ΘΗΛΥΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ * KUAN YIN

Παρασκευή. Ημέρα Αφροδίτης. 18η μέρα Σελήνης με πέρασμα από τον ΤΑΥΡΟ στο ΔΙΔΥΜΟ. 


Ο αέρας διαδέχεται τη γη. Ιδανική μέρα για να εξετάσεις τις επιθυμίες σου και να τις επικοινωνήσεις σε εσένα και ύστερα στους άλλους. Τάση εξωστρέφειας και κοινωνικότητας. Διάθεση να γιορτάσεις και να βγεις με φίλους. Το Yang στοιχείο κάνει την είσοδό του  έχεις όμως και έντονα κάτι από Yin στο τρόπο που κινείσαι, μιλάς και εκφράζεσαι. 

Η μέρα σε προτρέπει και σου λέει: "Εστίασε στο να βρεις γέφυρες με τους άλλους. Εστίασε στο να τους κατανοήσεις και να τους δώσεις χώρο και ενθάρρυνση."

 Πότε ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησες με τους άλλους με τη σιωπή; Πότε ήταν η τελευταία φορά που πρόσφερες στους άλλους απλόχερα ένα ενεργητικό αυτί; 

"Αυτή είναι μια μαγική Πύλη που ανοίγει την πραγματική σύνδεση με τον άλλον, την πραγματική επικοινωνία με τον διπλανό... Είναι η μαγική Πύλη που δυο καρδιές ανοίγουν όπως ένας λωτός στη λίμνη συναντά την αυγή... "

Η δόνηση της μέρας φέρνει εδώ την KUAN YIN και το μύθο της. Μαζί της και ένα μήνυμα για σένα...




Η Kuan Yin είναι μια από τις πιο αγαπημένες θεότητες της Ανατολής. Έρχεται από την Κίνα. Το όνομά της σημαίνει: "αυτή που εισακούει τις προσευχές". Στις απεικονίσεις παρουσιάζεται όμορφη και θεωρείται θεά της συμπόνοιας και του ελέους, της προστασίας, της πραότητας και της ευγένειας. Παρουσιάζεται άλλες φορές κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά ή συνοδευόμενη από δύο παιδιά. Ενώ μερικές φορές έχει 1000 μάτια και 1000 χέρια συμβολίζοντας ότι έχει την ικανότητα να βλέπει και να αγκαλιάζει/προστατεύει τους πάντες και τα πάντα.



Η Kuan Yin είναι τόσο θεά όσο και μποντισάτβα που σημαίνει "φωτισμένη οντότητα". Οι μποντισάτβα μπορούν να γίνουν Βούδες ωστόσο ήταν τόσο βαθιά η αγάπη της για την ανθρωπότητα ώστε επέλεξε να παραμείνει σε ανθρώπινη μορφή ώσπου όλοι να φωτιστούν. Μια από τις αποστολές της είναι να σε ενθαρρύνει και σε βοηθήσει να ξεδιπλώσεις πλήρως τα πνευματικά σου δώρα, να επιτύχεις τη φώτιση και να περιορίσεις τον πόνο.  Είναι συνταξιδιώτισσα σου όταν επιλέγεις το δρόμο του σκοπού. Και αρκεί να επικαλεστείς το όνομά της για να σε προστατέψει από κάθετι. 




Λέγεται ότι η Kuan Υin ήταν αρχικά άντρας με το όνομα Avalokitesvara και ήταν επίσης μποντισάτβα. Από άντρας μεταμορφώθηκε σε γυναίκα. 

Θέλοντας να σου δείξει ότι η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ είναι χαρακτηριστικό και των δυο φύλων. Και όταν το καλλιεργείς και το ενισχύεις στη ζωή σου η εξέλιξή σου είναι ανοδική και θαυμάσια. 

Η συμπόνοια ανήκει και στα δυο φύλα: Κάτι που και στην αρχαία Ελλάδα το συναντάς αλλά και στον χριστιανισμό και  όπου άλλου το αναζητήσεις. 

Στην Αρχαία Ελλάδα μια από τις κύριες αρετές ενός βασιλιά για να θεωρείται ηγέτης είναι η συμπόνοια. Ξακουστοί ηγέτες όπως ο Θησέας (ήρωας και βασιλιάς των Αθηνών) και ο Μέγας Αλέξανδρος (βασιλιάς των Μακεδόνων) είναι κάποια τέτοια φωτεινά παραδείγματα. 
Ο Θησέας θέσπισε νόμους παρέχοντας ίσα δικαιώματα στους ξένους που κατοικούσαν στην Αθήνα, ενώ απαρνήθηκε την πλήρη εξουσία. Ο Μέγας Αλέξανδρος, επίσης, φέρθηκε με σεβασμό σε κάθε άνθρωπο που συναντούσε ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως ή ηλικίας, καθώς και σε όποια πόλη κατακτούσε. 
Από την άλλη, ο Κρέοντας ήταν ένας βασιλιάς που ήθελε να φέρει δικαιοσύνη στο βασίλειο του όμως η έλλειψη συμπόνοιας τον κατέστρεψε. Γιατί όταν δεν έχεις συμπόνοια τόσο η συμπεριφορά σου όσο και το σώμα σου και η καρδιά σου αποκτούν μια σκληρότητα και μια ακαμψία. Βλέπεις τα πράγματα από μια περιορισμένη μόνο ακτίνα και οι πιο ανοικτές απόψεις σου δημιουργούν ρωγμές στο οχυρό σου που μάχεσαι να κρύψεις. Ο Κρέοντας λοιπόν ήταν ένα τραγικό πρόσωπο, μια σκιά καθώς δεν μπόρεσε να καλλιεργήσει τη συμπόνοια και να αποκτήσει μια ευελιξία στις αποφάσεις του και στα διατάγματά του.  Ο λαός του τον φοβόταν παρά τον σέβοταν. 

Δόνηση συμπόνοιας εκπέμπουν επίσης η Παναγία, η Μαρία Μαγδαληνή, ο Χριστός, η Μαρία Τερέζα, ο γέροντας Παϊσιος κ.ά. 

Η Kuan Yin σου υπενθυμίζει ότι όταν η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ είναι στη ζωή σου ο πόνος εξαφανίζεται, το ίδιο και η βία και η τάση επίκρισης και κατάκρισης. 

Έχει ενδιαφέρον ο όρος ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ στα αγγλικά: COM-PASSION (μαζί με πάθος). 


Πράγματι η Kuan Yin σε μυεί όχι μόνο στην αυτο-αποδοχή, αυτο-εκτίμηση και αυταγάπη αλλά κυρίως στο ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Για σένα εξ ολοκλήρου. Είναι ένας καταρράκτης κάθαρσης και αγάπης. Ένας λωτός που ανοίγει διάπλατα στην εσωτερική και εξωτερική ομορφιά που διαθέτεις. 

Χρώματα: Ροζ της αγάπης (όπως ο ροζ χαλαζίας και το απαλό ροζ τούλι), Κόκκινο όπως τα πέταλα ενός ιβίσκου.

Σύμβολα: Λωτός, καταρράχτης, ουράνιο τόξο, φως, λευκός χιτώνας.

Aντιστοιχία: Καρδιά και Τρίτο Μάτι

Ποιότητες: Συμπόνοια, Ευσπλαχνία, Ειρήνη, έλεος, Ανακούφιση

Δήλωση: "Δίνω και στον εαυτό μου την καλοσύνη και τη συμπόνοια που δίνω στους άλλους"




Η δύναμη της ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ είναι ίδια με τη δύναμη της ΦΩΤΙΑΣ. Μεταμορφώνει ότι έρθει σε επαφή μαζί του. Αναδεικνύει τα μοναδικά και αληθινά του χρώματα και χαρίσματα καθενός που έρχεται σε επαφή. Όλα αλλάζουν όταν πλησιάζουν και επικοινωνούν με τη συμπόνοια. Κάθετι μετατρέπεται σε παράδεισο και έρχεται το φως και η αρμονία. 

Η συμπόνοια είναι η δύναμη αυτή που σε αγγίζει και σε οδηγεί άμεσα στη συγχώρεση. Είναι η μύηση που σε οδηγεί από την βεβιασμένη και βιαστική προσπάθεια στην απόλαυση της κάθε στιγμής, στην επίγνωση και στην αυτοεξέταση με τρόπο φροντιστικό και θεϊκό. Μαθαίνεις να σέβεσαι κάθε σου απόφαση. Μαθαίνεις από αυτή χωρίς επιπλήξεις και μαλώματα. 

Η συμπόνοια είναι η Σοφία που έχεις και είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή σε σένα και για σένα. Είναι η σκάλα που σε οδηγεί από την ντροπή και την αμηχανία στην αυτοεκτίμηση και στην εμπιστοσύνη εαυτού και των άλλων.

Η συμπόνοια έχει την ικανότητα να ανθίσει ακόμα και ένα "χαλασμένο" σπόρο. 

Με τη συμπόνοια στην καρδιά σου όλοι οι δρόμοι υποκλίνονται σε κάθε βήμα σου και σε καλωσορίζουν... γίνονται λωτοί, παραδεισένια πουλιά, φως, ομορφιά, ευγένεια και τρέχουν να σε συναντήσουν. Έρχονται αυτά προς στα εσένα γεμάτα δεκτικότητα και αγάπη. 




Κάνε σήμερα κάτι απλό: Βγες και ψάξε να βρεις ένα λουλούδι, ένα ζώο, ένα φυτό ή μια πέτρα και παρατήρησέ το. Να είσαι ανοικτός/η. Να το αντικρύζεις σαν να το βλέπεις για πρώτη φορά και να σεβαστείς τις ανάγκες του. Συνομίλησε μαζί του. Ψάξε να βρεις έναν τρόπο επικοινωνίας και να το κατανοήσεις. Σημείωσε ότι σκέψεις σου έρθουν. Ότι νιώσεις... 

Κάνε την επόμενη μέρα κάτι απλό: Ξανακοίτα το. Δες τι άλλαξε. Αν άλλαξε κάτι. Αν το γνώρισες καλύτερα. Αν το νιώθεις πιο οικείο. Πόσα υπέροχα πράγματα μπορείς να σημειώσεις για αυτό; Ακόμα και ένα αρκεί. Φτάνει να βγαίνει από την καρδιά. Μοιράσου το μαζί του. Συνέχισε να το επαναλαμβάνεις κατά τη διάρκεια όλης της μέρας σου (αυτό το υπέροχο χαρακτηριστικό που έχει αυτο που συνάντησες)... Και το βράδυ αποχαιρέτησέ το και ευχαρίστησέ το. Ενώ διατήρησε την ωραία αίσθηση του όμορφου λόγου που διατήρησες κατά τη διάρκεια όλης αυτής της μέρας...

Πόσα χαμόγελα άνθισαν στο πρόσωπό σου; 

Δες αν τις υπόλοιπες μέρες άλλαξε κάτι ως προς τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου, το περιβάλλον, τους άλλους ανθρώπους... 


Με ποια χρώματα, σχήματα, λέξεις θα στόλιζες τη λέξη "ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ"/ COMPASSION; 

Τι σημαίνει πάθος για σένα; 

Ποιες δραστηριότητες σου αφυπνίζουν το έσω πάθος σου; 

Πόσο κόκκινο βάζεις στη ζωή σου; Και πού; 

Ποιες "κόκκινες" τροφές σου αρέσουν; Και ποιες όχι; 

Πόσες αγκαλιές δίνεις τη μέρα; Πόσες αγκαλιές δέχεσαι; 

Έχεις κάποια άτομα που εκπέμπουν και είναι συμπόνοια στη ζωή σου; 

Πόσο οικείος/α είσαι με την έννοια αυτή; 


Εκείνοι που εργάζονται στενά με την Kuan Υin συχνά επαναλαμβάνουν το mantra: Om Mani Padme Hum είναι μάντρα για την ευημερία όχι μόνο την προσωπική αλλά και όλων των πλασμάτων. Μάλιστα λέγεται ότι όταν το ψάλλεις έχοντας ως πρόθεση τη γενική ευημερία ενισχύεις ακόμα περισσότερο τη δύναμή του. Το mantra σημαίνει "Χαίρε μαργαριτάρι (ή πετράδι) στο άνθος του λωτού" ενώ κατά άλλους ονομάζεται απλά Hum που σημαίνει βουητό (του σύμπαντος) και φυσικά έχει πολλές μεταφορικές σημασίες. 



Εδώ μπορείς να ακούσεις μια εκδοχή του mantra και αν θέλεις να το τραγουδήσεις: 

https://www.youtube.com/watch?v=OnC5XvSgzdU


Να έχεις μια φωτισμένη μέρα

#HappyHeartist *Συντονίστρια Χαράς *Διαισθητική Σύμβουλος
Βασιλική 



Comments

Popular Posts