μεγάλη Αρκάνα. Γενικά, αρκάνα σημαίνει ΜΥΣΤΙΚΟ κατά τους περισσότερους γνώστες της ΤΑΡΩ και στα περισσότερα βιβλία που επεξηγούν την τράπουλα αυτή. Εδώ θέλω να διεισδύσεις ακόμα βαθύτερα στην έννοια του όρου ΜΥΣΤΙΚΟΥ και να αναζητήσεις την ετυμολογία της λέξης: προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και το ρήμα Μυώ (μυέω) που σημαίνει συν τοις άλλοις κλείνω το στόμα και από τα χείλη βγάζω ήχους και οι ήχοι αυτοί μοιάζουν με τον ήχο Μμμ (όπως βελάζει η αγελάδα), σημαίνει κλείνω το στόμα και σιγώ. 
Η γλώσσα της σιωπής σου επιτρέπει να μπεις στη συχνότητα ΚΥΜΑΤΩΝ Θ, στην περιοχή του Υποσυνείδητου Νου... ώστε να αποκτήσεις μια εξαιρετική διορατικότητα. 

Πόσο έχεις εξασκήσει την σιωπή; 
Πόσο έχεις εξασκήσει την ενεργητική ακρόαση; 
Τι σημαίνει ΜΥΣΤΙΚΟ για σένα; 

Τι σημαίνει ΜΥΣΤΙΚΟ για σένα μετά από την ανάγνωση της παραπάνω παραγράφου; 



ΚΑΡΤΑ 1: ΙV Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ (Μεγάλη Αρκάνα)


Η πανσέληνος αυτή, στις 20-21/1/2019 πραγματοποιείται στο ζώδιο του ΛΕΟΝΤΑ. Στη χρονιά του 3 και με όλους τους πλανήτες ευθυγραμμισμένους. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί για να δεις και να εξερευνήσεις. Να κάνεις τα κουμάντα σου ως βασιλιάς/βασίλισσα του εαυτού σου. Κυρίως ως βασιλιάς. Ως άτομο της δράσης και της στρατηγικής. Ο Λέοντας συμβολίζει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Μοιάζει λίγο με το παιχνίδι: ΟΝΟΜΑΤΑ * ΖΩΑ * ΠΡΑΓΜΑΤΑ που θέτοντας -στο όνομα- το όνομά σου βάζεις στα υπόλοιπα κουτάκια όλες σου τις ιδιότητες.
Πόσο λέοντας νιώθεις;
Πόσες από τις ιδιότητές σου σε καθορίζουν; 
Αν όλες οι ιδιότητες έμπαιναν σε ένα καράβι και ταξίδευαν μακριά σου εσύ που θα ήσουν; 
Πώς θα ένιωθες; 

Ο βασιλιάς κρατά ένα σκήπτρο και μια σφαίρα. 
Το σκήπτρο συμβολίζει τη γη που κατέχει. Τη γη που πατά. Το βασίλειο που του δόθηκε. Συμβολίζει ότι ό,τι λέει είναι ΝΟΜΟΣ απαράβατος. 
Και η σφαίρα στο άλλο χέρι, η σφαίρα της εξουσίας. Κυριολεκτικά, ο βασιλιάς κρατά τον κόσμο στα χέρια του. 
Και όταν γίνεται η τελετή στέψης του ορκίζεται πίστη στο βασίλειο του και του δίδονται συμβολικά αυτά τα δυο σύμβολα μαζί με μια κορώνα/στέμμα που φορά και έτσι μπορείς να δεις ποιος είναι ο βασιλιάς και ποιος δεν είναι. 

Ή μήπως κάτι άλλο ορίζει, κατά την άποψή σου, ποιος είναι ο βασιλιάς, ανεξαρτήτως ένδυσης και συμβόλων; 

Και το σκήπτρο αυτό που κρατάς τι συμβόλιζει για σένα; Ποια είναι η δική σου γη και πώς την οριοθετείς; Πώς οι άλλοι την εκλαμβάνουν και πώς τη σέβονται; 

Ο ήλιος είναι στον Αιγόκερω. Και συμβολικά ο ήλιος είναι ένας άλλος βασιλιάς. Ο ήλιος συμβολίζει την ψυχή και το πνεύμα. Είναι αυτός που συνεχώς προσφέρει και δίνει αέναα. Χωρίς να ζητά ανταλλάγματα ή να διαιρεί και να βασιλεύει. Δεν γνωρίζει σύνορα και δεν μπορείς να δεις το στέμμα του. Η λάμψη του όμως είναι εδώ και άλλοτε σε ζεσταίνει και άλλοτε σε καίει. Άλλοτε φαίνεται να απουσιάζει μόλις όμως τα σύννεφα φύγουν τον ξανα αντικρύζεις. Δεν επιβάλλει την παρουσία του είναι όμως απαραίτητος για όλους. Και εξίσου σεβαστός ακόμα και αν κάποιοι δεν τον συμπαθούν ή δεν τον προτιμούν για μέγαλο χρονικό διάστημα στη ζωή τους. 



Ο θρόνος που κάθεται τι μήνυμα σου φέρνει; 
Και αυτή η στάση που έχει στην κάρτα; Τι σου θυμίζει; 
Για ποιο λόγο φορά πανοπλία; 
Τι χρώματα φαντάζεσαι πώς έχει η στολή του και ο θρόνος του; 
Αν πας κοντά στο ανοιχτό παράθυρο τι θα δεις; 
Άραγε βρίσκεται το βασίλειο (σου) του σε εμπόλεμη ή σε ειρηνική κατάσταση; 
Πόσο στρατό και εδάφη διαθέτεις; Πόσα θες να αποκτήσεις; 

Ποιοι είναι οι υπουργοί σου; 
Ποιοι οι συμβουλάτορές σου; 
Πόσο βασιλιάς νιώθεις; 

Ξαφνιάστηκες με την κάρτα που σου ήρθε; Ποια κάρτα ανέμενες; 

Αυτή την περίοδο χρειάζεται να ξαναδείς "ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ" "ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ" και "ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ OTI ΕΙΣΑΙ ή ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ". Αυτή την περίοδο το ΕΓΩ σου επανεξετάζεται από σένα λόγω κάποιων συνθηκών ή γιατί εσύ ο ίδιος νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να το κάνεις. Πόσο δομημένο είναι; Πόσο γερή βάση έχει; Ποια υλικά του αναγνωρίζεις; 
Τι θες να γκρεμίσεις; Τι θες να κρατήσεις; 
Πώς αυτοσυστήνεσαι; Πώς σε συστήνουν οι άλλοι; 

Τι σημασία δίνεις στους κανόνες; Σε ποιους ΝΟΜΟΥΣ πιστεύεις; 

Θεωρείς ότι μοιάζεις περισσότερο στον ΚΡΕΟΝΤΑ ή στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ; Ποια η δική σου ισορροπία; 

Σε ποια θέματα είσαι δεσποτικός/η; Απόλυτος/η; 
Νιώθεις ότι αυτό το καιρό καλείσαι να πάρεις αποφάσεις απαραίτητες, αλλά συνάμα και δύσκολες; 

Έχεις τάση να διευθύνεις τους άλλους; Και να τους δίνεις οδηγίες γιατί πιστεύεις ότι αλλιώς η εργασία δε θα γίνει σωστά ή θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή της; 

Έχεις συχνούς πόνους στην πλάτη και στον αυχένα και θυμώνεις γιατί νιώθεις ότι όλα χρειάζεται να περνούν από το χέρι σου; Ή πρόσφατα κατανόησες ότι κάτι τέτοιο είναι μια ψευδαίσθηση και μια αυτο-φυλάκιση; 

Νιώθεις ότι έχεις εχθρούς; Αντίζηλους; Ότι σε φθονούν; Ότι σε κουτσομπολεύουν; Και αυτό σε αποδυναμώνει; Σε απογοητεύει; Αναζητάς να βρεις μια εξήγηση, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αφού εσύ.... (και πάει λέγοντας) και μπαίνεις σε αυτή τη δίνη που νιώθεις ότι σε καταπίνει; 

Πώς κερδίζεις το σεβασμό και την εκτίμηση από τους άλλους; 
Πόσο οι άλλοι εκτιμούν τη γνώμη σου; 
Γνωρίζουν οι άλλοι τα ταλέντα σου και τα χαρίσματά σου; Με ποιους τρόπους; 

Τι σημαίνει υπευθυνότητα για σένα; 
Κάθεται βασίλισσα δίπλα σου; Τι σημαίνει βασίλισσα για σένα; 

Το νούμερο IV είναι το 4 και είναι το νούμερο της βάσης, του τετραγώνου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δεις τη βάση σου και πως εσύ αξιοποιείς τα προσόντά σου και κυρίως την ενέργειά σου. 
Τι έργα οραματίζεσαι να κάνεις; Και τι έργα έχεις ήδη καταφέρει να υλοποιήσει. 

Πόσο βασιλιάς νιώθεις; 
Και η πολυτέλεια τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; 
Ξαναδές τη λέξη ΠΟΛΥ-τέλεια... 

Η κάρτα θυμίζει και άλλα ερωτήματα υποθετικά που άνοιγες ως θέμα συζήτησης ως ενήλικας πλέον, όπως: 

"Αν για μια  μέρα γινόσουν Θεός τι θα έκανες;"
"Αν για μια μέρα γινόσουν πρωθυπουργός τι θα έκανες;"
"Αν για μια μέρα γινόσουν καπετάνιος σε ένα κρουαζιερόπλοιο με 5.000 επιβάτες και 2.000 προσωπικό τι θα έκανες;" 


ΚΑΡΤΑ 2: ΟΚΤΩ ΚΟΥΠΑ  (ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ)

Κούπες: Σχετίζονται με το στοιχείο ΝΕΡΟ και συνδέονται με θέματα συναισθηματικής φύσεως και στοχασμού. Με θέματα υποσυνειδήτου και πνευματικούς ορίζοντες. 

Η κάρτα απεικονίζει τον Χριστό στον ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ. Είναι η τελευταία του ευκαιρία για ανάπαυλα και χαλάρωση πριν παραδοθεί στην εκπλήρωση του πεπρωμένου του. 
Θυμήσου πόσο σημαντική είναι η χαλάρωση και πόσο θεραπευτική. Ιδίως στη σύγχρονη εποχή με τους γρήγορους ρυθμούς και τις αλλοπρόσαλλες ταχύτητες. 
Η χαλάρωση σε βοηθά να βρεις τους δικούς σου ρυθμούς και να τους προσαρμόσεις σε αυτούς που ήδη υπάρχουν και όχι το αντίστροφο. 

Και αυτό είναι μια κατανόηση απαραίτητη που χρειάζεται να σταθείς και να εξετάσεις κατά πόσο την ακολουθείς. 

Εδώ θα ταίριαζε να ειπωθεί η κλισέ φράση: "Δεν υπάρχει μια μαζική ή ομαδική διαίτα που να ταιριάζει σε όλους και να έχει αποτελέσματα ευεργετικά σε όλους." Και στη θέση της λέξης "δίαιτας" βάλε όποια άλλη λέξη θες... 

Αυτή η εποχή είναι η εποχή που χρειάζεται να εξερευνήσεις και να δεις τις προσωπικές σου ανάγκες και προγράμματα. Και ξέρεις πλέον ότι αυτό είναι μια έσω εργασία. Και ξέρεις πλέον πως μόνο εσύ μπορείς να το ανακαλύψεις και δομήσεις αυτό γιατί είσαι μοναδικός/η, γιατί μόνο εσύ σε γνωρίζεις καλύτερα. 
Χρειάζεται να συλλέξεις πληροφορίες και εμπειρίες, να ακούσεις προσεκτικά βιώματα άλλων και να συνθέσεις τη δική σου εκδοχή. Οι άλλοι μπορούν να σε εμπνεύσουν, να σε στηρίξουν, να σου πουν τις δικές τους εμπειρίες: λάθη και επιτυχίες, να σου πουν τη δική τους αλήθεια και εκδοχή αλλά ως εκεί. Μετά εσύ καλείσαι να μπεις στη δράση και να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς. Να δείξεις επιμονή και υπομονή. 
Η κάρτα σου θυμίζει τη σπουδαιότητα της ΑΝΑΣΑΣ και της ΑΝΑΠΑΥΛΑΣ πριν τη δράση. Τη σπουδαιότητα της ΥΠΟΜΟΝΗΣ και της επιμονής. (Το ξαναλέω αυτό) Και να θυμάσαι η υπομονή και επιμονή δεν είναι απαραίτητα με αυτή τη σειρά κάθε φορά ή στην ίδια δοσολογία και διάρκεια. 

Πόσο έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου; 
Δίνεις χρόνο στα γεγονότα να εξελιχθούν; 
Μήπως ολοκληρώνεις κάτι στο πόδι, βιαστικά; 
Πόσο έχεις μάθει να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για περισυλλογή και για να αφουγκραστείς το μέσα σου; 

Τι σημαίνει παθητικότητά για σένα; 
Μπορείς να αναγνωρίσεις και χρήσιμες πτυχές της στη ζωή σου; Ή τοποθετείς μόνο αρνητικό πρόσημο όταν την ακούς και τη χρησιμοποιείς στο λόγο και στη ζωή σου; 

Πόσο εκτιμάς τη ζωή; 
Πόσο ζεις στο ΤΩΡΑ σου; 
Ακόμα και αν αύριο θεωρείς ότι είναι μια "δύσκολη ή ανάποδη" μέρα για σένα στο τώρα σου πώς περνάς; Τι νιώθεις; 

Θεωρείς ότι μπορείς να ανατρέψεις ένα δυσοίωνο "χρησμό"; 
Θεωρείς ότι έχεις ή δεν έχεις τον έλεγχο; 

Θεωρείς ότι ο άλλος ήρθε ως εχθρός προς εσένα και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό; Παρά μόνο να στεναχωριέσαι; Να θες να τον αποφύγεις; Να του βάζεις όρια στα όρια; 

Θεωρείς ότι ο άλλος είναι αυτός που είναι και καλά θα κάνει να φύγει, αφού βλέπει ότι είσαι "αλλού"; 

Τι σημαίνει αντίθετοι πόλοι για σένα; Γιατί πετάς τον αρνητικό και κρατάς τον θετικό; 
Τι σημαίνει διαχωριστικότητα και γιατί δυσκολεύεσαι να μπεις στην ειρήνη με αυτόν τον όρο; 

Πόσο απαραίτητα είναι τα σύνορα και τα όρια; Και πώς κάποιος μπορεί να τα καταλύσει; Όταν ο άλλος έρχεται ως "προδότης" και εσύ το αισθάνεσαι, τι γίνεται; Ή μήπως είναι και αυτό μια ψευδαίσθηση; 

Πόσο πιέζεις τις καταστάσεις; 
Πόσο χαλαρός/η νιώθεις αυτή τη στιγμή; 

Ποια μέρη του σώματός σου έχουν ένταση; 
Πόσο συχνά παρατηρείς το σώμα σου και τα μηνύματά τους; 

Το μήνυμα της κάρτας αν χρειαζόταν να το στείλεις με τηλεγράφημα σε κάποιον θα έγραφε: 

ΖΗΣΕ! ΣΤΟΠ. ΑΠΛΑ ΖΗΣΕ! ΣΤΟΠ


Κάρτα 3: 0 Ο ΤΡΕΛΟΣ  (ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ) 


Στην κάρτα η πτητική μηχανή του Ντα Βίντσι. Με τα φτερά της νυχτερίδας πετά πάνω από κάστρα. Ποιος θα το πίστευε; 
Και όμως οι εφευρέσεις και οι ανθρώπινες επινοήσεις ξεκίνησαν σαν "τρελές" ιδέες από κάποιους. Ή από τη φράση: "Και αν τελικά γίνεται;" 

Είναι η κάρτα που σε ρωτά πόσο εξοικειωμένος/η είσαι με τα ρίσκα στη ζωή σου. Εάν θεωρείς ότι η ζωή είναι ένα ρίσκο ή αυτό είναι κάτι που σε αποπροσανατολίζει και σε αναστατώνει. 

Πόσο χώρο δίνεις στα όνειρά σου; Έχεις οράματα; Τα μοιράζεσαι; Απογοητεύεσαι με αυτά; 

Πώς οι άλλοι χαρακτηρίζουν τις ιδέες σου; 

Τι σημαίνει "τρέλα" για σένα;

Ο τρελός σε προτρέπει να ακολουθείς και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και συμπεριφοράς. Όταν ακολουθείς άλλες μεθόδους που ως τώρα δεν είχες ακολουθήσει ή έλεγες συνεχώς "όχι" τότε θα έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Και τότε θα δεις ότι εκεί που νόμιζες ότι υπήρχε γκρεμός ή τέλος ένα νέο έδαφος ή κορυφή ανοίγεται μπροστά στα έκπληκτα αλλά όλο πίστη μάτια σου... Δώσε προσοχή. Δώσε ανεμελιά και άκου το μέσα σου. 

Η λέξη που ζητά εδώ να σου αποκαλυφθεί ξανά και ξανά είναι ΑΘΩΟΤΗΤΑ. Είναι μεταξένιο κουκούλι της προνύμφης που σε ετοιμάζει για την προσωπική σου μεταμόρφωση. Και θυμήσου ότι εσύ είσαι το πλάσμα που την υφαίνει και γνωρίζει πότε θα το σπάσει και πότε τα φτερά σου τα νιώθεις ενδυναμωμένα. Εσύ και μόνο εσύ! 

Ο αυθορμητισμός είναι επικίνδυνος όταν τον διαθέτεις απλά για να τον διαθέσεις. Όταν γίνεται γιατί ο φόβος σε έχει πλημμυρίσει τόσο που κάνεις σπασμωδικές κινήσεις για να επιβιώσεις ή να μην πνιγείς ενώ ήδη θεωρείς το παιχνίδι χαμένο. 

Ο αυθορμητισμός είναι ωραίος και επιθυμητός όταν γίνεται μέσα από ατμόσφαιρα γαλήνης και εσωτερικής εναρμόνισης. Και αυτό είναι ένας δείκτης που μόνο εσύ διαθέτεις. Κανένας δεν μπορεί να σου δώσει την εντολή απέξω: ΤΩΡΑ Πέτα! Τώρα δράσε! Τώρα δοκίμασε!
Μη δίνεις τη δύναμή σου σε κάποιον άλλον. Γιατί αυτό είναι μια διαφορετική τρέλα. Είναι σαν να σβήνεις τη φωτιά σου και ύστερα να απορείς που δεν ζεσταίνεσαι. Να απορείς γιατί νιώθεις κουρασμένος/η και αποκαμωμένος. 


Ο τρελός μοιάζει με ένα ζευγάρι φτερά που πετά πάνω από τον ανοιχτό ουρανό. Και μοιάζει λες και δεν διαθέτει κεφάλι και μάτια. Σαν να μην μπορεί να δει που πάει. Μα ποιος στα αλήθεια ξέρει πώς ακριβώς πάει κάπου;

Και πρόσεχε στην πρόταση έγραψα "πώς" όχι "πού" γιατί το που το ορίζεις εσύ με τον στόχο σου ή πιο σωστά με την επιθυμία σου... το "πώς" είναι κάτι που το ανακαλύπτεις και το δημιουργείς στην πορεία ή αφήνεσαι στη δύναμη που έρχεται και συνχορεύει μαζί σου. 

Ο τρελός είναι ο ενθυμητής ότι η ζωή είναι απόλαυση όταν είσαι εναρμονισμένος μαζί της. ΌΤαν πας με τη ροή και τον άνεμο. Θυμήσου τα φτερά πόσο όμορφα συγχρονίζονται και αξιοποιούν τα ρεύματα του αέρα στο ταξίδι τους.... Όταν πας κόντρα στη ζωή, όταν όλα τα βλέπεις σοβάρα, με γωνίες, με ΠΡΕΠΕΙ και με προθεσμίες ω! ο τρελός εξαφανίζεται μέσα σε ένα συμβατικό τρόπο και σε ένα κουστούμι και δεν τολμά να βγει και να εκφραστεί. 

Θυμήσου πόσο ισχυρός ήταν και κυρίως πόσο απαραίτητος ήταν ένας γελωτοποιός στο παλάτι... και αν δεν το αναρωτήθηκες ποτέ ψάξε σε βιβλία ιστορίας... και θα δεις... Θα σου δώσω μια πρώτη γεύση: ο γελωτοποιός ήταν ο μόνος σε όλο το βασίλειο που μπορούσε να Θίξει "κακώς κείμενα" της αυλής και του βασιλιά και να μην ακούσει μετά από το βασιλιά: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕ ΤΟΝ! 


Έργο που απεικονίζεται στο κέντρο της φωτο: Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΓΙΑ (Ελαιογραφία σε μουσαμά. Μαδρίτη. Πράδο). 
Η ιστορία του έργου αυτού έχει ενδιαφέρον και φέρνει κάτι από το πνεύμα και των τριών καρτών. Ο βασιλιάς Κάρολος Δ' ανέθεσε αυτή την παραγγελία στον ζωγράφο και του ζήτησε να διακοσμήσει τους τοίχους του παλατιού με θέματα "αγροτικά και χαρούμενα". 
"Τότε ο Γκόγια επιλέγει να αποδώσει ένα παιχνίδι: μια πάνινη κούκλα (μαριονέτα) που συνηθιζόταν πολύ στις εκδρομές των αριστοκρατών και είχε τις ρίζες σου στο έθιμο του καρναβαλιού. Η μαριονέτα κρύβει μια σατυρική αλληγορία της ρωμαικής θεότητας της τύχης (Φορτούνα) ή των γυναικών που χειραγωγούν τους άντρες σαν να είναι μαριονέτες. Το άψυχο σάλτο της μαριονέτας και το ψεύτικο χαμόγελο της όχι μόνο δεν αποπνέουν χαρά, αλλά και εισάγουν ήδη έναν ανεπαίσθητο τόνο ανησυχίας και κυνισμού." (κείμενο: Rodolfo Maffeis). (Σημείωση: στη θέση της λέξης γυναικών και αντρών βάλε απλά ανθρώπων γιατί η χειραγώγηση αφορά και τα δυο φύλα)

Όποια κάρτα και αν τράβηξες να θυμάσαι ότι η ΔΟΝΗΣΗ της βδομάδας σου ζητά να ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ/ΟΥΣΑ (1), να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ (2) και να ΤΟΛΜΑΣ να κάνεις ότι λΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ακόμα και αν αυτό είναι κάτι που κανείς δεν έχει φανταστεί να κάνει ως τώρα (3). 

Να έχεις μια υπέροχη βδομάδα όλο χρώματα! 

#HappyHeartist *Συντονίστρια Χαράς 
*Διαισθητική Σύμβουλος και ΖΩγράφος 
Βασιλική 








Comments

Popular Posts