ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ * ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ HARVEST FULLMOON


Σχηματίζεται στις 25/09/2018 στις 5.52.






MESSAGES: 
"ACT DONT REACT"
"SELFLOVE: THE WAY OF BE CONNECTING WITH OTHERS"
"ME - WE" 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ:
"ΔΡΑΣΕ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ"
"ΑΥΤΑΓΑΠΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙΝ"
"ΕΓΩ - ΕΜΕΙΣ" 




ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ: (ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ): 

Την αποκαλούν ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ γιατί πολλά από τα βασικά είδη διατροφής των ινδιάνικων φυλών, όπως οι κολοκύθιες, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα κολοκυθάκια και το ρύζι είναι έτοιμα πλέον για συγκομιδή. Το δυνατό φως της πανσελήνου επέτρεπε στους Ευρωπαίους αγρότες να εργάζονται μέχρι αργά τη νύχτα για να μαζέψουν τις σοδειές τους. Παραδοσιακά, το όνομα πηγαίνει στην Πανσέληνο που γίνεται πιο κοντά στην Φθινοπωρινή Ισημερία.

Εσύ ποιους καρπούς σου συλλέγεις αυτή την εποχή; 
Ποιες σκέψεις καλλιέργησες όλο αυτό τον καιρό; Λένε πως οι σκέψεις που έκανες ως τώρα αποκαλύπτονται από τον τρόπο που ζεις τώρα. Αυτές τις μέρες ανοίγουν τα χαρτιά τους. Αν κάτι τώρα επιθυμείς να αλλάξεις από τον τρόπο ζωής σου ήρθε η ώρα να ποτίσεις και να καλλιεργήσεις νέες σκέψεις. Πότιζε καθημερινά τις νέες σκέψεις σου και φρόντιζέ τες, ώσπου να έρθει η νέα συγκομιδή. 

Τι είναι αυτό που θες να εμφανιστεί πλουσιοπάροχο στο καλάθι σου;
 Τι είναι αυτό που θες να μοιράσεις στους αγαπημένους σου και στους άλλους; 

24/25-9-2018 (ΠΥΛΗ 7-11: (9) Κάνεις άριστη εργασία. Συγχαρητήρια! Μια ευχή σου πραγματοποιείται. Να αναμένεις θαύματα! Μήνυμα: Όσο περισσότερο ανοίγεις την καρδιά σου και δίνεις αγάπης και δέχεσαι αγάπη, όσο περισσότερο συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους για λανθασμένες επιλογές τους και για σκληρά λόγια που ανταλλάχθηκαν τόσο συναντάς υπέροχες ευκαιρίες εξέλιξης, ανάπτυξης και ολοκλήρωσης. Τόσο λαμβάνεις και νιώθεις γαλήνη, ειρήνη και έκσταση στην καθημερινότητά σου. 



Ο Ήλιος βρίσκεται στο ΖΥΓΟ και η Σελήνη βρίσκεται στον ΚΡΙΟ. Το ΕΓΩ συναντά για άλλη μια φορά το ΕΜΕΙΣ. Η ΥΠΑΡΞΗ συναντά την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και δίνεται μια ανανεωμένη, μια νέα ευκαιρία να συνομιλήσουν, να αλληλεπιδράσουν. 


Η ατμόσφαιρα είναι (κατα)κόκκινη. Μοιάζει άλλοτε με ηφαίστειο ενεργό και άλλοτε με μια φλόγα κεριού που σιγοκαίει στους ρυθμούς μιας χαλαρωτικής μουσικής. 
Ποιο σκηνικό ανοίγει την αυλαία του για σένα σήμερα; 

Όταν ακούς: "σήμερα το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ" τι σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό; 
Πόσο έτοιμος/η είσαι να μπεις σε μια νέα σχέση ή να δεις την τωρινή σχέση/σχέσεις με νέα ματιά; 

Πόση ενέργεια δίνεις στις σχέσεις σου; 

Συσχετίζειν/σχέσεις: σε όλους τους τομείς της ζωής σου. 
Πού είναι η προτεραιότητά σου αυτό το καιρό; 

Πώς θέτεις τα όριά σου;
 Πώς (αυτο)παρουσιάζεσαι; 
Τι είναι αυτό που προβάλλεις προς τα έξω; 
Πόσο αντιληπτή γίνεται η παρουσία σου όταν μπαίνεις σε έναν χώρο; 

Τι σημαίνει για σένα "Κριαρίσια" συμπεριφορά; 
Τι πρόσημο ή τι χαρακτηριστικά βάζεις δίπλα σε αυτή τη φράση; 

Κρατάς ζυγαριά στις σχέσεις σου; 
Προς τα πού κλίνει; 
Προς το ΕΓΩ; 
ή προς το ΕΜΕΙΣ; 
ή προς τον ΑΛΛΟΝ; 
Πόσο χρόνο επενδύεις στο να γνωρίσεις τον άλλον; 

Μήπως βιάζεσαι να βγάλεις αυτόματα συμπέρασμα για τον άλλον με το που τον βλέπεις ή μόνο που τον ακούς να μιλά; Μήπως αμφιταλαντεύεσαι αν η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεις για τον άλλον τον αδικεί ή είναι "παραφουσκωμένη"; Μήπως η εμπιστοσύνη σε σένα ή στη ζωή ή στους άλλους μπάζει νερά και σβήνει τη φωτιά σου; 
Ή μήπως φοβάσαι ότι είσαι τόσο ανοικτός/η στους άλλους ώστε κινδυνεύεις να καείς από τη φωτιά που συνδημιουργείται; 

Πόσο φωτιά νιώθεις μέσα σου ότι καίει αυτές τις μέρες;
 Όταν έρχεσαι σε επαφή με τις ανάγκες σου πόσο δυνατή είναι η φωτιά μέσα σου; 
Όταν έρχεσαι σε επαφή με τις ανάγκες των άλλων πόσο δυνατή είναι η φωτιά μέσα σου; 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ... είναι μια ευκαιρία να ξαναμπείς στην εξερεύνηση της φωτιάς ως άλλος απόγονος του Προμηθέα. Είναι σαν να έχεις στα χέρια σου δυο πέτρες και τις χτυπάς μεταξύ τους δημιουργώντας τις πρώτες προσωπικές σπίθες... 

Τι είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις με αυτές; 

Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσεις ξανά τη φωτιά χωρίς τον κίνδυνο να αρπάξεις αμέσως φωτιά 
(ΠΡΟΣΟΧΗ: κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα αρπάξεις τελικά) 

Το στοιχείο της φωτιάς σου φέρνει μηνύματα σήμερα: 
"ΔΡΑΣΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ": Σου δίνεται μια ευκαιρία να βιώνεις πιο συχνά γαλήνη στην καθημερινότητα σου ανεξαρτήτως των συνθηκών. Ή να συνεχίσεις να αντιδράς σε ότι συναντάς. Ή να μπεις σε παρατήρηση αυτού. Η επιλογή είναι δική σου. 
ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗ (δηλαδή. στη θέση της δράσης μπαίνει η αντίδραση// όσο αντιδράς απουσιάζει η δράση. Στη θέση της δράσης έρχεται η κόπωση, η άγονη προσπάθεια, η απογοήτευση, το τέλμα). Το σώμα αγκομαχά. Πάει αντίθετα από τη φυσική ροή του. Παραβίαση κύκλου ζωής. 

"ΑΥΤΑΓΑΠΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙΝ": Ο ΚΡΙΟΣ είναι το φως, η ενέργεια. Ο διακόπτης ΟΝ που σε κινητοποιεί και σε θέτει σε δράση. Είναι το πρώτο αντίκρυσμα ενός νέου κόσμου που όλα είναι πρωτοφανέρωτα και θες να τρέξεις παντού και να τα δεις όλα ΤΩΡΑ! Είναι ο έρωτας. Το πρώτο καρδιοχτύπι που μετατρέπεται σε ΠΑΘΟΣ ακαριαία. Είναι αυτή η ακατανίκητη ενέργεια να τα δοκιμάσεις όλα μεμιάς χωρίς καμία αίσθηση φόβου ή πτώσης. Είναι ένα φως που σε προκαλεί και σε προσκαλεί να χορέψετε μαζί ως το πρωί. Ώσπου να λιώσουν τα παπούτσια χωρίς να σκέφτεσαι το αύριο. Και το ΕΓΩ ορμά να βρει το ΕΜΕΙΣ πολλές φορές σπρώχνοντας, κουτουλώντας, εκτοπίζοντας. Άγαρμπα, ατσούμπαλα ή εγωκεντρικά. Σχεδόν ναρκισσιστικά. Και ο άλλος; Ποια θέση λαμβάνει σε όλα αυτά; Σε όλες αυτές τις κινήσεις; Στην πρό(σ)κληση αυτή για έναν χορό μέχρι τελικής πτώσεως; Σε αυτή την ορμή; Σε αυτή τη φωτιά που εμφανίζεται από το πουθενά και διεκδικεί χώρο και χρόνο; Πολλές φορές και τον απόλυτο χώρο και χρόνο; Πού στέκεται; Και κυρίως που στέκεται το ΕΜΕΙΣ; Πώς επιτυγχάνεται το ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙΝ και η συνδημιουργία; 

Μήπως τότε είναι που ο ένας με ΠΑΘΟΣ λέει ΕΓΩ Και ο άλλος απαντά: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ χωρίς επεξεργασία αλλά με τη δόνηση "ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ" αφού ήρθες και φοβάμαι μη φύγεις! 

Ή Μήπως ο ένας με ΠΑΘΟΣ λέει ΕΓΩ και ο άλλος απαντά: ΕΓΩΩΩ! και η σύγκρουση ακούγεται ως την άλλη χώρα; 

Ή μήπως ο ένας με ΠΑΘΟΣ λέει ΕΓΩ: και ο άλλος απαντά: Καλά κάνεις αλλά δε σφάξανε! ΤΟ κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.... 

Ή μήπως ο ένας με ΠΑΘΟΣ λέει ΕΓΩ: και ο άλλος απαντά: Ενδιαφέρον! Εκτός από ΕΓΩ θες να μπούμε βήμα βήμα και στο ΕΜΕΙΣ; 

και όλα τα σενάρια τώρα ανοίγονται... Το θέμα είναι κάθε φορά σε κάθε πρόσκληση. Σε κάθε πρόταση για δράση τι επιλέγεις και πόσο σταθερή είναι η επιλογή σου. 



Γιαυτό... επικαλέσου τη βοήθεια των εμπειρίων σου, τίναξε κάθε πεποίθηση που πλέον σου είναι περιττή και καθαρός/η προσκάλεσε τη νέα αυτή πρόκληση. Βάλε ένα σίγμα στην πρόκληση και μετουσίωσέ την σε πρόΣκληση. Μια πρόσκληση σε χορό και διάλογο. Στροβιλίσου μαζί της και εξυψώσου ωστε να μπορέσεις να παρατηρήσεις την πλήρη εικόνα. Ζήσε την επιλογή σου. Ως ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΥΓΟΣ μαζί. Φτιάξε τη γέφυρα ή δες με ποιους τρόπους αγνοείς τη δημιουργία της ή σου είναι δύσκολο να χτίσεις... Χωρίς κριτική. Απλά παρατήρησε. 

Κάνεις το καλύτερο που μπορείς κάθε στιγμή. Δοκιμάζεις. Πέφτεις. Σηκώνεσαι. Είναι και αυτό μέσα στο "παιχνίδι" της ζωής. Βάλε στο πάτωμα ή στα γόνατά σου προστασία για τις πτώσεις και τις πτήσεις σου.

Αντικατέστησε τη λέξη "συμβιβασμός" με τη λέξη διαπραγμάτευση. Ή διερεύνησε τι σημαίνει για σένα συμβιβασμός και τι προκαλεί στο σώμα, στην καρδιά και στο πνεύμα σου. Ρώτα τους άλλους διερευνητικά τι σημαίνει συμβιβασμός για αυτούς και πότε τελευταία το ένιωσαν. Τι έκαναν για αυτό. Παρατήρησε τους ανθρώπους γύρω σου. Τι θαυμάζεις σε αυτούς; Ποια συστατικά έχει μια όμορφη, αρμονική σχέση για σένα; 

Πόσο ενισχυμένο είναι το ΕΓΩ σου; Τι είναι ΕΓΩ για σένα; Σε ποιες περιπτώσεις αντιδράς; Για ποιο λόγο; 
Όταν συνειδητοποιείς ότι αντιδράς σε κάτι ή σε κάποιον πώς μιλάς στον εαυτό σου; Στον άλλον; 

Τι παρορμητικό έκανες τελευταία φορά; Πόσο είσαι διατεθειμένος/η να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε σένα; Πόσο είσαι διατεθειμένος/η να εκφράσεις τα συναισθήματά σου στους άλλους; 


Τι σημαίνει νέα αρχή για σένα; 



Η Πανσέληνος ρίχνει το φως της απαλά πάνω σου... σε αγγίζει τρυφερά για να σου υπενθυμίσει ότι είναι εδώ για σένα. Ότι ο κόσμος της διαίσθησης και ο κόσμος της δράσης είναι βοηθοί σου 24ωρες το 24ωρο. Μέρα νύχτα. 

Σήμερα έλαβες μια πρόσκληση για χορό. Θα ανοίξεις το φάκελο; Τι θα απαντήσεις; 

#HappyHeartist *Συντονίστρια Χαράς *Διαισθητική Σύμβουλος 
Βασιλική 




Comments

Popular Posts